רכבת או טיסה - סין
-
בוקר טוב לכם, בעוד כמה ימים אני מתכננת לעבור מחאנגז'ואו לגווילין. יש שתי אופציות. רכבת מהירה שיוצאת בתשע וחצי בבוקר ולוקח לה שמונה שעות להגיע, או טיסה שיוצאת על הנייר בשמונה וחצי בבוקר ולוקח לה שעתיים. המחירים כמעט זהים. חברת התעופה היא beijing capital airlines. אני מבינה שיש הרבה בעיות עם חלק מחברות התעופה מבחינת עיכובים, מה גם שיש נסיעה מנמה"ת של גווילין, מה שלא יהיה אם ניקח רכבת. אשמח לשמוע מנסיונכם ודעתכם מה עדיף.
-
רכבת או טיסה - סיןאם לא לחוצים בזמן הייתי בוחר ברכבת.
הרכבות המהירות נוחות מאוד,יש שם כיסאות ברמה טובה והמון מקום לרגליים גם במחלקה השניה.
המחיר יצא יותר זול מטיסה אלא אם כן לוקחים מחלקה ראשונה VIP
טיסות הרבה פעמים מתעכבות או מתבטלות בסין בשל מזג אויר או סיבות כאלו ואחרות,בעוד שהרכבת לא מושפעת מזה.
להגיע לתחנת רכבת במרכז העיר קל יותר מאשר לשדה התעופה בפאתי העיר.
לטיסה צריך להגיע לפחות שעתיים לפני שמתווספים לשעת הטיסה.
והנוף שרואים מהחלון חשוב גם כן

-
רכבת או טיסה - סיןחזרתי לפני שבוע מטיול בסין. עשינו 5 טיסות פנים. לא חווינו ביטול או עיכוב גדול(העיכוב הכי ארוך היה של 20 דקות). ללא ספק עדיף טיסה. לפי מה שזכור לי המרחק משדה התעופה של גוילין לעיר עצמה לא כזה גדול-בסביבות החצי שעה. יש אוטובוסים משדה התעופה לכיוון העיר (יש לאוטובוס שני תחנות, כל תחנה ממוקמת בכניסה למלון גדול, לא זוכר את השמות). וגם ליאנגשו. או שאפשר לקחת מונית (בסביבות ה50 יואן). -
רכבת או טיסה - סיןבאותו מחיר אני הייתי מעדיפה טיסה. אין לי סבלנות לנסיעה של 8 שעות אם אני לא חייבת.. נכון שברכבת יושבים יותר בנוח אבל 8 שעות רצופות..