ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ

פורום אירופה
    8
    10
    4667
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dna3
      dna3 נערך לאחרונה על ידי

בעלי ואני מתכננים חופשה בשוויץ ועלו לנו מספר שאלות מקווים שתוכלו לענות עליהם 

אנחנו מתכננים טיול טבע ונוף ולא כל כך לבלות בערים.

1. כמה זמן כדאי לייעד לטיול, אנחנו חשבנו בין שבוע לשבועיים, השאלה האם שבועיים זה יותר מידי או שיש מספיק אטרקציות על מנת למלא אותם?

2. הבנו שטיול בשוויץ הוא יקר והשאלה היא כמה כסף הייתם ממליצים לקחת ליום?

3. האם יש צורך ברכב או שהתחבורה הציבורית מספיק טובה? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mottcka
        mottcka נערך לאחרונה על ידי

שוויץ

ערב טוב וחג שמח 

שוויץ יקרה אש אש אפילו הדלק מאוד יקר הבנזין זול יותר מהדיזל ,לטעמי רכב זה רצוי ואף מומלץ ,כמובן גם לקנות/לבדוק אם ישנה המדבקה לכבישים המהירים (עלות כ-40 פרנק)

בנוסף האוכל / כלכלה יקרה בערך ב 15% לערך משאר מדינות מרכז אירופה שלא נזכיר את גרמניהואוסטריה שהן הזולות ביותר.

שווה להשכיר מעכשיו צימרים כי אין ועל פי גודלה לטעמי שני מקומות מרכזיים מצויין .

ואולי סתם כך לטוס לז'נבה ולחזור מבזל פשוט לחסור את החזרה בדלק.

צ'או בהצלחה המטבע הינו פרנק שווצרי ובערים מאוד יקר.

• 4muki5
          4muki5 נערך לאחרונה על ידי

שוויץ

הי

ראשית באשר למשך הזמן.  אם אתם אוהבי טבע וטיולים רגליים , עם עיירות רבות קסם. אפשר למלא בקלות שבועיים .

תחבורה ציבורית מאאאאד יקרה ומגבילה במידה מסוימת. אנחנו הסקנו לאחר הטיול שלזוג כדאי לשכור  גם מפני שיש לזה ערך מוסף וגם אפשר למצוא צימרים יחסית זולים. אם אתם מזמינים מראש תודאו שהצימר כולל כלי מיטה ומגבות.

אם מסתפקים ברוב הזמן בארוחות בהכנה עצמית עם קניות מהסופר אפשר לסיים במחיר סביר.

בנוסף יש לקחת בחשבון שגם העליה לפסגות זו או אחרת יקרה אש. אבל במזג אויר טוב כדאית מאד.

תהנו

אילה

• alpes
            alpes נערך לאחרונה על ידי

שוויץ

כדי להקל על התקציב, ובכל זאת ליהנות מהנופים ההרריים במשך שבועיים, מציעה לכם לשקול חלוקת זמן בין שוויץ לאלפים הצרפתים , למשל. תוכלו לעשות שבוע פה ושבוע שם, ללא נסיעות ארוכות ויקרות. טיסה לג'נבה מביאה אתכם לאמצע הדרך.

לשיקולכם

חג שמח לכל באי הפורום

• ח.ג
              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

שוויץ

כאן תמצאי הוצאות הטיול שלנו לפני שנתיים וחצי.  אני יודעת שמחיר כרטיס התחבורה  עלה מאז. תוכלי לבדוק. לנו במלון לא זול. צימר יהיה זול בהרבה.

התמקדנו בטיולי טבע באזור היונגפראו . בקלות אפשר למלא בשוייץ עוד שבוע ויותר ..

• dna3
                dna3 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

תודה על כל התשובות ממש עזרתם לנו!

בנוסף רציתי לשאול האם אפשר לטפס ברגל על חלק מההרים ולא להשתמש בגונדולות?

והאם הטיפוס ברגל יחסוך חלק מהעלות או שהתשלום הוא על הכניסה למתחם ללא קשר לגונדולה?

שוב תודה התשובות עזרו לנו המון!

• 4muki5
                  4muki5 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

שלום

יש מקומות בהם יש שבילי גישה רגליים. תלול מאד ודרוש כושר ואמון.

אנחנו  נוהגים לרדת ברגל בכל המקומת האפשריים. גם בכך כרוך מאמץ מסוים (שרירי ה"ברקסים" שלנו בד"כ די מנוונים) היתרון הוא שבירידה כל הנוף  המרהיב עומד לנגד עינינו. 

יש גם אפשרות ירידה עם טורטינט שניתן לשכור. אנני יודעת אם זה משנה במחיר הרכבל או הרכבת. 

חופש מהנה

אילה.

• אברהם רוזנבלום
                    אברהם רוזנבלום נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

בעליות ברכבלים לפסגות מסוימות אפשר לרדת תחנה אחת לפני האחרונה ולעלות ברגל בשביל אחד ולרדת בשביל אחר לאותה תחנה (או לנמוכות יותר) זה חוסך כמובן כסף.
                    אני לא הייתי הולך רק במסלולים בירידה אלא משלב כי לפעמים הירידה קשה יותר, אני ואחי צעירים בשנות ה-20 והתחרטנו על זה שבחרנו רק ירידות (ירידה מ3,000 מטר ל1,800 מטר בסאס פה ועוד ירידה דומה בצרמט).

• Soft Cell
                      Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

אני זוכר שאחרי יום בשוויץ ישבנו במסעדה באינטרלקן ופתאום ירד לי האסימון שזה ממש לא שווה המחיר הזה.

למחרת ברחנו לגרמניה ולשפיות המחירים. 

• imeshy
                        imeshy נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

שלום,

לפני כשנתיים אשתי ואני (בני שלושים פלוס) היינו בשוויץ ואיטליה.

לרשותנו היו 12 יום.

8 ימים היינו באיזור גרינדלוולד (כולל גיחות לאיזורים אחרים: גרוייר, לוצרן וכו'..)

ועוד 4 ימים היינו באיזור האגמים האיטלקיים (מג'ורה, קומו).

שבועיים לשוויץ נשמע לי קצת יותר ממה שצריך.

קודמי הציעו לעבור לאלפים הצרפתיים - ואני חושב שזה לא יוסיף לכם נופך שונה

לטיול שלכם אלא עוד קצת מאותו דבר (שהוא מרהיב ביופיו כמובן).

אני ממליץ לכם להוסיף יעד נוסף, קטן יותר וקרוב שיוסיף גיוון לטיול.

כמובן שצפון איטליה מושלמת לכך (אוכל שונה, נוף שונה, אווירה שונה).

אפשר לחשוב על אתרים נוספים - היער השחור, הריביירה האיטלקית, הדולומיטים (נוף דיי שונה), חבל ארץ קרוב בצרפת (שאינו אלפים)

שוויץ אכן יקרה מאוד. לדוגמא - מדד המקדונלדס - ארוחה עלתה לכל אחד מאיתנו כ- 60 ש"ח (30 אחוז יותר מאשר בישראל). נעזרנו לארוחה אחת ביום מסנדוויצים שהרכבנו בעצמינו.

הנה אלבום התמונות

אם תרצו הסברים נוספים - אשמח

טיפוס רגלי על ההרים לא כ"כ ריאלי - בייחוד שצריך אח"כ לרדת והנוף המרשים יותר ככל הנראה הינו במסלול שבפסגה. ישנן כל מיני דרכים להוזיל את העליות / ירידות ניתן לעשות כל מיני כרטיסי הנחה (למשל half fare) שכל אחד מהם רלוונטי לסוג שונה של מטיילים.

תהנו...שוויץ מהמדינות היפות בעולם (וביקרתי בהימלאיה, ניו זילנד וכו'..).

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון