מסלול בסקוטלנד
-
מסלול בסקוטלנדאני אקרא בהחלט.
תודה על הטיפ.
סקאיי יוצא לנו יחסית נינוח אז אני מניח שנוכל להוסיף. האמת שאני ממש מחכה למקום הזה.
מקווה שמכת המיג'ס שם היא פחות נוראית...
-
מסלול בסקוטלנדוואי ציקי, איזה בלוג נהדר... פתאום עכשיו גיליתי אותו...
אנחנו גם טסנו בקיץ לאנגליה (לונדון+וויילס+קוטסוולדס) בדיוק בזמן המלחמה, עוד לפני שהתחיל המבצע הקרקעי, והטיול היה ממש לא רגוע (וגם מעוד סיבות).
נקווה לתיקון בקיץ הקרוב!!

-
לגמרי אין על אלון!ואני שוב כאן עם ההערות המעצבנות שלי...
במסלול ב-Glen Nevis (למפלי Steall) חייבים לשים לב, אם היום רטוב או שירד קודם גשם, חלק מהמסלול עלול להיות מאד חלק. פשוט להיזהר.
מחזקת מאד את ההמלצות שקיבלת כאן. מי שמגיע לבריכות הפיות בסקאי (מומלץ מאד!) - כדאי שימשיך עד חוף Glen Brittle לראות את המפרץ. בזמן הגאות החוף נראה בגודל סטנדרטי, אבל בשפל הים נסוג כל כך רחוק שכל המפרץ הארוך נראה כמו חוף ים. והחול שחור.....
נעה
-
לגמרי אין על אלון!היי נועה,
אלה "הארות" לא "הערות"...

האמת שחשבתי על החוף, שנראה מאוד יפה בתמונות.
מתי זה שעת השפל?
-
לגמרי אין על אלון! -
לגמרי אין על אלון!איזה קטע, נראה שזה משתנה מיום ליום...
אני אשמור את הלינק לתקופה שיהיה רלוונטי. תודה רבה.
-
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועהמרגיש צורך לדייק...
את רוב המידע שמסרתי בשרשור הזה קיבלתי מנועה שהעשירה אותי במידע וטיפים שעשו את הטיולים שלנו בסקוטלנד הרבה יותר מיוחדים ומעניינים וגרמו לנו להתאהב בחבל ארץ זה.
גם בטיול האחרון שלנו באיזור האגמים באנגליה קיבלתי טיפים נפלאים מנועה, וזה שוב המקום להודות לה. -
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועהאיזה כייף לגלות ולקרוא את השרשור הזה...אז גם אני מודה בדיעבד וגם למפרע לאלון ולנעה ולציקי, שנעזרתי בהם לתכנון הראשוני ואיעזר בהמשך...

ברשותכם אני רוצה להעלות את המסלול שלי לשבוע שנהיה בגלנקו ולשמוע מכם האם הוא מצליח למצות את מה שיש לאיזור להציע? אולי פספסתי דברים?
יש לקחת בחשבון שאנחנו לא יוצאים לפני 11:00 בבוקר ומתנהלים לאט....
שבת: יציאה מאדינבורו, מעבר דרך ארוע של משחקי היילנדס ליד פיטלורכי והגעה בערב לבית בגלנקו.
ראשון רגוע : טיול מסביב לאגמון של גלנקו, קניות ראשוניות בסופרמרקט של העיירה, הכרת הסביבה הקרובה שלנו....על פי מזג האוויר אולי טבילה באגם (לבית שלנו יש חוף על האגם).
<סדר שאר הימים על פי מזג אוויר>:
שני - פורט ווילאם הצטיידות בסופר, גלן נביס, מפלי סטיל
שלישי - יום אתגרי - על פי בחירת בר המצווה - ראפטינג, אופני הרים, טיפוס בשלג...מה שהוא יבחר....
רביעי - נסיעה לאחד מחופי הים שנמצאים מערבה לפורט וויליאם.
חמישי - העמק הנעלם ושלושת האחריות - עד כמה קשה זה????? או אולי דווקא אובן, כדי לספק לי קצת "עיר"....
שישי - אולי נסיעה לאומגה שליד אבימור????? האם שווה את הנסיעה?? אם לא אז עוד פעילות אתגרית באיזור.
שבת - מעבר לאינברארי, שם נשהה 3 ימים.
מה החסרתי? נסיעה לאי סקיי, תהיה לנו ארוכה מדי ומקסימום נשאיר את האי לפעם הבאה....
המון תודה וחג שמח

-
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועהאלון, תודה על הקרדיט.
אבל יש המון חומר שהיית יכול למצוא לבד, בסופו של דבר.
מה שלא מובן מאליו (בנוסף לפרגון המדהים שלך) - זאת ההשקעה שלך בלעזור לאחרים בצורה מאד מפורטת.אז - כמו שאומרים הבריטים: credit where credit's due. מגיע לך!
חג שמח,
נעה
-
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועההיי מיקה. מקנא בכם שאתם לפני סקוטלנד.
לגבי התכנון שלכם:
קחי בחשבון שהסופרמרקט בגלנקו הוא לא ממש סופרמרקט אלא יותר מינימרקט. ולכן אני לא בטוח שהוא פתוח ביום א' תבדקי את זה.
מאידך הייתי ממליץ לכם לעשות את הקנייה הראשונית ביום שבת בדרך לגלנקו.
אפשרות אחת היא להגיע דרך A9 A86 ו A82 כלומר לעבור בפורט וויליאם ולבצע אצ הקניות שם. יש מוריסון מעולה ליד תחנת הרכבת והמדרחוב של העיר.
אפשרות שנייה (בשתי האפשרויות הנסיעה היא די דומה - כשעתיים) היא להגיע לדירה מדרום דרך הכבישים A827 ו A82 ואז ממליץ לכם לעשות את הקניות בסופרמרקט TESCO בעיירה CELENDER הבעייה שזה מעט מ אריך לכם את הדרך. מהכרותי את האיזור אין ממש סופרמרקט נורמלי בדרך זו עד גלנקו. הסופרמרקט שם פתוח עד שעה 2300 גם ביום שבת.לגבי טבילה באגם שימו לב שהאגמים הגדולים ליד גלנקו הן שלוחות של האוקיאנוס. מי ים. מאידך יש במפרץ גלנקו פעילות ימית סירות קיקים וכד'.
העמק הנעלם ושלושת האחיות טיול קשה למדי. טיףפחוס ממש לא קל ודי מיאש והעמק נמצא רק בסוף הטיול ואז צריך לחזור.
לא הייתי נוסע לאבימור רק בשביל אומגה. יש פעילויות אתגריות גם ליד פורט וויליאמס.
מסכים איתך שתשאירו את האי סקאיי לפעם אחרת. מניסוננו המר (לאחר שלא הקשבתי לנועה) יום נסיעה מגלנקו לסקאיי הוא קשה וממש טועמים את האי. לא מספיק.
חופי ים הנמצאים מערבה מפורט וויליאם - כאמור, גם החופים ליד גלנקו הם חופי ים אבל שלוחות של האוקיאנוס. אני מניח שנועה תוכל לפרט יותר בעניין הזה והיכן עדיף.
-
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועהתודה רבה אלון על תשובתך,
אנחנו בעצם נגור בBallachulish בקוטג' שנמצא ממש על החוף של לוך לבן. הכוונה היא רק להשתכשך בחלק שקרוב לקוטג' וגם לעשות SUP, כי ממש ליד יש מרכז ל SUP
בBallachulish יש סופר שפתוח בראשון.
הראיתי לבן המצוה את האפשרויות שיש באיזור, אז הוא כמובן רוצה הכל, אז יש מצב שאת האומגה יחליף רפאטינג ויש גם סקי מים בסביבה....
לגבי חוף ים, שוקלת רק לעבור בDuror בדרך לאובאן. נראה מה נעה תגיד.
וזאת כי בהמשך אנחנו מתכוונים להגיע לחצי האי קינטייר.
-
בנוגע לסקוטלנד אין אבל אין על נועהאנחנו גם השתכנו בבלכלוליש ואף ביקרנו בחוף הים שם נמצאת הדירה שלכם. כמעט ואין חול. החוף זרוע חלוקי נחל שחורים גדולים. מחזה מרהיב.
מצרף תמונות מהחוף.
-
טיפ למיקהבלי להגיב על המסלול כולו, רק רציתי לומר שחוף דורור הוא חוף נהדר!!! ואם אתם אוכלים מאכלי ים, לכו לסלעים שבצד ה"ימני" (בגבכם אל החוף ופניכם אל הים) של המפרץ של החוף. יש שם אשכולות של מולים שאפשר לקטוף ולהביא למטבח הפרטי....
(חברים שלנו גרו על ההר מעל דורור. חגגנו על החוף הזה המון...)נעה
-
טיפ למיקהאיזה יופי עוד כמה אופציות שנראות נהדר.
מילה אחת השתרבבה, ואף אחד לא הגיב משום מה... טיפוס בשלג??
אל איזו תקופה מדובר? מן הסתם לא קיץ, נכון?
אה, ואיזה כיף לבר המצווה....

-
טיפ למיקהתודה נעה,
נראה לי שנלך על החוף בדורור!!!! ומקסימום אם יהיה זמן וחשק ניסע גם לחופים מערבה מפורט ויליאם.
קודון, לבר המצווה באמת יהיה כיף.
לגבי הטיפוס בשלג, מדובר בקיר טיפוס במבנה מקורה עם שלג אמיתי כל השנה. אני באופן אישי פחות מתחברת לאטרקציות כאלו. מעדיפה אטרקציות ש"מנצלות" את התנאים הטבעיים של המקום.
-
טיפ למיקהלגבי טיפוס השלג. מדובר במתחם הנמצא בעיירה KINLOCHLEVEN בקצה המזרחי של LOCH LEVEN.
המקום נקרא ICE FACTOR/
כל הפרטים כאן:
http://www.ice-factor.co.uk/המקום עובד גם בקיץ.
יש בו גם מתקני טיפוס רגילים וקיר טיפוס. -
טיפ למיקהאוקיי הבנתי, אז זה פחות קשור אלינו.
יש נושא מטריד אחד שעולה מדי פעם, ובכל זאת נראה לי שכל מי שנוסע לסקוטלנד מהרהר עליו שוב ושוב, וזה נושא הMIDGES.
ראיתי קצת טיפים ואת אתר המעקב, ובכל זאת, לשמוע מאנשים שהיו, ובעיקר בקיץ - עד כמה זה נורא? עד כמה זה פוגע ביכולת להתמיד בתכנית היומית ומצריך שינויים?
בקיצור עד כמה זה באמת מטרד..
כמובן כל טיפ להתמודדות ולהימנעות מהם יתקבל בברכה.
תודה
-
טיפ למיקהגם אותי הם מטרידים.
בעיקר שלקחנו בית על אגם ואולי לא נוכל בכלל ליהנות מרחצה באגם בגלל המידג'טים.
אז יש את הסיפור המלחיץ של רובי, אבל גם אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת על מידג'טים בקיץ.
-
הצעות ועזרה בתכנון טיול בר-בת מצווה לסקוטלנדשלום לכולם
מסתבר שאנו לא היחידים שחשבנו לנסוע הקייץ לסקוטלנד, ובזמן חיפוש המידע ורעיונות לתכנון, נתקלתי בפורום הזה.
אז אשמח מאד לעזרה ותכנון .
אנו זוג + 3ילדים (הגדולים בן ובת מצווה, והקטן: 6)
הטיול מאמצע אוגוסט, למשך 13 ימים.
נחיתה והמראה : אדינבורו. לוקחים רכב, ונוסעים
כרגע התכנון והחלוקה ללינות :
5 לילות אזור גלנקו, 2 לילות סקאי, 4 לילות אינברנס, 2 לילות אדינבורו
אנו מחפשים מסלולים שיעניינו גם את הגדולים וגם את הקטן (וגם את ההורים

מעוניינים בטבע, בטירות, הארי פוטר, רכבות, פיות, וכל מה שסקוטלנד יכולה להציע.
ברוב המקומות , נצרך כמובן גם סופרמרקטים להצטיידות.
כרגע הטיסות ו7 הלילות הראשונים מוזמנים, אך איננו יודעים היכן ללון באזור אינברנס, טבאדינבורו. האם להתעקש על מרכז העיר (מעוניינים בדירה כמובן), ומה מומלץ לגבי אדינבורו, האם להישאר עם רכב, או להחזירו ולגור קרוב לשדה התעופה?
תודה מראש!
-
הצעות ועזרה בתכנון טיול בר-בת מצווה לסקוטלנדהיי סיגל, אני מקווה שזה בסדר להתפרץ לשירשור הקיים) ) גם אנחנו נוסעים לסקוטלנד לשבועיים באמצע אוגוסט, וגם יש שחושה ילדים: תאומים לטיול בר מצווה וקטן כמעט בן 4. לא מניסיון אלא מתכנון: 3 לילות אחרונים ישנים באדינבורו. אנחנו מעדיפים להתמקם במרכז העיר ללא צורך ברכב, כך שנגיע עם רכב ונחזיר אותו למחרת. הבנתי ששדה תעופה במרחק ממש קצר מהעיר, כחצי שעה בטראם. קחי בחשבון שזאת תקופת פסטיבל והמחירים גבוהים רצח. לגבי אינברנס. אנחנו נהיה גם באיזור הזה וישנים באבימור.