נהיגה בדרום איטליה
-
הי,
התלבטנו מאד בין שני יעדים לטיול זוגי באוקטובר:
1. מרומא דרך טוסקנה עד לצ׳ינקווה טרה
2. דרום איטליה -מרומא עד לאמלפי.
הנטייה שלנו היא אמלפי, אך לאחר שיחה עם חברים שהיו בדרום די הלחיצו אותי לגבי נהיגה עצמאית באיזור הדרום.
האם מנסיונכם הנהיגה אכן כזאת מלחיצה ומסוכנת?
אני בונה על טיול רגוע, מלא טבע ונופים, עיירות קטנות ואנשים מקומיים.
עדיף כבר ללכת על טוסקנה וצפונה?
חג שמח

-
נהיגה בדרום איטליהאנחנו לא נתקלנו בבעיה יוצאת דופן בנהיגה בדרום איטליה. להיפך, נהננו מאד מהנהיגה ומהנופים בדרך. דרום איטליה מקסימה באוקטובר.
ובכל זאת, מכיון שהדרכים קצת צרות, רצוי לא לשכור רכב גדול מדי (לנו היה רכב בסדר גודל של גולף) , למרות שראינו גם מיניוונים בדרכים
-
נהיגה בדרום איטליהבשנה שעברה היינו באיטליה- התחלנו באזור אמלפי ואח"כ עברנו לעוד מספר ימים בטוסקנה. בהחלט הרגשתי בהבדל בנהיגה בין שני האזורים. יחד עם זאת ממליצה לא לוותר על אזור אמלפי בגלל הקושי. מקום נהדר!
-
נהיגה בדרום איטליהתוואי נוף שונה לגמרי.
אחד לאורך הים-ומ א ד מתויר, כך שלא הייתי בונה על הרבה מפגשים אותנטיים עם מקומיים.
השני במרכז המדינה- ו..מ א ד מתויר גם.
אבל לא חושבת שאלמנט הנופים והטבע בטוסקנה-הוא הצד החזק כאן. כן עיירות-כפרים-ייקבים-ערים -אמנות והיסטוריה.
-
נהיגה בדרום איטליהלפני שנתיים בערך עשינו את המסלול של רומא אמלפי. עברנו במקומות מדהימים בדרך ואני חייבת לציין שהנהיגה בדרום איטליה ממש לא מלחיצה או מסוכנת והנוף מרשים ביותר הרבה עצי לימון שזה הגידול העיקרי שלהם שם (בטח אתה מכיר את הלימונצ'לו), עיירות כפריות ציוריות, שווקים אותנטיים. ממליצה!
מודה שהיה לנו יותר קל כי היתה לנו בחורה מקומית שהסתובבה איתנו אז מבחינת השפה זה עזר. בנוסף את הרכב השכרנו כבר מהארץ דרך אלבר (טריפטי דולר) וזו גם פינה שטוב לסגור מהארץ, זה חוסך הרבה כאב ראש.
-
מודה מאד על התגובות -
נהיגה בדרום איטליההכבישים בדרום איטליה (חוף אמלפי) אכן צרים ומפותלים, אך לא נתקלנו בבעיות מיוחדות, והסתובבנו עם מיניואן ענק. קצת להיזהר יותר, זה הכל. אין צורך להילחץ... והנופים - נשימתכם תיעתק