Connection בשדה התעופה ברומא
-
שלום
אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא אודה לכם אם תגידו באיזה פורום לשאול שאלה זו.
אני טס לניו יורק עם connection ברומא (אל איטליה). יש לי שעה ו- 50 דק' בין הנחיתה להמראה.
לפי הבנתי אני נוחת וממריא מטרמינל 3 ולא צריך לקחת מזוודה. אבל אני צריך לעשות בדיקה ביטחונית, ביקורת דרכונים ו-check in באל איטליה.
אודה לעזרה למי שנסע במסלול דומה בעבר:
1) האם הפרטים שרשמתי נכונים
2) מה סדר הפעולות שעליי לעשות (קודם הבדיקה הביטחונית או הביקורת דרכונים וכו')
3) האם יש מספיק זמן
אשמח למספר רב ביותר של פרטים
בתודה מראש
-
connection בשדה התעופה ברומאנסעתי בעבר דרך איטליה (רומא) לארצות אחרות. גם לארצות לא אירופאיות. לא לארה"ב. נסעתי דרך גרמניה לאחרונה לארה"ב. בשום מקרה לא היה צריך לצאת מאולם הטרנזיט ולעשות ביקורת דרכונים. לא באיטליה ולא בגרמניה. כמובן שלא היה צריך לעשות check in לטיסת ההמשך. ה- boarding card ניתן בארץ גם עבורה.
האם אתה בטוח שאתה צריך להכנס לאיטליה (לעבור ביקורת דרכונים) ולעשות check in מחדש? הייתי מציע שתברר ותאמת זאת.
אם בכל זאת מתברר שעליך להכנס לאיטליה, כלומר לעבור ביקורת דרכונים, אזי סדר הפעולות:
- ביקורת דרכונים לצורך כניסה לאיטליה
- check in לטיסת ההמשך, אם צריך
- ביקורת דרכונים ביציאה מאיטליה
- בדיקה בטחונית
אני מעריך שיש לך מספיק זמן אפילו אם תצטרך להכנס לאיטליה. בכל זאת, ודא זאת לפני הטיסה, או לכל הגרוע, בזמן ה- check in לטיסה היוצאת מהארץ. מאד יפתיע אותי אם תצטרך לצאת באיזור הטרנזיט.
-
connection בשדה התעופה ברומאמכל מה שכתבת - תצטרך לעבור רק את הבדיקה הביטחונית.
ביקורת דרכונים לא תהיה לך כי אתה לא נכנס לאזור שנגן. ביקורת דרכונים מתקיימת רק אם טיסת ההמשך שלך היא למדינה שנכללת באזור שנגן (בגדול, כל מדינות האיחוד האירופי, חוץ מבריטניה ואירלנד ובנוסף שווייץ, נורבגיה ואיסלנד). במקרה כזה אתה נכנס לאזור שנגן באיטליה ולכן נדרשת ביקורת הדרכונים שם ואין ביקורת דרכונים בסוף טיסת ההמשך. היות שטיסת ההמשך שלך היא לארה"ב, אזי ביקורת הדרכונים תתקיים בארה"ב ולא באיטליה.
מזוודות - אתה תקבע בנתב"ג איפה תקבל את המזוודות. בקונקשן קצר כמו שיש לך שולחים כמובן את המזוודות ליעד הסופי. אם יש קונקשן ארוך (נניח 10 שעות) ורוצים לצאת משדה התעופה, אפשר לבקש (אבל לא חייבים) שהמזוודות יצאו באיטליה ואז למסור אותן שוב לפני טיסת ההמשך.
צ'ק אין - בנתב"ג יעשו לך צ'ק אין לשתי הטיסות ותקבל שני כרטיסי עלייה למטוס - אחד לקטע ת"א-רומא והשני לרומא-ארה"ב.
ביקורת ביטחונית תעבור בכל מקרה. זה הקטע שבו אתה עובר מאזור שערי הנחיתה (המקבילה בנתב"ג - הקומה העליונה של הדיוטי פרי) לשער ההמראה (הקומה התחתונה של הדיוטי פרי בנתב"ג). תזכור שנהלי הביטחון באירופה שונים מאשר כאן. אם, לדוגמה, תיקח בקבוק מים מינרלים מהבית תוכל להגיע איתו עד רומא אבל שם תיאלץ לזרוק אותו. אגב, ייתכן שתצטרך לעבור ביקורת ביטחונית פעמיים - פעם אחת במעבר בין אזור הנחיתה להמראה ופעם אחת לפני שער ההמראה עצמו.