למה לא לטוס לבד עם ילד/ים
-
אנחנו נוסעים בקבוצות עם הדרכה בעברית - את הילדים אנחנו "מוסרים" בתשע בבוקר למדריכים שלהם ואנחנו גולשים לבד או עם חברים.
בחופשה האחרונה הצטרפו אלינו לגלישה שני אבות שבאו לבד עם הילדים.
בבוקר היום הראשון אחד מהם קרע את הרצועות בברך. אחרי הפינוי (באלונקה, ע"י הסקי פטרול, לקח להם 6 דקות להגיע אלינו) והאבחון המהיר (השירות במרפאה בפאס דלה קאסה היה מצויין) עזרנו לו לחזור למלון ובזה נגמרה חופשת הסקי שלו. שני הילדים שלו המשיכו לגלוש בקבוצות שלהם וביום האחרון גלשו עם משפחות של חברים שהכירו בקבוצה (הבן אלינו, הבת למשפחה אחרת).
זו פעם שנייה שאני נתקלת במקרה של אב שנוסע לבד עם ילדיו, נפצע ונעזר בחברי הקבוצה.
אני חושבת שבמקרה כזה ההימצאות בקבוצה (כלשהי, לאו דווקא עם הדרכה בעברית) היא ממש קריטית - לחשוב שההורה נפצע ואין מי שישגיח על הילדים...
כמובן שאם נוסעים שני בני הזוג או שני חברים זה אחרת לגמרי.
-
למה לא לטוס לבד עם ילד/יםאני במקומכם לא הייתי לוקח אחריות על ילד של מישהו מישהו אחר, במיוחד בספורט עם סיכוי לפציעות כמו סקי ועוד ילד של מישהו שאתם לא מכירים טוב. תארו לעצמכם מקרה שבו הילד מפסיק להקשיב לכם למעלה על ההר ועושה מה שבא לו, כי אתם לא ההורים שלו, או שהוא גם נפצע מסיבה כלשהי.
וגם בתור אבא לא הייתי מפיל את הילד שלי על מישהו אחר והייתי מחפש עבורו פעילויות אחרות, כאשר הוא לא בקבוצה.
-
למה לא לטוס לבד עם ילד/יםבאמת איבדנו את הילד...
ביום האחרון היתה הדרכה עד 12:00 ואם לא היה לילדים עם מי לגלוש היו מסדרים להם מדריך ליום מלא. אני הבטחתי לבן שלי (בן 11) שאקח אותו מהבוקר והחבר רצה להצטרף.
בעלי ואני עלינו עם הבנים ועם בת ה-6 שלנו וגלשנו במסלול כחול (כדי לחפש את הבת הגדולה שלנו, שכן יצאה עם המדריך). נתתי לבנים לגלוש קדימה. בהתפצלות הראשונה הם חיכו לנו, בשנייה לא. אני לקחתי את הקטנה למסלול אחד ושלחתי את בעלי לשני. בעלי לא חזק בניווטים וגם לא גלשנו במסלול הזה השנה או שנה שעברה (לא שהוא היה זוכר, מבחינתו הכל אותו דבר). בעלי הגיע למנהרה וזכר שאמרתי לו שהמנהרה מגיעה לחלק אחר של האתר. זה נכון, אלא שלא מדובר במנהרה הזו... בעלי, שלא רצה ללכת לאיבוד (והיה בטוח שאני אמצא את הילדים, כי הם כן מכירים את המסלול וידעו לאן אנחנו רוצים להגיע), חתך למסלול שחור ופגש אותי למטה.
עלינו למעלה, אבל גם שם הם לא חיכו לנו. השארתי את בעלי והקטנה לחכות למעלה למקרה שהבנים יעלו וירדתי לאורך המסלול עם המנהרה ולא מצאתי אותם. החלטתי לחפש אותם ליד הגונדולה ואכן מצאתי אותם ליד ה- Information. הבן שלי כבר הספיק להסביר לעובדים שם (באנגלית) שהם לא מוצאים את ההורים ולתת את מספרי הטלפון שלנו.
בהמשך החבר אכן הצליח להתרסק באחד המסלולים, אבל ללא נזק (-:
בסוף היום, כשלקחתי את הבן לסיבוב מהיר במסלול השחור, שלחתי את החבר חזרה למלון עם בעלי, כדי לא לקחת סיכון מיותר...