אלזס - שווקי כריסמס
-
מתחיל להתעניין ... מקווה לא להתאכזב ...
בהנחה שאיזי ייצאו עם מחירים "נורמלים" ונוכל גם לתפוס אותם ...
ונוכל לצאת ל 5 לילות ...
איפה הייתם מטילים עוגן לטיול כוכב עם רכב באזור אלזס?
כוכב אחד או שניים?
באזל נכנסת למשוואה?
טיסת בוקר ...אולי לילה אחרון? (ולא מבעיית נהיגה)
מדבר על השבוע שבין 7/12 ל 15/12
תודה
-
אלזס - שווקי כריסמסאם תסע-לא תתאכזב! אחד האזורים המוצלחים ביותר לטיול כריסטמס.
מצורפת מפה עם מקומות מומלצים לטיול.(לא בכולם היינו)
ממליצה להתמקם באזור ריקאוויר שזה בערך אמצע הדרך בין שטרסבורג וקולמר. האזור לא גדול אז לא חייבים לפצל לינות אלא אם כן אתם אוהבים לגוון. בתקופה שתהיו יהיה שוק ימי ביניים בריבאוול אז פשוט לא לוותר. שוק שונה ומיוחד מכל האחרים.
כל העיירות יפות ומיוחדות. אנו נוסעים כל שנה לראות שווקי כריסטמס וזה אחד האזורים הטובים ביותר אולי אפילו הטוב ביותר.
באזל אכן יכולה להיות אופציה ליום ראשון/אחרון (אנחנו טסנו מציריך)
-
אלזס - שווקי כריסמסיערי - אנחנו באים איתכם!
שירלי
-
אלזס - שווקי כריסמסיערי,אילי חסכה לי לצרף את הלינה שפעם המליצה ושמורה לי במועדפים.
עם רכב כל עיירה יכולה לבוא בחשבון.רקוויאר זאת גם ההמלצה שלי.היא נעימה מאוד יש בה שווקים נעימים,חנויות יפות,בתי קפה ושוקולטרים,חנות כריסמס,חנות בובות מכשפה מיוחדות ומסעדות לרוב.טיילנו בה פעם אחת מהצריים והיתה תוססת אפילו עם נגני רחוב ושירים "משלנו".קייסברג גם מאוד נחמדה ויש בה אפילו מלון ספא.גם היא בערב היתה תוססת יותר.אגושהיים מתוקה אבל מאוד רגוע...
רקוויאר מאוד מתויירת גם,אם לנים בה אז אפשר לראות את הצקומות אם לא היום,מחר...
לא הייצי מפצלת לינה ב5 לילות,מה גם שיהיה די קשה אולי רק במלונות לקבל חדר ללילה אחד.
מה כן אולי...אם תרצנ לחצות לגרמניה,לבאדן באדן נגיד או פרייבורג הקרובה יותר.
בפרייבורג שווקים סביב כיכר הקטדרלה והם יותר בדגש אוכל ותוצרת חקלאית כמו גבינות מיוחדות וכו'...כמובן דוכני הנקניקיות הידועות של פרייבורג.
קראתי כתבה על באדן באדן בדצממבר והמלצות לבקר בה...ביקרנו רק בקייץ יש קזינו עתיק וניתן לבקר בו בסיור מודרך(מומלץ) עוד מומלץ לעלות לתצפית במרקיור
-
אלזס - שווקי כריסמסבדצמבר האחרון היינו באלזס לכבוד שווקי הכריסמס ונהנינו מאד. התמקמנו בעיירה ששמה Ilzach שהיא למעשה פרבר של Mulhouse. שהינו בצימר שנקרא Les Jardins du Temps (תמצא בקלות את האתר שלהם ותתרשם). המיקום קצת לא מרכזי, אבל יש למקום כמה יתרונות: בעלי הבית נחמדים מאד ומסייעים במיטב יכולתם. זה קרוב לשדה התעופה של באזל. המחיר באזור Mulhouse נמוך יותר מאשר באזרי סטרסבורג וקולמאר המרכזיים יותר ובסופו של דבר כל האזור מספיק קטן כדי להגיע לכל מקום בטיול מסוג זה מכל נקודת לינה שתבחר. בהצלחה, שווקי הכריסמס של אלזס באמת מקסימים.
-
אלזס - שווקי כריסמסיערי,
אני בטוחה שלא תתאכזב, כפי שכתבו קודמי האזור מדהים בתקופת הכריסמס.
בדצמבר האחרון חזרנו פעם שניה!
ממליצה על מקום לינה מדהים בעיירה ריבובילה , אנחנו הזמנו דרך בוקינג אבל כדאי לבדוק גם ישירות מול בעלי המקום שהם זוג מאוד מאוד נחמד. צימר מדהים בריבובילה
המקום הוא יקב ויש להם שני חדרי אירוח שמגיעים אליהם מתוך החצר בגרם מדרגות נוח וישר. החדר שלנו - Clos Ribeaupierre הוא ענק כולו מחופה עץ, עם פינת ישיבה ומיטה ענקית. בנוסף יש מטבחון מאובזר וכן מקלחת ושרותים כל אחד בנפרד,כל זה במחיר של 90 יורו.
השוס של המקום הוא שהוא ממש במרכז העיירה ובזמן פסטיבל ימי הביניים מתקיימת בחצר פעילות של "מלחמות אבירים" דלפקי אוכל מוזיקה ושמח. וכאשר יוצאים משער אחד נמצאים במרכז העניינים - רחוב השוק, אך מצד שני יש שער אליו מגיעים עם הרכב ישירות לכביש שמקיף את העיירה כך שלא נתקעים בתנועה של השוק.
מכיוון שהשוק מתקיים בימים שבת וראשון, בכל יום ירדנו מהחדר אל השוק ולאחר מכן יצאנו לדרך לסיבוב במקומות אחרים.
מקומות שמאוד ממליצה לבקר בהם: שטרסבורג (אבל לא בסוף שבוע) כדאי להגיע באור יום ולהשאר לראות את הרחובות מוארים באורות החג - מדהים!
ריקוויאר, ואוגשהיים שהיא יותר קטנה ואינטימית ממש בונבוניירה
מקווה שתמצא כרטיסים זולים ובדצמבר הבא תהיו בשווקי חג המולד , אני כבר מקנאה
ורדה
-
אלזס - שווקי כריסמסורדה,המקום נראה מקסים!!!
ואם לא מפריע ליציאה מהעיירה אז בכלל לקחת בשתי ידיים.רק בבוקינג רושם שאין להם חדרים...אולי בכלל לא מסרו דרך בוקינג..
כדאי לפנות ישירות לבעלים.
בשנה השנייה שלנו,ראינו את חלק מתהלוכה ואת האבירים...יש לי תמונה שם חצר גדולה עם תפאורה של יקב ובקבוקים אולי הם?? נראה לי שכן,מתמונה בבוקינג
אמה
-
אלזס - שווקי כריסמסאמה,
אכן זה המקום בו היינו. בתמונות לא רואים אבל בערב הם מקרינים על הקיר בחזית הבית תאורה סגולה שמשרה על המקום אווירה מכושפת.
ומצטרפת להמלצתך לפנות ישירות אל בעלי המקום שכפי שכתבתי מאוד נחמדים ומסבירי פנים.
ורדה
-
אלזס - שווקי כריסמסהתמונות של האבירים יצאו לא יפות כל כך. בשלב מסוים נמאסו לאיש שלי הקליקים שלי בכל פינה...
במקרה נכנסנו לבית קפה, בירידה מהפנסיון בצד שמאל, בחלון ראינו מתוקים מיוחדים...מסתבר שבעל המקום שולוטר ידוע מאוד,בעל פרסים רבים.
כך שסגרנו את פינת המלצת שוקולטר בפורום(בעיירה אחרת)
עם כל ההתחלות תכנון עוד תגרמו לי לרכוש טיסה לבאזל ואז בטוח ישן בחוץ...
את כל המועדפים שלי כבר נידבתי

אני רוצה לקחת את הילדים לשם,אבל הם לומדים,אין חופשה ומראש לא ברור אם יכלו...