ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ראשון למערב

פורום צפון אמריקה
    9
    16
    6348
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nissank
      nissank נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל חברי הפורום

אחרי קריאה רבה של חומר מצוין בפורום להלן מסלול הטיול שלנו. אשמח לחוות דעת 

נוסעים זוג+ילדה בת 14

מסלול: סן פרנסיסקו-יוסמיטי-כביש 1 - לוס אנגלס -סן דייגו-לאס וגאס

זמן 23.06-10.07 . נחיתה בסן פרנסיסקו ( כרטיסים הוזמנו)

להלן הלו"ז:

23.06-27.06- סן פרנסיסקו

27.06-29.06- יוסמיטי

29.06- 1.07- כביש 1 ( תכנון לינה מונטריי- סן סימיון )

1.07- 3.07- לוס אנגלס

3.07-6.07 סן דייגו

6.07-10.07 לאס וגאס והמראה הבייתה

מס' שאלות :

אשמח לדעת האם המסלל סביר מבחינת לוחות זמנים?

איזה סוג / גודל רכב כדאי להשכיר מבחינת נוחות וקיבולת מזוודות ?

אנחנו מתוכננים להיות ביום העצמאות בסן דייגו ( 4.07) האם ניתן יהיה ללכת לעולם המיים או גן החיות ?

רכשתי כרטיסי טיסה באתר EXPEDIA הבנתי שאתר אמין האם כך?

אשמח קבל המלצות לינה באזורים מעלה ( עדיין לא הוזמנו לינות)

תודה מראש לכל המשיבים 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • roshaked
        roshaked נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון למערב

היינו זוג +3 וטיילנו במיניואן אז לא יודע לגבי רכב שיתאים לכם אבל לגבי מלונות שהיינו כל המלונות היו נקיים וכללו חניה והתבררו כבחירה מוצלחת: ל.א - Wilshire crest hotel ס.פ - buna vista motor inn סן דייגו- old town inn אם מתכננים עולם המים בסן דייגו אפשר אולי לוותר על האקווריום במונטריי וגם את העצירה הראשונה על כביש אחד לא הייתי עושה במונטריי. לדעתי כל האתרים פתוחים ב4 ביולי רק צפה לעומס אולי יותר מהרגיל. מאתר אקספדיה אישית לא הזמנתי אבל מדובר באתר בינלאומי מוכר שאישית לא הייתי מהסס להזמין דרכו. עופר

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון למערב

קודם כל הצעה כללית - אתם סופרים כל יום פעמיים וזה מאד מבלבל אותי ואולי גם אתכם או אחרים.

23.06-27.06 נראה כמו 5 ימים אבל יתכן שזה רק 3 ימים.

אני אוהב להשתמש בטבלה שאני מצרף. לטעמי מאד נוח להבין את מסגרת הטיול.

וכדאי גם לשקלל את הימי השבוע

אין שום בעיה בשלב ראשון להשאיר את התוכן די ריק ולכתוב רק כותרת כמו "סן פרנסיסקו" ובהמשך למלא בתוכן

טבלה לתכנון טיול.png
          • nissank

טיול ראשון למערב

אנשים טובים

בהחלט צודק לגבי ספירת הימים אני אעשה זאת כך:

23.06- 26.06- סן פרנסיסקו

27.06.-28.06- יוסמיטי

29.06 30.06- כביש 1 ( מונטריי, סן סימאון)

1.07-2.07- לוס אנגלס

3.07-5.07- סן דייגו

6.07-10.07- לאס וגאס וטיסה הביתה

מה דעתך ?

תודה גם לתשובות האחרות 

• Matan_3372335
              Matan_3372335 נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון למערב

לדעתי תיכנון ממש טוב!

אך הייתי ממליץ לתת עוד יומיים בלוס אנג'לס, יש לך לראות מקומות יפים שם כמו סנטה מוניקה/הוליווד/יוניברסל סטודיוס/SIX FLAGS/הדאון טאון מאוד מרשים, ביום אחד תוכל להספיק רק אחד מהחמישה וחבל, ממליץ לך על מונטריי ממש יפה שם! יש שייט ליוויתנים/האקווריום מאוד מרשים, מומלץ לבוא עם בגדים חמים כי נורא קר בלילה למרות שחם במהלך היום. לגבי רכב שכור הייתי ממליץ לך על FORD EXPLORER, היינו 5 אנשים עם 6 מזוודות (4 גדולות - 2 קטנות) עשינו טיול של כל המערב דיי דומה לסגנון שלך (הוספנו גם את ציון פארק והגראנד קניון), עם נסיעה מצטברת של 29 שעות! והיה פשוט מדהים ונוח! אוטו מרווח וגדול.

מצפה לכם טיול מטורף תהנו!

• nissank

טיול ראשון למערב

מתן תודה רבה

לגבי רכב אנחנו שלושה האם האקספולרר לא יותר מידי גדול???

חשבתי על רכב FULL SIZE ?

• אנשיםטובים

טיול ראשון למערב

23.06- 26.06- סן פרנסיסקו

ה-23 זה יום טיסה. תלוי בשעת הנחיתה (ואם יש צורך בהגירה), וכמה סידורים יש (סופר, טלפונים, שכירת רכב, בלתמים וכו') אבל זה יום מאד מאד חלקי אם בכלל.

כלומר יש לכם בערך 3 ימים לעיר הזו. זה מספיק בהחלט, אבל ממש ללא עודף. תספיקו את כל אתרי החובה, אבל לא בטוח שתספיקו דברים אחרים. למשל הוזכרה פה בעבר האפשרות לשכור אופניים (אפשר גם חשמליים) לרכוב בעיר, לחצות את גשר שער הזהב, לרדת לסוסליטו ולחזור לעיר במעבורת. אחלה יום טיול שלא תספיקו. גם לא תספיקו לבקר במויר וודס או מקומות אחרים. אבל את הבסיס בהחלט תספיקו.

27.06.-28.06- יוסמיטי

הנסיעה מסן פרנסיסקו לוקחת כ-4 שעות. החזרה למוטריי לוקחת גם קרוב ל-4 שעות. כך שתגיעו ליוסמיטי רק בשעות הצהריים (לא לשכוח הפסקה לארוחה) ותצאו לדרך למחרת לא יאוחר מ-4 אחר הצהריים (להספיק את היציאה באור). 24 שעות נטו זה מספיק כדי לשוטט טיפה בעמק ואולי עוד מעט, אבל לא לביקור יסודי.

29.06 30.06- כביש 1 ( מונטריי, סן סימאון)

אם תרצו לבקר באקווריום במונטריי זה יגזול את מרבית הבוקר. נשאר לכם יום וחצי לנסיעה ושאר הביקורים. זמן נסיעה נטו זה קרוב ל-10 שעות, מה שלא מספיק זמן להרבה עצירות. מקובל להקדיש לכביש 1 שלושה ימים ובחרתם יומיים. ברור שזה אפשרי, אבל לא אידאלי

1.07-2.07- לוס אנגלס

לא יודע מה רוצים לראות בלוס אנג'לס. הסיבוב הבסיסי (הוליווד, בברלי הילס וכו') לוקח 3-6 שעות. אם רוצים לצרף חופים, תצפית לשלט ועוד זה עוד חצי יום. אם רוצים פארקים (דיסני, יוניברסל) זה יום שלם לכל פארק ויש שלושה  פארקים. כך שביומיים תספיקו פארק אחד

3.07-5.07- סן דייגו

בבוקר יש לכם נסיעה מלוס אנג'לס (סדר גודל של 3 שעות). כך שלהספיק את סי וורלד יהיה קשה. תוכלו לנסות לדחוס את גן החיות לנסיעה, או לחילופים לעשות נסיעה רגועה תוך שילוב שכונת לה הויה וכלבי הים, ואחר הצהריים לבלות בטיילת. ב-4 ביולי נראה לי שהייתי הולך על גן החיות והפארק, ולמחרת על סי וורלד. אבל קרוב למעולד היית מנסה להבים אילו אירועים מיוחדים יש חכבוד סוף השבוע של ה-4 ביולי

6.07-10.07- לאס וגאס וטיסה הביתה

הנסיעה מסן דייגו ללאס וגאס תמשך עד אחר הצהריים (כולל עצירה). תוכלו לעשות צ'ק אין במלון ולרדת להסתובב בסטריפ.

אחר כך יש לכם עוד 3 ימים מלאים (7-9) שזה די והותר לוגאס. תוכלו לשלב הופעה בנחת, בילויים, מנוחה ואפילו שופניג. אפשר גם לשלב גיחה לסכר הובר (חצי יום טיול).

אם תרצו לשלב פארקים לאומיים זה אפשרי אבל כבר יקצץ לכם חזק בתזמון בעיר.

בקיצור הלו"ז בהחלט אפשרי, אבל מאד לא מרווח וצפוף במקומות מסויימים. אם עשיתם חשיבה והגעתם למסכנה שאלו המקומות לקצץ אז סבבה.

• צביקה
                    צביקה נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון למערב

מנסיון של חג אמריקאי אחר (Memorial Day) בסן דיאגו, עמוס, אבל אין בעיה לבקר ב-Sea World. הבעיה האמיתית בחג היתה חוסר מקומות לינה. הכל היה מלא.

לכן חשוב מאוד להזמין מראש ולשריין את הלינות שנופלות לכם על החג שם.

לגבי כביש 1, אצלכם זה יומיים. אם ניתן, הייתי מוסיף לו עוד יום.

LA - אורך השהות המומלצת תלוי במה אתם רוצים לעשות שם. כל פארק שעשועים הוא יום אחד (ויש שם שני פארקים של דיסני ופארק של יוניברסל). לא חייבים להיות בכולם, אבל כדאי שתהיו מודעים לכך, שמא יש לכם תוכניות נוספות לעיר הזו.

לגבי סוג הרכב, אנחנו בהרכב דומה שכרנו עד כה שברולט אימפלה, שלה יש את תא המטען הגדול ביותר בקטגוריית ה-Full Size. הצלחנו להכניס שם שתי מזוודות גדולות, 3 טרוליס, תיק מחשב ועוד כמה שקיות. אם יש לכם כוונת קניות מסיבית יותר, אז תא המטען לא יספיק. מצד שני ברכבי SUV וכד' יש בחלקם תא מטען גדול יותר (הנוצר ע"י קיפול שורת המושבים השלישית), אבל המטען איננו מכוסה והוא חשוף.

• nissank

טיול ראשון למערב

אנשים טובים תודה רבה על התשובה המפורטת היות ולא הוזמנו עדיין כלל מלונות אשמח לקבל ממך את מסגרת הזמנים בכל מקום מסגרת הזמן קשיחה 23.06-נחיתה אחה"צ. בסן פרנסיסקו - 10.07 בלילה המראה מלאס וגאס באופן כללי אנחנו לא מיטיבי לכת לא מחפשים מסלולי הליכה ארוכים אלא טעימות כלליות בלוס אנג'לס הכוונה לבקר רק ביוניברסל . חוץ מזה הכל פתוח אשמח לתגובתך

• אנשיםטובים

טיול ראשון למערב

אתם צרכים לבחור בין להספיק יותר אבל רדוד ללהספיק פחות אבל עמוק.

אם להספיק יותר ורדוד - הטיול שלכם לא רע.

אם פחות ועמוק - אז צריך פשוט לוותר על משהו.

מה שנראה לי שאפשר לשקול לוותר:

אפשר לוותר על סן דייגו

אפשר לוותר על יוסמיטי וכביש 1  ולנסוע מסן פרנסיסקו בכביש המהיר ללוס אנגל'ס (או אפילו לטוס).

אפשר לוותר רק על יוסמיטי או רק על כביש 1

על סן פרנסיסקו או לאס וגאס בכל מקרה אי אפשר לוותר כי יש טיסות.

זו בחירה מאד אישית.

אני לפני שנתיים (אבל עם ילדים מאד קטנים) ויתרתי גם על כביש 1, גם על יוסמיטי וגם על לאס וגאס (ברובם ביקרתי לפני שנים במסגרת זוגית). אבל זו בחירה אישית שלי שהתאימה לנסיבות שלי. אני ממש לא חושב שזו צריכה להיות הבחירה שלכם.

• מרברב
                          מרברב נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון למערב

הצעה, להתחיל להזמין מלונות הכי מוקדם שאפשר.... חוסך המון כסף

כדאי להזמין אפילו שלושה לילות במקום שרוצים לשהות לילה (לילה לפני ולילה אחרי)... אחכ פשוט מבטלים את הלילות המיותרים.... כך גם התכנון עדיין נשאר גמיש...

אני עושה/ עשיתי זאת רק אם משתמשים באתר הזמנת לינות מסודר ומרוכז כמו בוקינג...(כך ניתן לעקוב בקלות אחר ההזמנות ולבטל את המיותרות)

תהנו

מירב

• nissank

טיול ראשון למערב בחירת מלונות

היי לכולם

אנחנו מאוד מתלבטים בבחירת המלונות בלוס אנגלס, סן דיאגו ולאס ואגס 

לגבי לוס אנגלס - האם כדאי לישון באיזור שדה התעופה - זול יותר או עדיף בתוך העיר או באיזור החופים?

לגבי סן דיאגו - איזה מלון מומלץ -נשהה שם 2 לילות

לגבי לאס ואגס - שם אנחנו מסיימים את הטיול - יש לנו 5 לילות ורוצים לשהות במלון 

טוב  בסטריפ כמו הבלג'יו או ווין או ונציה איזה כדאי עם ילדה בת 14?

תודה רבה מראש לכולם

ענת

• myomer
                              myomer נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב

לגבי לוס אנג'לס יש לקחת בחשבון שהעיר בד"כ פקוקה ולוקח זמן לעבור ממקום למקום אז תלוי מה אתם רוצים לראות בעיר (אנחנו נהיה ביולי ופיצלתי את הלינות בין הוליווד וסנטה מניקה בכדי לחסוך נסיעות). מבחינת מחיר סנטה מוניקה יותר יקרה מהוליווד.

קראתי עכשיו שוב את מה שכתבה מירבי בהודעה 11. להזמין מראש וכמה שיותר מוקדם חוסך המון כסף, נכון מאוד. אני רואה את המחירים שיש היום ליולי ואת אלו שהזמנתי מראש וההפרשים גדולים. אבל שימו לב שאם מזמינים יותר לילות, כמו שמירבי הציעה ומבטלים הלילות המיותרים ההזמנה לוקחת את המחיר ביום העידכון. לדוגמא אני הזמנתי 2 לילות בפארק ציון ושצמצמתי ללילה אחד המחיר לאותו לילה נקלט לפי המחיר העכשווי, למזלי במקרה הזה זה היה הפרש רק של 10 דולר. 

יום נעים

לימור

• שיר שמח
                                שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

בהמשך ללימור בנושא המלונות - אם מזמינים מלונות מראש ליותר ימים כי התכנון עדיין לא סופי, אז צריך לעשות הזמנות נפרדות של ימים בודדים. רק כך אפשר אחר כך לבטל חלק ולהשאר עם הלילות שרוצים באמת.

ואם בסוף רוצים להיות במלון שני לילות ויש שתי הזמנות נפרדות של לילה אחד - אין עם זה בעיה.

אני מצטרפת למה שמירב כתבה - כשיש הרבה לינות ולינות כפולות אין תחליף לעבודה דרך אתר אחד שמרכז את כל הלינות שהזמנו. אני עובדת הרבה עם בוקינג, ויש לי גם ניסיון טוב איתם בפניה לשירות הלקוחות שלהם במקרים שהיו לי בעיות מול המלון. אבל בטח יש גם אתרים אחרים טובים (חסרון ידוע של בוקינג - הם לא מציגים את הסכום הסופי הכולל את כל המיסים והאגרות).

• roshaked
                                  roshaked נערך לאחרונה על ידי

בהמשך למה שכתבה לימור, אני כבר כמה שנים מזמין דרך הוטלס.קום. הם מראים את המחיר הסופי של העסקה כולל מיסים. אחרי שנרשמים לאתר שלהם מקבלים במייל כל פעם מבצעים ואם המחיר פתאום יורד אני מעדכן את ההזמנה למחיר הזול יותר (אני מזמין תמיד עם אפשרות ביטול חינם). יש להם גם מבצע של לילה עשירי חינם , רק צריך לשים לב כי לא כל המלונות משתתפים במבצע. עופר

• פוריה א.
                                    פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי.

הייתי מצמצמת יום בווגאס לטובת כביש 1.

לגבי לינה - לאחרונה היה לי ניסיון מצויין עם Hotwire.

הייתי ממליצה לבדוק גם שם כיוון שבתקופה המדוברת מחירי הלינה יקרים במיוחד.

אני יודעת מחברים שהיה להם נסיון טוב עם האתר לגבי הלינות בווגאס.

ביוסמיטי - מאד קשה למצוא מקומות פנויים בתקופה זו לכן כדאי להזדרז.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון