פרובנס עם ילדים קטנים
-
שלום חברים,
חיפשתי באתר המלצות על פרובנס עם ילדים קטנים ומצאתי רק תגובות ממש ישנות (2008 נראה לי...) אז חושבים לנסוע לחמישה ימים עם שני ילדים (2.5 ו -6). לא ממש מכירים את ההבדלים והאזורים כך שכל מידע יעזור לנו מאוד. הטיסות מתוכננות הלוך ושוב דרך מרסיי.. והכוונה היא לזוז ולא לישון רק במקום אחד... תודה מראש לכל המלצה.
רחל
-
פרובנס עם ילדים קטניםמתי מטיילים?
-
פרובנס עם ילדים קטניםחשבנו על סוף מאי.. תחילת יוני
-
פרובנס עם ילדים קטניםזה מאוד אישי אבל 5 ימים ברוטו....עם שניים קטנים אני לא הייתי עובר מקומות לינה...
יש המון מה לראות ואפשר לסיוע מרחקים לא ארוכים
אנחנו טסים באפריל ל 9 ימים ברוטו ונישן כל הלילות בסן רמי
-
פרובנס עם ילדים קטניםאם מדובר על 5 ימים
ההמראה והנחיתה במרסיי
אין ספק שאין מה להתנייד ולעבור לינות.
השאלה מה אתם מחפשים בפרובנס? עד כמה הטיול ממוקד בילדים? (אגב העיתוי נהדר )
מציעה כי תאספו מידע- תבררו ממנו מה יותר/פחות מתאים לכם ולילדים (למשל ערים גדולות כן/לא, מינון אתרים ביום וכו) ואז תבנו איזושהי סקיצה של מסלול טיול ונוכל גם לכוון אתכם למיקום אופטימלי ללינה בהתאם למסלול.
-
פרובנס עם ילדים קטניםנדמה לי שבסוף מאי יש פסטיבל גדול בסט מארי דה לה מר שבשמורת הקמרג'.
כאן יש רשימה של אירועים נוספים.
ביוני (ולמעשה בעיקר מסוף יוני וצפונה אל תוך יולי) - פריחת הלוונדר.
לא טיילתי בתקופה הזאת, אבל לפי מה שאני מבינה בשביל לראות את הלוונדר עדיף ללון בנפת ווקלוז'.
לטיול הכולל את שמורת הקמרג' נוח ללון בקרבת סן רמי בנפת בוש דה רון (אפשר גם קרוב יותר לשמורה. הבחירה בסט רמי מסתמכת על ההנחה שתרצו לטייל לא רק בשמורה).
אם רוצים לשוט בקלנקים שבין מרסיי לקסיס עדיף למשוך את הלינה קצת מזרחה לכיוון אקס אן פרובנס. בקיצור, המיקוד באמת תלוי בבחירת האתרים.
אם הטיול בדגש על חוויות לילדים - ההתרשמות שלי היא שהאפשרויות הן בעיקר בנפת בוש דה רון, במרחב שבין אקס אן פרובנס - סלון דה פרובנס - סט רמי - לה בו דה פרובנס. גם בקמרג' יש אפשרויות שנראות נחמדות (טרם הייתי) ובעיקר כי מדובר בטבע, אבל יש גם מוזיאון ימי עם אקווריום במערב השמורה וטיול על החומות באיגואס מורט. גם הקלנקים זו חוויה של טבע.
לפני זמן לא רב פרסמתי כאן באתר מידע על מחוז ארדש, שהוא לא בדיוק פרובנס בהגדרה היבשה אבל צמוד, דומה בחלק ממאפייניו לפרובנס, יש בו קניון דרמטי, מערות מרשימות ופעילויות לילדים (לא בטוחה שלילדים צעירים דווקא, צריך לבדוק).
ואת כל זה אני אומרת אחרי שטיילתי 9 ימים נטו בפרובנס ועוד קצת וראיתי רק חלק קטן מכל מה שהוזכר. לכן, אם יש אפשרות למתוח טיפה את הטיול - עדיף.
מציעה שתבדקו קודם כמה רשימות של must see ותראו מה הדגשים שלכם. דברים שמעניינים ילדים אפשר להוסיף בהמשך.
מציעה גם לכם את רשימת ה"פרובנס לילדים" שהכנתי. אשלח לכתובת מייל שאפשר להשאיר בתיבה הפרטית שלי.