מלרון או לריאם?
-
אני נוסעת לתקופה של כחצי שנה לאפריקה. אני בהתלבטות איזה כדור נגד מלריה לקחת. המלרון הוא גם יקר וגם דורש ממני לקחת כדור כל יום אבל לעומת זאת ללריאם יש תופעות לוואי מפחידות. יש פה אנשים שלקחו לריאם וחוו את התופעות לוואי? איך אוכל לברר איזה כדור כדאי לי לקחת?
תודה
-
מלרון או לריאם?לא לכולם יש תופעות לואי מלריאם התרופה לא מומלצת לאנשים אשר סבלו מבעיות נפשיות כל שהן,מחלת הכפיון (אפילפסיה) והפרעות קצב לב
על מנת לשלול תופעות לווואי מומלץ להתחיל לטול את התרופה 5-6 שבועות לפני הנסיעה פעם בשבוע תופעות לוואי חרדות,דכאונות וכה מופעיות לרוב אחרי מנה שניה או שלשית לעיתים רחוקות אחרי מנה רבעית או חמישית
לריאם חייבים להמשיך חודש אחרי עזיבת איזור סיכון
מלרון מאד יקר בכל מיקרה יש להביא ערכת חירום של מלרון גם אם נוטלים טיפול מונע אחר
אופציה נוספת אנטיביוטיקה דוקסילין אין לה תופעות נפשיות חשוב לטול אותה עם אוכל,לשתות לפחות כוס מים ולא לשכב שעה
תופעות לוואי אפשריות רגישות לשמש ולנשים פטרת בנרתיק
מתחילים יום לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה עד חודש אחרי עזיבת
לאיזה מדינות את נוסעת
.תמצאי מידע באתר CDC
http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list/
.
-
מלרון או לריאם?אתיופיה, אוגנדה, טנזניה, זמביה, נמיביה ודרום אפריקה
תודה
-
מלרון או לריאם?אני לקחתי לריאם במשך 5 שבועות ולא הרגשתי תופעות לוואי בכלל
-
מלרון או לריאם?בדרום אפריקה אין כמעט סיכון מלריה
בקשר לריאם כל אחד מגיב אחרת את הלריאם חייבים להמשיך חודש אחרי עזיבת איזור סיכון
-
מלרון או לריאם?אני רוצה לקחת את המלרון רק באזורים שבהם הסיכון גבוה. זה אומר להתחיל ולהפסיק כמה פעמים לאורך הטיול. האם זה בסדר?
-
מלרון או לריאם?באתיופיה,אוגנדה,טנזניה,זמביה סיכון מלריה גבוה טיפול רפואי ברמה טובה לא זמין ומומלץטיפול מונע באחת התרופות כאשר לריאם או דוקסילין חיבים להמשיך חודש אחרי עזיבת איזור סיכוןמלרון שבוע.
בדרום אפריקה כמעט אין סיכון
בנמיביה סיכון קיים בחלק מה מדינה תראי במפה מצורפת