נורוגיה
-
מה היתרונות וחסרונות בטיול עם רכב או שייט
תודה
-
נורוגיההיתרון הברור בטיול עם רכב, זה הגעה ליעדים בפנים המדינה, נסיעה בכבישים הכי יפים לבחירתכם.
היתרון הברור בשיט הוא מקום קבוע ללינה.
רבקה
-
נורוגיהנוסעת בקרוב לנורווגיה וגם אני התלבטתי בשאלה הזו.
קראתי וחרשתי, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה (פרטית כמובן) ששיט בהורטיגרוטן מתאים יותר למי שכבר היה בנורווגיה וראה לא מעט, ולא מחפש להיות בפעילות כל הזמן. זה נראה לי כמו משהו הרבה יותר רגוע, עם גיחות לחוף כמובן ועם טיולים שאפשר לעשות, אבל בגדול - פחות "דחוס".
אני החלטתי שבשביל פעם ראשונה אני אעשה טיול עם רכב, ובבוא היום - גם אשוט בהורטיגרוטן אל החלקים הצפוניים ממש שהגישה אליהם נוחה פחות.
אפשר גם לשלב כמובן, אבל זה נראה לי קצת יותר מדי לוגיסטיקה

-
נורוגיהגם אנחנו מתכוונים לנסוע בקיץ לנורבגיה. אנחנו רק בתחילת התכנון.
כזוג שאוהב הפתעות ומקומות "בלתי צפויים" ברור לנו שטיול במכונית עדיף.
גם נראה לי שהנאת הטיול נפגמת כשאתה יורד מהספינה ומטייל בתחושה שצריך להספיק לחזור לפני שיברחו לך...
יתכן ואני טועה בתחושתי. עדיין לא יצא לי להיות בשייט מסוג זה. בסופו של דבר, תמיד העדפנו טיול במכונית.
יחד עם זאת לא היינו מתנגדים לשלב יומיים של שייט בהורטיגרוטן, אם יש אפשרות למשהו קצר כזה.
אך כמו שכתבה קודמתי זה נראה מסובך מבחינת לוגיסטיקה, ובכלל עדיין לא הספקנו ללקט מידע על האפשרות הזאת.
למישהו יש מידע שיכול לתרום?
-
נורוגיהיש עוד נקודה. למי שאוהב לעשות מסלולי הליכה בטבע, טרקים קצרים, -כמעט ואין אפשרויות כאלה בשייט, אלא אם יורדים מהאוניה למספר ימים.
-
נורוגיההתפיסה שמוכרחים לנסוע באותה אוניה ולכן גם לחזור אליה באותו זמן ממש שגויה.שייט חופים בהורטיגרוטן לא דומה לקרוז רגיל.
אפשר לעלות לכל אוניה, לכל פרק זמן או מרווח נמלים ,שמותר לרדת ולעלות מהם עם המכונית.איין כאן יותר לוגיסטיקה מאשר הזמנת לינות יבשתיות לכל הדרך,אלא פחות.כי ניתן לעשות זאת און ליין באתר שלהם עם מחירים ידועים מראש ולהזמין מראש גם ארוחות ערב.האתר ידידותי מאוד.
יש להורטיגגרוטן 12 אוניות כאלה מתוכן 11 הן גם מעבורות.
מכיוון שניסיתי את כל האופציות ,חוץ מזו ,אינני יכול להעיד מנסיון שלי על התרגיל הזה.
תרגילים חלקיים ,נעשו גם ע''י חברי הפורום.טיול מלא ושימוש ב5 אוניות נעשה על ידי חברי
הטוענים שזה היה הטיול הכי מוצלח שלהם ויותר מהיבשתי בלבד-אבל גם יקר מאוד.