ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מחוף לחוף

פורום צפון אמריקה
    4
    4
    7657
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Alma_3480182
      Alma_3480182 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם! בקיץ הקרוב אדריך במחנה קיץ בארה"ב (בויסקונסין) ולאחר מכן ארצה לעשות טיול חוף לחוף עם חברה, בשאיפה להתחיל מניו יורק.

אנחנו נשמח לקבל עזרה וטיפים בנושא של השכרה / קניית רכב, איך לתכנן את הטיול, מקומות ששווה להגיע אליהם, לינה, אוכל וכל דבר שתוכלו לחשוב עליו!

תודה רבה! Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • israelimom
        israelimom נערך לאחרונה על ידי

טיול מחוף לחוף

ברוכה הבאה לפורום, אלמה.

אני מניחה שאתן מתחת לגיל 24. בגיל הזה, העלות העיקרית ברכב היא הביטוח. בהנחה שאתן לא מתכוונות לטייל יותר מחצי שנה, לא כדאי לקנות רכב אלא לשכור (זו הדעה הרווחת כאן בפורום. החריג הוא - אולי - אם יש לכן משפחה שם שתקנה עבורכן את הרכב ותמכור בסוף). כך או כך, ביטוח מוגדל תצטרכו לשלם, אז קחו בחשבון הוצאה של עשרות דולרים ליום רק לעניין הביטוח. אני ממליצה לכן לפנות לכמה סוכנויות להשכרת רכב ולקבל הצעת מחיר מותאמת לגילכן.

אם שוכרים, קחו בחשבון ששכירה בחוף אחד והחזרה בצד השני כרוכה בקנס החזרה של כאלף דולר (לפחות). אפשר גם לעשות טיול חוף לחוף וחזרה (מעגלי) ואז לחסוך את זה, אבל מצד שני כמובן זה טיול הרבה יותר ארוך, כך שההוצאה הכוללת גבוהה יותר. 

שיקול מרכזי נוסף הוא אורך הטיול כמובן. לחצות את ארה"ב בנסיעה נטו, זה מינימום שבוע, ושבוע די מתיש (כשמונה-עשר שעות נהיגה ביום). זה בלי יותר מדי לראות דברים בדרך, כך שלא מאד מומלץ. לדעתי, שלושה שבועות זה די מינימום לקוסט טו קוסט, ורצוי יותר.

זה מביא אותי לנקודה הכמעט אחרונה: לא חייבים קוסט טו קוסט. אפשר גם להתמקד באחד הצדדים של ארה"ב, מערב או מזרח ואפשר אפילו להתמקד עוד יותר (צפון-מזרח או צפון-מערב). ארה"ב ענקית ואלא אם כן אתן מתכננות לטייל במשל שנה - וגם אז - ממילא לא תוכלו לראות את הכל. אולי שווה להתמקד בדברים שהכי תרצו לראות בארה"ב ולראות לאיזה סוג טיול זה מכנס אתכן, מערב, מזרח או שילוב של של שניהם עם טיסה באמצע.

ואחרונה באמת: מזג אוויר. אתם מדברות על סתיו. אני לא יודעת מה משך הטיול המתוכנן, אבל ככל שהסתיו מתקדם, היכולת לטייל בצפון ארה"ב הופכת מוגבלת יותר.

• Tal3287321
          Tal3287321 נערך לאחרונה על ידי

טיול מחוף לחוף

קודם כל אני אתחיל בזה שאני ממש מקנאה כי עשיתי את אותו דבר בדיוק בקיץ האחרון. הייתי במחנה SAGINAW שנמצא בפנסילבניה ואחרי זה המשכתי טיול מחוף לחוף עם חברים ישראלים. התחלנו בניו יורק, ירדנו לניו ג'רזי, משם נסענו לאטלנטה- לקחנו טיסה לווגאס ומשם שוב ברכב לאלאיי וסיימנו בסן פרנסיסקו.

לא ממליצה בכלל לקנות רכב- זו סתם אגדה וזה לא באמת זול. אנחנו העדפנו לא להסתבך יותר מדי והשכרנו רכב  מהארץ .

על אטלנטה אגב- הייתי מוותרת. חוץ מהמפעל של קוקה קולה שהיה נחמד, לא היה שם כ"כ מה לעשות. ניו יורק תקדישו שבוע, ווגאס גם ואת סן פרנסיסקו אפשר למצות ב3 ימים. אגב AIRBNB יכול להיות הרבה יותר משתלם וזול מאשר מלונות והוסטלים בערים הגדולות כל עוד מדובר ביותר מ3 אנשים. 

תהנו מלא!

• omer100g
            omer100g נערך לאחרונה על ידי

טיול מחוף לחוף

היי טל תודה על התגובה, אני החברה שטסה על אלמה:) אשמח אם תוכלי לפרט מעט על הטיול גם מבחינת ההוצאות וגם על נקודות העיניין שאהבת יותר או פחות זה ממש יעזור:)

לגבי הרכב אנחנו ממש בהתלבטויות כי זה בהחלט מיקר מאוד. אני אזרחית ולכן חשבתי שאולי באמת עדיף לקנות רכב יד שניה מאשר לשכור ולמכור אותו בסוף הטיול ובכך להוזיל אך לא מצאתי הרבה אנשים שיכולים להמליץ אם כן או לא...

תודה:)

אה ודבר אחרון ראיתי שיש הרצאה לתכנון טיול בארה"ב בירושלים בסוף החודש. האם צריך להרשם? והאם יש עוד כאלה בתאריכים שונים במיקומים אחרים בארץ? תודההה שוב

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון