התניידות בפוקט
-
קיבלנו מחברים הזמנה ליחידת נופש משפחתית במלון 5 כוכבים בפוקט (4 ימים בחודש יולי). זה כמובן חוסך הרבה כסף ללינה באי.
הבעיה היחידה היא שהמלון ממוקם בצפון האי (באיזור הגשר המחבר לאי - 20 ק"מ מצפון לשדה"ת), ואנו מבינים שכל ה"אקשן" נמצא בדרום האי (לפי גוגל - חוף פאטונג ממוקם כ- 50 ק"מ וכשעה נסיעה מהמלון). ניתן להניח שיום-יומיים ננצל את מה שיש למלון להציע, אבל בוודאי שנרצה לראות גם את האי עצמו ולעשות בו פעילויות.
השאלה היא האם לוותר על ההזמנה הנדיבה, או שיש דרך נוחה להתנייד באי למרות המרחק.
גם אם נהיה מוכנים "לבזבז" את זמן הנסיעות - כמה תעלה מונית למרחק כזה (הלוך וחזור)? האם יש דרך נוחה אחרת? האם יש באי אטרקציות למשפחה שדווקא קרובות למיקום הלינה שלנו?
נודה על כל התייחסות.
-
התניידות בפוקטמונית משדה התעופה לחוף פטונג התוסס עולה כ-800 באט,אז אני מניח שלך יעלה 1000 באט לכיוון ואולי יותר,
יש אפשרות לשכור קטנוע 250 באט ליום זה יכול להיות פתרון פנטסטי,כך תוכלו גם לתור את האי בשלל חופיו
זה כמובן אם יש רישיון נהיגה וניסיון ברכיבה על קטנוע! (בתאילנד נוהגים בצד שמאל),
אפשרות נוספת זה לשכור רכב
ואפשרות אחרונה זה לנסוע לחופים הקרובים לשדה התעופה
Mai Khao Beach
Nai Yang Beach
Nai Thon Beach
-
התניידות בפוקט -
התניידות בפוקטתודה רבה סמיסו על ההשקעה בתשובה המפורטת.
מבחינת אופציות ההתניידות - יש לי רשיון לאופנוע (ורק לי), אבל אנחנו משפחה של חמישה כך שזה לא מעשי לשכור קטנוע(ים). אולי באמת נשכור רכב, וננצל אותו להתניידות באי, ובהזדמנות זו גם אליו (מקראבי) וממנו (כנראה שנמשיך לקאולאק). די חששנו מזה (פחות מהנהיגה ויותר מ"התברברות"), אבל כנראה שזה הפתרון הכי ריאלי.
מבחינת החופים באיזור - הם לא נראים מיוחדים במינם. יש חוף למלון שבו נשהה, שכנראה אינו פחות יפה. המטרה בהתניידות באי היא לראות אטרקציות ונופים שלא נראה במקום אחר (נגיע לפוקט אחרי כמה ימים בריילי, כך שכנראה יהיה קשה לפוקט להתחרות מבחינת חופים). השאלה היא מה עוד יתאים בפוקט למשפחה (חשוב לציין שאומגות, פארקים, פילים וכד' - נעשה בבנגקוק ובצפון).
כיוון אחד הוא טיולי ארבעת האיים / שבעת האיים. אנחנו מבינים שהם שונים בתכלית זה מזה, וכן מטיול ארבעת האיים שיוצא מאוננג (שגם אותו כנראה נעשה). האם שניים או שלושה טיולים כאלה זה לא יהיה יותר מדי?
מה עוד יש לאיזור פטונג (ובכלל לפוקט) להציע?
אגב - לגבי מופע פנטזי הדעות חלוקות, ולא בטוח שנרצה בו. סיימון קברט הוא אופציה לערב, אבל יש לו תחליף בבנגקוק (קליפסו קברט) ונחליט בין שניהם.
בקיצור - עדיין שוקלים מה לעשות, ונשמח לקבל המלצות.
-
התניידות בפוקטלדעתי מספיק לצאת ל2 טיולי שיט באיזור האיים וזה ימצה את החוייה מסוג הטיול הזה
דרך אגב גם בבנגקוק יש מופע דומה באופיו לפאנטזי מופע סיאם נירמיט כך שאם אתם קצרים בזמן תוכלו לצפות במופע בבנגקוק
-
התניידות בפוקטביקור בחוף פאראדייז וטיולי יום עצמאיים באיזור זה גם אופציה, וגם יום טיול בסימיליאן מומלץ מאוד.
-
התניידות בפוקטבחודש יולי המחירים בפוקט "זולים" ביחס לעונה החמה ואני חושב שמבחינת עלות / תועלת יהיה שווה לכם יותר לסגור על מלון בפטונג מאשר לנצל את היחידה שמרוחקת מה"אקשן".
עלות מונית בכלל לא תהיה משתלמת כי אתם 5 ובמונית רגילה לא תוכלו להיכנס.
מה גם שעלות לכל כיוון לא תהיה משתלמת...
כמו כן גם השכרת רכב לדעתי מיותרת כי העלות האומנם תהיה זולה יותר ממונית אבל גם הזמן שאולי "תבזבזו" על התמצאות והגעה לכל מקום סתם לא שווה את זה.
חדר למשפחה בת 5 נפשות יכולה לעלות בזמן זה של העונה באיזור 3500-4500 באט ללילה (תלוי ברמת החדר וגיל הילדים), בכל מקרה עדיף לדעתי לשהות במרכז העניינים ולצאת לטיול או שניים הישר מפטונג.
בברכה,
אייל
-
התניידות בפוקטמאחר ואתם משפחה , אני הייתי שוכרת מיניוואן עם נהג ליופ ללא מגבלת שעות שיקח אתכם לסיור באי , באזור החופים הדרומיים והתצפיות וכן לחוף פטונג למס שעת . נדמה לי שיכול לעלות כ 200$ ליום . לחוף פטונג מספיק להגיע פעם אחת , ואם תבלו שם מס שעות , קצת בקניון (שהוא לא גדול) וקצת ברחובות שמסביב (גם לא אזור גדול שלא ניתן להכיל במס שעות) . נראה לי שיספיק לכם .
טיול מקסים-:)
-
התניידות בפוקטבפעם האחרונה שהייתי בפוקט בשנת 2013 מיני ואן לחצי יום עלה 50 דולר
-
מסכים עם איתן-ציפי הסוכנת בבקשה אין מקום להונאה!!!...ציפי בן צבי מייצגת מספר סוכניות בתאילנד...ומקווה לעשות אחוזים....
...כמובן שמיניוואן לטיול יומי לא עולה 200$...זאת גניבה...בגלל שציפי רוצה
...לעשות קצת אחוזים..
-
.