-
0 +בועז, מי ייתן ונתיניו של המלך הלפלפי יצייתו מחר לקריאתו הלא מפוענחת. חוץ מזה כרגיל "תעשה לי ילד".

-
0 +הלוואי אלונה, הלוואי.
נ.ב וגם עוד הרבה ילדים. ילדים זה שמחה.
-
0 +עפרה׳לה נפלא ומיוחד!!!
איזה טיול מדהים סידרת לכם

לצוף במים הקפואים עם חליפות החלל -חוויה אדירה ונדירה

מחכה לזוהר

נטע
-
0 +עפרה'לה יקירתי,
כמובן שגם אני כאן - לא יעלה על הדעת שאפספס את האפס פלוס

אז אמנם הייתי מעודכנת און-ליין וכבר אז הבנתי את גודל וגודש ההנאה וה- WOW - באמת כשקוראים הכל מסודר ורואים עוד ועוד תמונות, מבינים עד כמה הוואוו הזה ענקי.
המסע על שוברת הקרח והציפה על המים הקפואים - פשוט מדהים!
ואתם כאלה חמודים ויפים ומה זה אכפת לי שאתם כל הזמן באותה חליפה.... העיקר שרואים את החיוכים המקסימים מאוזן לאוזן של כל בני המשפחה ואת האושר הגדול.
מחכה לקרוא בקוצר רוח את ההמשך (אפילו שחלק אני כבר יודעת. אז מה.).
נשיבוקים,
שירלי

נ.ב. - סאבטקסט מאד שמחה להתארח כאן בלפלנד...
היא נזכרה שהיתה כאן פעם מזמן - אבל בחודש אוגוסט, בלי כל הקרח והשלג מסביב... -
0 +תודה רבה לכל המצטרפים על התגובות החמות.
מיקוש, נחתנו ישר לשרב שהיה כאן בשבוע שעבר ומייד התבשלנו (היינו עדיין בלבוש לפלנד)

אורנה'לה, לכבוד הוא לי אם הצלחתי להחזיר הביתה גולשים ותיקים

יפה, לך מגיעה תודה גדולה על כל הטיפים הנהדרים שנתת לי לפני הטיול!

ציידת, רובניימי היא עיירה לא קטנה והיא מיושבת לגמרי. יש בה אומנם לא מעט בתי מלון והרבה מתושביה מתפרנסים מתיירות אבל היא עיירה רגילה לגמרי. יש בה די הרבה מסעדות ואפילו שני קניונים.
לי, תודה
את ממש לא צריכה להתאמץ לרצות מתקשרים אל אלון מ"טרוול" נרשמים ונוסעים. אין צורך בשום הכנות. הם מארגנים את הכל וזה מאוד נוח.יעל, תודה

עמיר ב., אני מאוד ממליצה להעביר את הזוהר למקום הראשון אבל גם שני זה מצויין.
בועז - תודה על ההסבר....
עדי - במשך היום כשנמצאים בחוץ לא מסורבל להסתובב עם הסרבל. מאוד נוח להסתובב עם הסרבל כי הוא מגן באופן מצויין מפני הקור ואפשר לשבת איתו או לשכב איתו על השלג ולא נרטבים. הבעיה מתחילה כשמגיעים למלון ושם מחממים וצריך מהר מהר להתפשט כי אחרת מתבשלים. הבעיה בערב כשמגיעים למלון ושם מחממים מאוד ואם לא מתפשטים מהר מתבשלים. אנחנו נהגנו להוריד את החלק העליון של הסרבל ולקשור אותו למותניים.
אחד הפחדים הכי גדולים שלי לפני הטיול (ויפה יכולה להעיד על השאלות ששאלתי אותה בנושא) היה הקור. אני שגם באמצע אוגוסט קר לי נוסעת ללפלנד? כשבאים מוכנים (געטקס, גופיה וגרביים טרמיים, כפפות וחמצוואר) לא מרגישים את הקור בכלל! הייתי בברלין כשהיה -2 מעלות וסבלתי מאוד ואילו בלפלנד לא סבלתי בכלל (למעט קטע אחד שעליו אספר בהמשך). בעקרון החלק היחידי שחשוף בגוף זה רק העיניים. כל השאר מכוסה ומוגן.
אלעד, תודה

סמדר, תודה
בקשר לקור ראי תשובתי לעדי.יעל 33, תודה
כנ"לנטע'לה, תודה

שירלינקה, אכן קלטת היטב - החיוך לא ירד לנו מהפנים כל השבוע! עכשיו סאבטקסט יכולה להגיד שהיא היתה בלפלנד גם בקיץ וגם בחורף. בסוף הסיפור ניתן לה להחליט איזו עונה עדיפה

-
-
0 +5/3
התעוררנו אל בוקר בהיר ולשמחתנו לא כ"כ קר (0 מעלות). הבוקר אנחנו יוצאים לספארי שלג (כשאומרים ספארי שלג הכוונה לנסיעה באופנועי שלג!).
את כל הפעילויות שלנו אירגנה חברה מקומית בשם Wild and Free . אחרי קבלת הציוד המתאים – כפפות, בקלאבה (כובע גרב) וקסדות אנחנו ניגשים אל רחבה שבה יש עשרות אופנועי שלג. מקבלים הסבר על אופן תפעול האופנוע ולומדים את הסימנים (עצור, האט, זהירות וכד'). באופנוע שלג יכול לנהוג רק מי שיש לו רשיון נהיגה והוא בן 18 לפחות (שני התנאים הכרחיים). מתחלקים לזוגות ויוצאים לרכיבה של חמש וחצי שעות. אל המסע שלנו מתלוות שתי מדריכות מטעם החברה. אחת נוסעת בראש השיירה והשניה בסופה. בספארי שלג נוסעים בשיירה אחד אחרי השני ואסור לעקוף או לסטות מהמסלול. מתחילים בנסיעה על הנהר הקפוא, עוברים ליער ובשלב מסויים אפילו נסענו לצד הכביש המהיר. האופנועים האלו בעלי מנוע גדול (יש כאלו שיש להם מנוע 1200 סמ"ק) ואפשר להגיע איתם למהירויות גבוהות (כמו ש- ישי הוכיח למתן שישב מאחוריו). הידיות של הגז והברקס מחוממות. אני מסתפקת במהירות הסולידית של 47 קמ"ש. הרכיבה כייפית ומהנה מאוד! אחרי שעה עוצרים למנוחה קלה ביער. ו... בעיה... אצל חלקנו שלפוחית השתן הגיבה בעצבנות לכל הקפיצות של האופנוע. לגברים אין בעיה – הם מתרחקים מעט, מסובבים את הגב אלינו ופותרים את הבעיה. אצל הנשים הפתרון לא כ"כ פשוט. צריך ללכת אל מאחורי העצים מה שכרוך בהליכה על שלג רך מאוד שלפעמים מגיעה עד מעל הברכיים. הולכים צעד ושוקעים, הולכים עוד צעד ושוב שוקעים... באחת הפעמים שקעתי בצורה כזו שלא יכולתי לחלץ את עצמי (נפלתי עם הגוף הצידה במקום קדימה) ונזקקתי לחילוץ. אין לכם מושג איזה מסע עוברות הנשים בדרך לפתרון הבעיה. מסע מפרך מאוד מאוד. ואחרי שפותרים את הבעיה צריך לעשות את הדרך חזרה.... בקיצור, חזרתי אל הקבוצה מותשת!!!
ממשיכים בנסיעה (כל הזמן יורד שלג רך ונעים) וכעבור עוד כשעה וחצי חוזרים לנסוע על הנהר הקפוא ואז עוצרים. אחת המדריכות מוציאה מוטות ארוכים שנראים כמו ברגים גדולים מאוד. היא מדגימה לנו כיצד לחפור חור בשלג ונותנת לנו חכה כדי שננסה לדוג דגים. אחרי ההדגמה כל מי שרצה חפר לעצמו חור וניסה לדוג. בירור קצר שלי העלה שחבל על המאמץ – אף אחד עדיין לא הצליח לדוג שם. אני כמובן לא מגלה לשאר את הסוד ונותנת להם לנסות את מזלם.
אחרי שכולם מתייאשים מנסיונות הסרק אנחנו ניגשים לאכול ארוחת צהריים – תבשיל של ירקות עם עוף שבושל בקדירה ענקית מעל מדורה. יש גם מרקים, קפה, תה ושוקו.
לאחר הארוחה מחליטים להתפצל לשתי קבוצות – אלו שרוצים לנסוע מהר ואלו שרוצים לנסוע לאט. בצער רב מסתיים המסע ואנחנו מזדכים על האופנועים.
-
0 + -
0 +עפרהל'ה,
הלוגיסטיקה הזו לפיפי- חלק מהשיקולים אם לנסוע לטיול כזה...

טוב לדעת שאפשר ליהנות מהנסיעה על האופנועים. נדמה היה לי אקסטרימי למדיי ומפחיד. שמחה שהתבדיתי.
ואיך סידרו לך חופשה היום להמשך הסיפור, אאההה?
יום טוב עם בשורות טובות,
אורנה
-
0 +עפרה
נהנה מכל שורה ומכל תמונה !!!
ממתין לסוף הקר (זקוק כאן למנה מוגברת)
-
0 +עופרה, תמונות מדהימות, מזכירות נשכחות נעימות.
ואני סקרנית לדעת , היה זוהר או לא היה זוהר?????????

-
0 +בוקר אור יקרה שלי
סוגיית הפיפי בשלג אחת המרתקות בכל טיול חורפי. גם אני שקעתי, פילסתי את דרכי, נפלתי וסבלתי. לדעתי פעם הבאה צריך לעשות את זה הרבה יותר פשוט. להגיד לגברים שילכו רחוק רחוק ולנצל את השטח שהתפנה.
אני גם מלאת הערצה אליך - חמש וחצי שעות רכיבה על אופנוע שלג זה מעייף נורא! (אני תמיד מלאת הערצה אליך בלי שום קשר).
מלווה אותך עם המון התלהבות, אחר כך יגיעו שאלות על לוגיסטיקה.
אלונה
-
0 +אהבתי את רעיון לוגיסטיקת הפיפי של אלונה. הנשים סובלות פעמיים, פעם אחת בלהתרחק ולמצוא מקום מיסתור ופעם שניה בחשיפת הישבן לאפס מעולות. אכן הגברים יכולים לפרגן לנשים ולפחות להשתתף בלוגיסטיקת המיסתור.
אהבתי מאוד את הטיול. מדהים! מדהים! מדהים! זכיתי גם לשמוע אותו בע"פ אבל כמובן שלא אגלה.... רק אגלה שהחיוך עדיין לא ירד לעפרל'ה מהפנים ושיישאר כך.
ניחוש פרוע שלי, מאחר וזה כזה טיול נפלא ומיוחד באטרקציות חורף המיוחדות שלו, אני מנחשת שסאבטקסט היתה מתה על עונה זו.
לימור
-
0 +עפרה,
סוף סוף מצליחה להגיב פה!
מצטרפת לכל התשואות שמגיעות לך ולטיול שארגנת,
אי אפשר לסדר שירותים ניידים בשלג????? והרעיון של אלונה שהגברים יתרחקו נראה לי פיתרון הוגן.
-
0 +בוקר טוב ונקווה שגם יהיה לנו ערב טוב.....
תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות

אורנה'לה, אין לך מושג כמה חששתי מהרכיבה על אופנועי השלג. אחרי כמה דקות זה פשוט הופך ל-וואו אחד גדול ומהנה בטירוף.
איתנין, האמת שהגעתי מוכנה שיהיה לי מאוד קר ולא כך היה. הקור לא היווה שום בעיה בטיול.
יפה, תצטרכי לחכות עוד קצת בסבלנות עם הזוהר...

אלונוצ'קה יקרה שלי, את יודעת שההערצה בינינו היא הדדית

לא תאמיני אבל בדיוק זה מה שהצעתי - שהבנים יתרחקו כדי שהבנות ישתינו... הם סירבו
כעונש לא התרחקתי ממש ממש וגם לא טרחתי להסתתר אחרי עץ כי אז לא היו לי כוחות לחזור... פשוט התרחקתי מעט (וגם המעט הזה דרש כוחות פיזיים רבים!) התקופפתי עם הפרצוף אליהם והשתנתי... בעיה שלהם! למרות זאת נשארנו ידידים
אני מנסה לשבץ פה ושם כמה קטעי מידע אבל בסוף אכתוב כמה תובנות וטיפים וכמובן שבשמחה אענה על שאלות.לימורצי'יקית, אכן נאלצת לסבול ולשמוע את הסיפור במשך שעה ארוכה... מסכנונת, לא השארתי לך ברירה...

מיקוש, גם אני חשבתי על שירותים ניידים. הרי החברה המארגנת מוציאה בעונה עשרות טיולים שעוברים באותו התוואי אז למה אי אפשר לפזר תא אחד או שניים לאורך המסלול?
-
0 +לאחר שהזדכינו על האופנועים הלכנו למוזיאון ה-ארקטיקום. המוזיאון מתאר את החיים בחוג הארקטי. המוזיאון בעל מבנה מיוחד. הוא בנוי ממסדרון אחד ארוך שתקרתו עשויה זכוכית על מנת לאפשר לאור היום לחדור פנימה וגם כדי שניתן יהיה לצפות בשמים כל העת. משני צידי המסדרון פזורים חדרי התצוגה. באמצע המסדרון יש שתי שורות של כסאות מרופדים בעור של אייל. מבחוץ נראה המוזיאון כמו אצבע זכוכית המצביעה לכיוון צפון. אל קצה ה"אצבע" הזו הגענו כל ערב על מנת לחכות לזוהר הצפוני. מי שרוצה לקרוא עוד קצת על המוזיאון יכול לעשות זאת כאן וגם כאן .
במהלך הסיור במוזיאון ישי מסביר לנו על המוצגים העיקריים ובמשך שעה וחצי מרתק אותנו בידע העצום שלו.
היום פורים ואל ארוחת הערב חלקנו יורדים מחופשים (נתבקשנו להביא איתנו תחפושות ברוח לפלנד). ישי מחלק לכולם רעשנים ומסיכות והארוחה עליזה ורועשת

אחרי ארוחת הערב שוב יוצאים לחכות לזוהר שגם הערב איכזב.
-
0 +אני מסכנה על זה שישבתי ושמעתי את סיפורייך????????? הגזמת.

העונג היה כולו שלי. את גם יודעת שביטלתי משהו אחר רק בכדי להתפנות לשמוע את הסיפורים שלך טריים טריים ואת החיוך שעדיין מרוך על פנייך. נהנתי מאוד להקשיב ונהנת לקרוא גם פה.
אבל בואי לא נסטה מהסיפור העיקרי... תמשיכי לספר. נראה שיש לך פה עדת מעריצים וקוראים לא קטנה ואני כמוהם ממתינה להמשך הסיפור
לימור
-
0 + -
0 +6/3
הבוקר נוסעים לאתר סקי הנמצא בקרבת העיר במטרה לרדת ממעלה ההר המושלג בטובוגן (מגלשות הרים בשלג). לאחר הסבר על תפעול הטובוגן (יש הגה ומעצור) עולים ברכבל כסאות זוגי במעלה ההר המושלג. אחד אחד נשלחים למסלול שאורכו 800 מ'. כל אחד זכאי ל-3 סיבובים.
לאחר שכולם סיימו נוסעים לכפר של סנטה קלאוס הממוקם ממש על החוג הארקטי. אז נכון שזה כפר תיירותי אבל אנחנו תיירים, לא?
בכפר מכיל הרבה חנויות לממכר מזכרות, בית דואר ממנו אפשר לשלוח גלויה לקרובים בארץ, בתי קפה, מסעדות, חווה קטנה עם איילים וכמובן שגם סנטה נמצא שם ואפשר תמורת תשלום להצטלם איתו. לאחר שסיימנו לבקר את סנטה חוזרים לרובניימי. זו הפעם הראשונה והאחרונה בה יהיה לנו זמן חופשי. 3 שעות בהן אפשר לעשות מה שרוצים. ישי מציע למי שרוצה להצטרף אליו ולנסוע שוב אל אתר הסקי כדי לעשות סקי. יש אפשרות גם לקחת שיעור למתחילים. מתן ועומר מחליטים להצטרף אליו. הם לוקחים שיעור סקי בן 90 דקות שעלה 114 יורו. הפעילות הזו היא היחידה שלא היתה כלולה במחיר הטיול וכמובן שרק מי שרוצה מצטרף. נטע ואני מחליטות לבקר באחד הקניונים של רובניימי. אנחנו מגיעות ל- H&M ומרגישות בבית. שומעים עברית בכל מעבר ובכל שורה ובכל הקניון בכלל. אז חשבתי שבחרתי טיול מיוחד
.... -
0 +