שלושה שבועות פרו
-
היי אשמח להמלצות ל3 שבועות פרו.
אנחנו 3 בנות מגיעות באמצע יולי ופחות בקטע של טרקים
נוחתות בלימה ואח"כ מתכננות להמשיך לבוליביה
האם שווה להגיע להאוורז והאזור אם אנחנו לא בקטע של טרקים? (נגיד ליום ללגונה 69 ?)
מה שיש לנו בינתיים (שאנחנו לא רוצות לפספס)
מלימה > לקוסקו 10 ימים (שווקים, ראפטינג, מאצ'ו פיצ'ו, אזנגטה )
איקה - סקי חולות
בסוף אנחנו צריכות להגיע למעבר גבול לבוליביה
אשמח להמלצות מה להוסיף למסלול

-
ראפטינג, סקי חולותשכחתן רק את האומגה ותוכלו להשלים סריה של אטרקציות שגבו קורבנות בנפש ישראלים במדינה הזאת. ברצינות - מסתבר שתשתיות הבטיחות בענפי ספורט האקסטרים במדינה הזאת הן כושלות למדי. הייתי מציע לכן לשקול מחדש, ואם לא אז לפחות להכין את ההורים/האחים/בני או בנות הזוג וכו'.
אם אתן לא בקטע של טרקים אז למה האאוסנגטה?
לא יודע אם שווה להגיע לוואראס בשביל יום טיול בלגונה. יפה ונחמד שם, אבל לא הייתי לוקח אוטובוס ארוך הלוך וחזור, במסגרת שלושה שבועות, בשביל לראות את זה. יש לכן אתרי טבע ונוף לא פחות יפים באיזור קוסקו.
אני הייתי מקדיש יום-יומיים ללימה; מבקר בארקיפה [העיר עצמה יפהפייה וכיפית, וכדאי גם לראות את קניון קולקה, גם לא במסגרת של טרק]; ולא מחמיץ את אגם טיטיקאקה [משם גם אפשר לחצות את הגבול לבוליוויה]. עוד מקומות שאפשר לשקול, אם זה מעניין אתכם, הם נאסקה [טיסה מעל הקווים המפורסמים, או צפייה בהם ממגדל תצפית, וגם עיר חמודה מאוד]; או צפון פרו [טרוחייו, צ'יקלאיו ולאמבאייקה עם העתיקות המדבריות שלהן, צ'אצ'אפויאס עם מבצר קואלפ היפהפה, וקחמארקה שבה אפשר בכיף להיתקע כמה ימים].
-
תודה!
אין לנו התנגדות עקרונית לטרקים אבל טרק על סוסים נראה לי מצריך משמעותית פחות כושר ומאמץ ואנחנו מאוד רוצות לראות נופים יפים במדינה ולא רק מסביב להוסטל. אשמח לשמוע גם אם יש המלצות לטרקים או טיולים אחרים.. האווהרז ווואשי וואש פשוט נשמע לי קצת קשה
דווקא הרוב אמרו לנו שבלימה אין יותר מדי מה לעשות... אתה ממליץ? מה לעשות בלימה עצמה?
האיים הצפים, מומלץ? הבנתי שזה גם באזור פונו ואגם הטיטיקקה
אשמח לעוד המלצות

-
אין בעד מה
נכון, אני מניח שמעל גב סוסים זה יותר פשוט. בכל מקרה, טרקים בפרו [ובוליוויה] לא חייבים להיות קשים - אפשר וכדאי לארגן הכול דרך סוכנות, שתדאג למדריך שמכיר את האיזור, חמר וחמורים/פרדים שיסחבו את הדברים שלכן, ואפילו טבח שיבשל עבורכן. זה אפילו יכול להיות די מפנק. אתן יכולות לסכם מראש לעשות הכול בקצב שלכן, ומקסימום למתוח טרק שבדרך כלל אורך שלושה ימים על פני ארבעה, וככה ללכת פחות ובקצב רגוע יותר בכל יום. נראה לי חבל לוותר על טרקים לגמרי, כי הנופים של פרו הם עוצרי נשימה, גם באיזור קוסקו וגם באיזור וואראס, ולחוות אותם באופן בלתי-אמצעי, כשצועדים בהם שעות ארוכות, הולכים לישון בהם ומתעוררים בהם, היא מיוחדת במינה. נכון שהוואיוואש הוא טרק די קיצוני וממושך, אבל יש טרקים קצרים יותר ומאתגרים פחות בוואראס ובקוסקו, ואני בטוח שהחברים כאן בפורום ישמחו לתת המלצות.
לימה היא אחלה עיר. לדעתי שווה להקדיש ערב אחד לשכונת מיראפלורס העשירה והנעימה, עם טיילת יפה על הים, וקניון ענקי בקצה השכונה, בשם לארקומאר, שגם מי שלא משתגע על קניונים [כמוני] נהנה מאוד להסתובב בו ולספוג אווירה. ואת הערב כדאי לסיים באחד הבארים הנחמדים של השכונה [למשל ב'רחוב הפיצה' ליד כיכר קנדי], ואם מדובר בסופשבוע אז באחד ממועדוני הלילה של העיר.
למחרת בבוקר כדאי לבקר במרכז העיר - טקס חילופי המשמר בארמון הנשיאות, המדרחוב הגדול והיפה, הקתדרלה, מוזיאון האינקוויזיציה, צ'יינה טאון, מוזיאון האמנות ועוד. אם אין לכם זמן בשום פנים ואופן אז אפשר לוותר, אבל נראה לי שחבל לבקר במדינה כזאת בלי להכיר קצת את הבירה שלה. ובכל מקרה כדאי להתחיל את הטיול ברוגע לפני הנחיתה, או לסיים אותו בכיף לפני ההמראה.
אני נורא אהבתי את האיים הצפים. נכון שזו חווייה מאוד ממוסחרת, אבל יש לזה סיבה טובה - הם מאוד מרשימים ונעימים. הסיורים שיוצאים מפונו בדרך כלל כוללים גם את האי טאקילה, שגם הוא מאוד נחמד. מפונו כדאי לעבור את הגבול לקופקבאנה שבבוליוויה, ולבקר באי השמש הנהדר, שלפי אחד ממיתוסי הבריאה האינקאיים מהווה את המקום שממנו הגיחו ראשוני האינקה לעולמנו. אם אתן מגיעות לפונו בשעות הצהריים או אחר הצהריים ויש לכן זמן לשרוף [הסיורים לאיים יוצאים בשעות הבוקר] כדאי לבקר באתר הקבורה הפרה-אינקאי סייוסטאני - האתר עצמו יפה ומעניין מאוד וגם הנוף. כדאי לקחת לשם סיור מודרך אבל אם לא מוצאים כזה אפשר להסתפק במונית הלוך וחזור, בכל מקרה זה לא עסק יקר.
-