שאלות לפני טיול
-
היי,
שתי שאלות לתכנון טיול באפריקה למשל כ-4 חודשים:
1. כיצד לבחור משקפת לספארי ולמה לשים לב ברכישה?
2. מהן המלצותיכם להתנהלות כלכלית בטיול ארוך? איך להימנע מתשלום עמלות נרחב אבל גם לא להסתובב עם סכומי עתק במזומן? יש כרטיסים עם עמלות מופחתות לחו"ל? המחאות מטיילים?
(לא מצאתי פורום כללי מתאים לשאלה זו, אשמח להפניות אם קיים כזה ופספסתי)תודה.
-
שאלות לפני טיוללגבי משקפת - קודם כל כדאי לדעת שברכבי ספארי תמיד יש משקפת אחת או שתיים. כך שאם את מצטרפת לספארי מאורגן, לא בטוח שחובה להביא משקפת מהבית. עוד אחת (ובטח פרטית) זה תמיד נחמד, אך לא חובה.
ואם כבר להביא, תנסי לארגן מחברים. תתפלאי לשמוע שלחלק מהחברים שלך יש משקפת (95% שהם קיבלו אותה לבר מצווה) שנחה ללא שימוש במגירה בבית.
ואם לקנות... כדאי קודם כל להגדיר את הצרכים - היא תשמש אותך רק לשבוע-שבועיים ביבשת, או גם בארץ (את צפרית חובבת?). לטיול תרמילאים הייתי ממליץ על משקפת קטנה וקלת משקל. מעבר לכך אני לא יכול לעזור יותר מדי - אפשר גם להתייעץ בפורום ציוד טיולים כאן באתר, וכמובן - בחנות.
לגבי כסף - אני ממליץ על סכום כסף ראשוני מזומן לתחילת הטיול וכרטיס אשראי בינלאומי נפוץ (מאסטרכארד, ויזה). אגב - לא ציינת לאילו מדינות את מתכוונת לטוס.
עם כרטיס האשראי כדאי למשוך כל פעם כסף שיספיק לפחות עד העיר הגדולה הבאה (ושתמיד יהיה קצת "כסף חרום" מזומן וזמין).
לגבי עמלות מופחתות לחו"ל - אפשר להכנס לכל האתרים של חברות האשראי ולראות את התנאים למשיכת כספים בחו"ל (כולל עמלת המרה), ולהשוות.
יש כרטיסים עם הטבות גדולות יותר, לרוב הם שייכים למועדונים של חברות (קורפורייט של מאסטרכארד, לדוגמא) - שבהן יש הנחות משמעותיות על המרת כספים. אם את עובדת במקרה במקום שמאפשר להוציא כרטיס כזה - זה הזמן להוציא אותו. יתכן ואת יכולה להוציא כרטיס כזה גם אם קרוב משפחה עובד בחברה שניתן להוציא בה כרטיס כזה.
-
שאלות לפני טיולבדרום אפריקה תיירים יכולים לרכוש כרטיס חיוב נטען ולמלא אותו במטבע מקומי ראנדים לכל תקופת השהות כאן. מלבד הנוחיות שלא סוחבים מזומן, ולא משלמים כל פעם עמלת המרה מינימאלית, יש מקומות שלא מקבלים תשלום בכרטיס אשראי לא דרום אפריקאי, למשל אגרת כבישים, בתחנות דלק וכד'.