-
0 +בערב נפגשים לארוחת ערב ולאחריה יוצאים לחוות הליכה על שלג רך עם סנדלי שלג. לאחר נסיעה של כחצי שעה מהעיר יורדים מהאוטובוס ונועלים סנדלי שלג ומתחילים ללכת ביער. ההליכה עם סנדלי שלג לא קלה אבל אנחנו צולחים אותה בכבוד. לאחר הליכה די ארוכה ביער מגיעים אל שטח פתוח שמתברר כאגם קפוא. בכל פעם אנחנו נדהמים ומתרגשים מחדש מהעובדה שאנחנו הולכים על אגם/נהר/ים קפוא. כעבור דקות ספורות צעקה מפרה את השקט הנפלא "תסתכלו לשמיים"!!!! והנה הוא נגלה לעינינו – הזוהר הצפוני!!!! אוי אוי אוי איזו התרגשות שהיתה שם. אבל אני חייבת לציין שטיפונת התאכזבתי. ציפיתי לראות את השמיים צבועים בירוק, כחול, אדום, סגול וכו' אבל מה שאנחנו ראינו היה קצת ירקרק ויותר דמה לעננים מוזרים ובשלב מסויים לשובל שמשאיר אחריו מטוס. אבל את כל הצבעים מסתבר רואים בתמונות שמצלמים. ואכן התמונות יפהפיות. לא כולם זוכים לראות את הזוהר הצפוני כי לא תמיד השמיים
נקיים מעננים. אנחנו זכינו וההתרגשות עצומה!!!!

הזוהר הצפוני (אורורה בוראליס) מתרחש כאשר אטומים טעוני אנרגיה נעים מהשמש אל השדה המגנטי של כדור הארץ, פוגעים באטמוספירה ואז פולטים אור בצבעים שונים. הצבע של הזוהר נקבע לפי האטום שהוא פוגע בו. הירוק הוא הצבע השכיח ביותר ונוצר כתוצאה מפגיעה באטום החמצן. אדום וכחול נדירים יותר ונוצרים כתוצאה
מפגיעה באטומי מימן או חנקן.
חוזרים למלון שמחים ועליזים ומרגישי ברי מזל. חלקנו יוצאים אל הנקודה הרגילה אליה הגענו מתוך תקווה שאולי יתמזל מזלנו ונראה את הזוהר בשנית אבל המזל לא משחק פעמיים

התמונות של הזוהר יצאו קצת לא ברורות כי הייתי בלי חצובה (מאוד מומלץ לקחת חצובה). בסוף השבוע אפגש עם חברה מומחית לפוטושופ והיא תנסה לחדד אותן קצת. במידה והיא תצליח אעלה אותן שוב.
-
0 +ועכשיו אזהרה: עומד לעלות כאן מקבץ די גדול של הזוהר הצפוני
-
0 + -
ולא היה בינינו אלא זוהר,,,,עופרה איזה יופי ! שיחק לכם המזל.
ממשיכה לטייל עמכם בשלג
איריס
-
0 + -
0 +ווואו ! כבוד לזוהר הצפוני !
אבל אני עוד מאוהבת באיילים מהתמונה בכפר של סנטה ...
-
0 +איריס, אכן שיחק לנו המזל!

-
0 +עדי, הם אכן חמודים מאוד. עוד נפגוש איילים בהמשך...
אבל לראות את הזוהר זה באמת מזל גדול. לא כולם זוכים.
-
0 +מי אני שאזלזל במזל ?
למרות שממה שיצא לי להכיר אותך ואת לימור עוד מתכנוני בודפשט שלכן, יש מצב שאיכשהו את הצלחת ביסודיות ובדקדוק לתכנן גם את זה מראש..?
תודה על התשובה המפורטת על עניין הקור . עוד שנייה אני משתכנעת ומזמינה סרבל לחורף הבא...
תמשיכי , תמשיכי ... ממתינה להמשך החוויות !
-
0 +ע וווווווווווווווווווווווווווווו ווווווווופרוצ 'קה

אני התעלפתי ,כשחזרה אליי נשמתי, שוב התעלפתי אחרי שקראתי , לאורך לרוחב ובאלכסון ואז שוב התעלפתי כי מפרגנת ומקנאה הן יחד ורגשות האלה גורמים לי כל פעם להתעלף יחד עם התמונות.
מה יש להגיד - זה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה הטיול. אפילו עוצמת עיניים על המאורגן הזה. נראה במקרה שלכם זה עבד יופי.
חלום של טיול, אנחנו כל פעם אבל כל חורף אומרים שנסע לפינלנד כולל לפלנד כמובן, אצלנו ברור שאם אנחנו עושים את זה אז חייבים לכלול גם את סנט פטרבורג , ואז מתחילים לחשוב שזה כבר יהיה יותר מידי ימים ואז זה נהיה מורכב ונופל בעריכה. אבל ברור לי שזאת רק שאלה של זמן , אנחנו רוצים את פינלנד יותר מידי שנים הטיול הזה זה בדיוק כמו שטיול צריך להיות.
שיחקת אותו עופרוצ'קה, אצלך כרגיל הכל אא

בועז, כשכתבת שיש לך שורשים שם, אני השפרצתי עם הקפה, אבל זה אני אשמה כי אני לא לומדת למרות הכל. בשלב של ההסבר אני בכיתי, דמעות. והגעתי למסקנה, שאם לא היית היה צריך להמציא אותך.
-
0 +עדי, תודה רבה על הקרדיט. אומנם במקרה הזה הוא לא מגיע אבל אקח אותו בכל זאת... כמו שלימדו אותי - נותנים תיקח

לגבי הסרבל, אין צורך להתחבט בסוגיית הסרבל - לא צריך לקנות מקבלים אותו שם. אז הנה עוד מכשול בדרך ללפלנד הוסר...

ג'נקה יקירתי, וואו וואו וואו איזו תגובה
כמה שהסמקתי!! תודה רבה, יקירה, על כל המחמאות! אבל! אנא אל תתעלפי אחרת אני אפסיק לספר 
אני בפירוש חושבת שלטיול בלפלנד כדאי ורצוי לצאת בטיול מאורגן. אני מאוד ממליצה לחפש קבוצות קטנות ואם אפשר ש-ישי יהיה המדריך! את לא מבינה איזה בן אדם הוא. צעיר, נמרץ, סבלני מפה ועד לפלנד, בעל ידע עצום. כולנו התאהבנו בו. היית צריכה לראות אותו משתולל עם הילדים - אין דברים כאלה!
לטיול בלפלנד מספיק שבוע (כל החברות מוציאות טיולים לשבוע) כך שאין בעיה לשלב עם סנט פטרבורג. הנה פתרתי גם לך את הבעיה

סיכמת את זה כ"כ מדוייק - זה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה ה הטיול!
-
0 +ג'ני תודה.

יום אחד את תקבלי ממני קופסת נס קפה, או שרוול של קפסולות במתנה.
ועופרה תדעי שיכול מאז להיות שנפתרה בעית לאן ניסע לטיול בר ממצווה בדצמבר הקרוב.....רק שתהיה להם חליפה אדומה גם למגושמים.
-
0 +עופרה,
חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי...

ציפיתי וציפיתי וציפיתי....

איזה כיף שהתמזל לכם לראות את הזוהר הצפוני

הטיול שלכם עושה חשק אדיר (אפילו במאורגן) לטוס ללפלנד
אך אני אחכה כמה שנים עד שהבנות (5,7) יגדלו... בינתיים ממשיך לטייל בהנאה איתכם

רובי
-
0 +עופרה, נפלא שזכיתם לראות את זוהר, אמנם רק את הירוק אבל אתם הקבוצה הראשונה השנה שאני שומעת שבכלל ראתה.
את הצבעים האחרים בפעם הבאה...
-
0 +עפרה,
הרבה הרבה מעלות טובות ומעל לאפס אני נותנת לטיול הזה ובעיקר לך.
תראי איזה יופי של דבר מקסים יצא לכם מסבך האילוצים ומרשת האיקסים על לוח השנה המשפחתי. את גיבורה בכל המובנים וכבוד גדול על אופרציית השלפוחית המורכבת ובעיקר על המחאה הקטנה (והצודקת!) שהרשית לעצמך...

הלוואי שתזכו לעוד הרבה חוויות אדירות שכאלה - ואנחנו לכך שתבואי לספר כאן בכישרון אופייני.
ממשיכה לעקוב בעניין,
יעל
נ"ב - בועז, אתה הל(פל)אפי הכי חינני שאני מכירה...

-
0 +עפרה'לה יקירתי,
אמרתי לך קודם שהערב אמשיך את הקריאה וזה אולי ינחם אותי במעט...

ואכן - כן!

תמונות הזוהר הצפוני הן משובבות נפש, במיוחד תמונת jp2 בהודעה 65. מדהימה!

גם לי יש איזו משאלה נסתרת לראות יום (לילה...) אחד את הזוהר הצפוני. מקווה שאגשים אותה בעתיד...
במקרה במקרה, היום גיא זוהר בתוכניתו "היום שהיה" הראה כתבה על הזוהר הצפוני - אמרו שהתופעה הקדימה השנה והיא חובקת עולם, הזוהר הגיע גם למדינת וושינגטון בארה"ב , לאוסטרליה ועוד. הראו תמונות מהממות, וגם תמונה שצולמה ממעבורת חלל.

ועוד שני דברים שרציתי לומר :
1. לפני שנים רבות ביקרתי ברוביניימי וממה שזכור לי התלהבתי מאד ממרכז סנטה-קלאוס שם. היה שם גם סניף דואר של סנטה ושם החתימו לנו את הדרכון (!) בחותמת מיוחדת. אנסה למצוא את הדרכון הישן עם החותמת כדי לצלם ולהראות לכם כאן. היום בטח לא עושים יותר כאלו דברים...
2. לגבי סוגיית הפיפי. כפי שאמרתי לך (וגם שאלתי אותך און-ליין) - אני בטח הייתי מוטרפת מהעניין... זה אחד הדברים שמרתיעים אותי בנסיעה לטיול כזה.... וכקוריוז - מישהי סיפרה לי פעם, שישבו במכונית זמן רב לעבור גבול ממדינה למדינה והיתה לה בעיית פיפי רצינית. פשוט לא היה איפה לעשות ולהיכן ללכת. היא אמרה שאח"כ בדיעבד, מישהי אחרת סיפרה לה שהיא נוהגת לשים טיטול מבוגרים (!!!) ליתר ביטחון במצבים כאלה..... אז מי יודע, אולי זה הפיתרון למצב כזה בקור נוראי ושהגברים לא מתחשבים?!?..

לילה טוב
ושיהיה טוב..... לכולנו

שירלי
-
0 +הבן שלי החליט שזה בדיוק מה שהוא רוצה לבר מצווה. עכשיו נשאר רק לחכות שעופרה תספר כמה התענוג עולה(שנדע אם מדובר בטיול אבא בן או של כל המשפחה) ולחכות לחורף הבא. הכנה כבר עשינו.
-
0 +הטיולים ללפלנד עולים 2000-2500$ לאדם
-
0 +יפה תודה.
-
0 +עפרה היקרה,
הנה מגיע אופנוע השלג של המאחרים ...
אבל יש לי תירוץ - שמרתי את הסיפור הזה לשבת וכמה שהוא ראוי לה והיא ראוייה לו!
תשמעי -
זה פשוט עושה חשק אדיר.
כל כך שונה, כל כך מרתק, כל כך מקסים, כל כך יפה -
בקיצור כל כך כל כך מתחשק.
אז - תודות גדולות גם ממני.
שמוליק
נ.ב.
בעז - אם כולנו ניסע, האם יש סיכוי שביום מן הימים נמצא את הזוהר הלפלפי הקדום שדיברת עליו והלך לבלי שוב?