הולנד?
-
ערב טוב ,
אנחנו מתכננים לנסוע בספטמבר להולנד לשבוע פחות או יותר . אני קצת חושש שמה שיש לעשות שם זה בעיקר פארקים ושהנופים שם לא מרהיבים כ"כ, החשש שלי מוצדק או לא?
יש לכם הצעה ליעד אחר טוב יותר שלא יהיה קר מידי באמצע ספטמבר?
-
הולנד?אני לא חושב שבהולנד כל מה שיש לעשות הוא לבקר בפארקים: ישנן עיירות דיג יפות, מוזיאונים מצוינים, עיר בירה מיוחדת ועוד.
הנופים אכן לא מרהיבים ולא בכך מצטיינת הולנד ועדיין תמונת הנוף שונה מבארץ ולכן מעניינת.
אם נוף מרהיב הוא עיקר הטיול אזי הולנד באמת בחירה לא טובה.
ספטמבר יכול להיות טוב בהרבה יעדים. בכלל בהרבה איזורים באירופה ספטמבר שחון יותר מאוגוסט (אם כי קר יותר).
-
הולנד?אני חושבת שמידת ההנאה מטיול בחו"ל תלויה במידה רבה בתאום ציפיות והתאמת היעד והתוכנית להעדפות האישיות שלכם. אני מסכימה עם מה שנאמר לגבי זה שיש בהולנד הרבה יותר מרק פארקים, ומציעה לך לקרוא כמה סיפורי טיול משפחתיים (יש כאן בלי סוף, חפש את אלה שנכתבו ע"י בעלי משפחות דומות לשלך מבחינת גילאי הילדים) - כדי להתרשם ממגוון האפשרויות.
לגבי טבע ונופים - אין שום ספק שזה לא הצד החזק של הולנד בלשון המעטה. הולנד חלילה לא מכוערת, היא עדיין ירוקה וכחולה, רק שטוחה (מה שגורם לה להיות נוחה מאוד להתניידות ולכן מתאימה למשפחות עם קטנטנים) ואין בה את הפסגות המרהיבות, הקרחונים, המפלים, הקניונים והנהרות השוצפים של שוויץ-איטליה-אוסטריה-גרמניה-צרפת ועוד.
יעד מושלם לאמצע ספטמבר בעיני הוא צפון איטליה. מזג האויר נעים ונוח (תמיד צריך גם קצת מזל עם מזג אויר, בכל מקום), כביש סובב-אגם גארדה פנוי ונינוח, וגולת הכותרת של האיזור בעונה זו, לטעמנו - היתה השלכת המרהיבה שאין לי מספיק מילים לתאר את יופיה.
-
הולנד?אנחנו היינו בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר האחרון בהולנד 8 ימים.
לגבי מזג האוויר- בהחלט נעים! קריר, לפעמים צריך מעילים אבל גם היו ימים בהם היינו עם חולצות קצרות וסה"כ מזג האוויר לא הפריע לנו בטיול. יש לקחת בחשבון שיש ימי גשם לא צפויים מראש וצריך תמיד אלטרנטיבה מקורה.
בזמן הזה אין כ"כ פריחה אבל אנחנו כן נהנינו מהנוף מכיוון שהכל ירוק ומדהים, האגמים והחיות...
אכן הולנד מוצפת בפארקים ורוב הטיול שלנו היה מושתת עליהם אבל יש גם פארקים "טבעיים" בהם ניתן להינות מהנוף - אם כי הם מעטים יותר מאשר פארקי השעשועים והאטרקציות.
ישנו פארק האופניים הלבנים (הוחה פלואה) אשר בו בזמן הנסיעה רואים נופים מדהימים ומגוונים- הפאר ענק וטבעי.
יש גם את חיטהורן- שיט בסירה בתוך נהר שגם מסביבו נוף מדהים. אפילו מהנוף שנשקף בדרכים התפעלנו.
אולם, אם אתם רוצים טיול על טהרת הטיולים הרגליים והנופים המדהימים- הולנד הוא לא היעד שהייתי ממליצה עליו אלא סלובניה, איטליה ובמיוחד אוסטריה. בהולנד אין כ"כ אופציות לטיולים רגליים...
בהצלחה, ואם יש שאלות על הולנד מוזמן לשאול!
-
הולנד?שלום
מצטרף למה שכתוב למעלה. אנחנו גם נהננו מאוד מהמוזאון הפתוח ומטחנות הקמח.
הנוף שטוח והמרבדים הירוקים עם תעלות קטנות ופרות וכבשים מדהים בהתחלה ומשעמם בסוף.
הולנד מדינה קטנה יחסית וקל לעשות בה טיול כוכב ולראות את כל הקצוות שלה. בנוסף, ומאותה הסיבה, יחסית קל לשב אותה עם איזורים אחרים כמו גרמניה או בלגיה ובכך לשבור את הנוף ואת סוג הטיול.
אנחנו טסנו דרך בלגיה עם חברת jet airways וזה יצא משמעותית זול ואיפשר לנו טיול בן יומיים (אפשר יותר) בבלגיה. גם המבוגרים וגם הילדים נהנו מאוד מהעיר ברוז' ונשבענו עם אישתי שנחזור לשם לטיול זוגי.
הכי חשוב, תכנון טוב, גמישות והרבה מצב רוח! בהצלחה!