מוזיאונים בפריז
-
היי, אנחנו זוג צעיר שמטייל בפריז, לא כ"כ חובבי אומנות אבל מרגישים שלא ללכת למוזיאון אומנות זה בזבוז. איזה מוזיאון עדיף- לובר או דאורסיי? תודה

-
מוזיאונים בפריזהיי חברים!
אני הייתי לפני כמה שנים עם חברה שלי (שהיום כבר אשתי
בפריז והלכנו ללובר. גם אנחנו לא חובבי אמנות מהשורה הראשונה, אבל מאוד נהנינו בלובר. באמת מדובר על אמנות מדהימה.כמובן שהמטרה העיקרית הייתה המונה ליזה, אבל שאר הציורים והפסלים ריגשו אותנו לא פחות (והרבה יותר למען האמת).
רק חשוב להבין שזה חתיכת מוזיאון ענק ככה שתחקרו קצת לאן בדיוק תרצו ללכת שם ואתם מסודרים.
עוד כמה דברים:
1. לא הייתי בד'ורסאי אז לא יכול להשוות
2. אם אמנות ממש לא מעניינת אתכם - אתם לא ממש חייבים ללכת רק בשביל לסמן וי. פריס ענקית וכיפית, חבל לבזבז זמן על משהו שלא מעניין אתכם בכלל
3. מונה ליזה - אם בא לכם ללכת ללובר רק כדי לראות את המונה ליזה (כמו מליוני תיירים), עשו לעצמכם טובה ותדלגו על זה

בהצלחה
-
מוזיאונים בפריזאם אתם לא חובבי אומנות ולא מכירים את המוזיאונים של פריס - הלובר עלול להרגיש לכם ׳יותר מדי׳. הוא מדהים, שלא תביני לא נכון, אבל הוא גם ענק ולא פשוט לניווט. בתור ״לא כ״כ חובבי אומנות״ אני מעריך שמידת הסבלנות שלכם מוגבלת יחסית, ואם כך הרי שלא תספיקו לראות אפילו חצי מהאוסף המוצג של המוזיאון העצום הזה - ואם לא תדעו לאן ללכת מלכתחילה יש סיכוי לא מבוטל שתקדישו את זמנכם, על דרך מזל, דווקא לתצוגות שלא יעניינו אתכם בכלל. כלומר, מלבד המונה ליזה שאליה בטח תגיעו.
אחרי ההקדמה הזאת,
אני ממליץ לכם בחום להעדיף את אורסיי. הוא קטן משמעותית מהלובר, יותר מסודר, נוח לניווט ויש בו אוסף יוצא מן הכלל של אומנות קלאסית ובפרט תצוגה פשוט פנטסטית של ציירים אקספרסיוניסטים (בקומה העליונה, אל תעזו לפספס). חצי יום ואתם תספיקו לראות בלי לחץ את כל האולמות, אלא אם יש תערוכה זמנית מיוחדת שעלולה לקחת עוד שעה-שעתיים בממוצע (ודורשת כרטיס נוסף).
אפשר לרכוש כרטיסים באינטרנט לכל המוזיאונים וזה בהחלט מומלץ כי התורים יכולים להיות ארוכים מאוד בחוץ.
מוזיאון נוסף שאני רוצה להמליץ עליו הוא מוזיאון פיקסו שנפתח בחודשים האחרונים מחדש לאחר שנים של שיפוצים מקיפים וכמה סקנדלים. הייתי בו לפני השיפוץ ואחריו, והוא פשוט גן עדן לחובבי האמן. אם אתם מכירים ואוהבים את הסגנון של פיקאסו אז חבל לכם לפספס את ההזדמנות - אבל אם לא, אורסיי הוא הבחירה האולטימטיבית.
-
מוזיאונים בפריזאם אמנות לא מדברת אליכם----אז לא חובה ללכת למוזיאון אמנות, גם לא אם נמצאים בפריז.
יש מספיק מה לעשות בפריז גם אם לא נכנסים לאף מוזיאון אמנות! שום דבר לא "חובה".
אם כן רוצים לטעום ובקטנה אמנות בפריז- בין השניים מבחינתי ד'אורסיי לוקח בגדול- כי הוא יותר צבעוני (תקופה,סגנון ציור) ופחות "כבד", ובגלל המבנה המיוחד שבו הוא ממוקם(תחנת רכבת).
אבל באותה נשימה- אני יכולה להציע משהו אחר?- בכניסה לגני טיולרי-נמצא מוזיאון אורנג'רי- שגולת הכותרת שלו ציור פנורמי ענק על כל קירות האולם ,של חבצלות המים של מונה. מעבר לכך יש כמובן עוד ציורים וחדרים. המוזיאון קטן יותר והחוויה מרשימה ואולי למי שפחות מתחבר לאמנות זוהי אופציה טובה.
-
מוזיאונים בפריזד׳אורסיי בלי להתלבט. אני מאוד מסכימה שאין טעם להתברבר שעות בלובר רק כדי להצטופף עם עשרות אנשים מול המונה ליזה (שנמצאת בקופסת זכוכית) רק כדי להגיד ״אוי, היא נורא קטנה״. לא תצליחו לראות אותה ממאוד קרוב בכל מקרה, אלא אם תבואו ממש מוקדם ותרוצו ישר לשם. לעומת זאת, לראות ואן גוך מקורי ממרחק נגיעה בד׳אורסיי - הרבה יותר מרשים.
להשלמת הביקור מומלץ לחצות את הסיין ולבקר גם באורנז׳רי: החדרים של חבצלות המים של מונה פשוט מרהיבים. מבחינת אומנות, החוויה שלי שם הייתה שניה רק לקפלה הסיסטינית ברומא.
-
מוזיאונים בפריזאני ממליצה לכם על מוזיאון דה אורסיי. בקומה אחרונה (אם אני זוכרת נכון) יש אוסף תמונות של אומנים השייכים לזרם האימפרסיאוניסטי. זה זרם מהמאה ה 19 והתמונות מתארות את הטבע, את הנוף העירוני, את היומיום, את האנשים. מובן וקליט גם לבן אדם שלא מבין באומנות. צריך לזכור שאומנות (לא ציור ולא מוסיקה) לא נוצרה רק עבור אנשים מביני עניין. תהנו מהתמונות, תנסו לזהות את הסיגנון היחודי של כל צייר. לובר תשאירו אולי לפעם הבאה.
-
מוזיאונים בפריזFlyingOut נראה לי שטעית. מדובר בזרם אמפרסיוניסטי ולא אקספרסיאוניסטי. קלוד מונה, אדוארד מנה, רנואר, סיסלי, דגה, ואן גוך וכו' שייכים לאמפרסיוניזם. אולי היו שם גם תמונות מהאקספרסיוניזם? בקומה אחרת אולי? לא זוכרת... האמת
-
מוזיאונים בפריזויקי,
את בהחלט צודקת וטוב ששמת לב. זאת הייתה טעות הקלדה בלבד! האוסף הזה, בכל מקרה, הוא באמת יחיד ומיוחד. אכן בקומה העליונה, ליד המסעדה.
-
מוזיאונים בפריזגם אני מצביעה לטובת מוזיאון דה'אורסיי. המבנה מרשים (לשעבר תחנת רכבת), הפסלים באולם הכניסה העצום, חוצים את האולם ישר עד הסוף, לא מתעכבים (אלא אם רוצים כמובן...) באולמות שמשני צידי האולם המרכזי, ומגיעים ישירות למדרגות שמהעבר השני. עולים לקומה הראשונה - ונכנסים לעולם הציירים האימפרסיוניסטים... פשוט תענוג צרוף.... סגור בימי שני.
האורנג'רי - נמצא בגני הטולרי, לא רחוק מהלובר, אך בצד של פלס דה לה קונקורד. מוזיאון קטנטן, ציורי ענק של מונה - חבצלות המים. קחו לכם את הזמן, שבו על הספסל באמצע כל אולם ותהנו מהציורים. גם למי שעל פי רוב לא נהנה ממוזיאונים. שימו לב, סגור ביום שלישי.
-
מוזיאונים בפריזגם אני ממליץ על אורסיי מאשר על הלובר , המוזיאון הרבה יותר "קליל" ומתאים לביקור של עד שעתיים שלוש.