בולגריה בקיץ
-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?ותרי על רודופי ותשאירי אותו לטיול אחר... גם אני הייתי במצבך בזמן הכנת הטיול והבנתי שאת רודופי כדאי לי להשאיר לפעם אחרת... תזכרי שלהגיע לבולגריה זול, כך שאם תאהבי ותרצי להגיע להשלמות (כמונו), אז אין בעיה לחזור במהרה...
את קטגורית המפלים תוכלי לחוות באזור וליקו - ב-kaya bunar
רובי
-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?אכן קניון המפלים זה בין פמפרובו לסמוליאן. מה שהבאת בתמונות. מצאתי ביוטיוב סרטון ארוך (10 דקות) שמישהו הכין מתמונות וסרטונים שצילם בקיץ שם. ברור שהזרימה פחות מרשימה אבל זה עדיין יפה מאד. זה מסלול טיול ארוך (או שעושים חלק ממנו וחוזרים).
אבל אני באמת שוקלת עכשיו ברצינות לעשות מהפכה. אם אני מקצרת ביום אחד את בנסקו ומורידה את רודופי מתפנה זמן שמצדיק בהחלט כוכבון בווליקו טרנובו.
בניתי אתמול בלילה מסלול כזה:
1) ביום ההגעה נסיעה ללינה בקלופר (אני לא רוצה נסיעה ארוכה מדי כי מתכננת דקטלון באותו יום).
2) הנהר הלבן (יחסית מוקדם בבוקר לפני שחם - תודה רובי על הטיפ של החום), עלייה לוליקו טרנובו אולי דרך מעבר טרויאן. לינה 3 לילות בוליקו טרנובו או לידה.
3+4) איזור וליקו טרנובו (צריכה למלא תוכן)
5) נסיעה דרך שיפקה לפלובדיב. צריך להעריך אם יש זמן להכנס לאטאר. לא רוצה להגיע סחוטה מעייפות בערב. 2 לילות בפלובדיב.
6) יום מלא בפלובדיב
7) השלמות פלובדיב, אולי אסנובגראד או בצ'קובו ונסיעה בצהריים לבנסקו, 2 לילות.
ההמשך כמו שהיה קודם.
אני מניחה שאין לזה תשובת בית ספר, מה עדיף.. אבל הורדת היום בבנסקו התניעה את כל השינוי הזה

-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?אם הסתכלתי נכון על המפה מסופיה לקלופר כשעתיים וחצי נסיעה(תוסיפי על גוגל מפס,כמו תמיד)
אם תסעי כך,אומנם קצת יותר זמן,פחות ק"מ אבל תוכלי להיכנס לקופרשטיצה
אם את בוחרת לעלות על מעבר טרויאן,זה יקח לפחות שלוש וחצי שעות.תלוי מתי הנחיתה שלכם,שלא תכנסו לשעות ערב,במעבר כמו כל מעבר הרים יכול להיות ערפל,הסיבובים חדים,נסיעה ב35 קמ"ש בחלק העלין עצרנו לחווית נגיעה בעננים(בכאילו),לאחר כניסה לדקלטון,ושעות הנהיגה באמת תגיעי עייפה.
מה יש בקלופר?סליחה על בורות

מחיפוש בגוגל ראיתי סרטוני יוטיוב של הפנסיונים,עם נוף דומה מאוד לעיירות בולגריה,וממפת גוגל תמונה עם פסל ענק מעניין של xristo batiev
באמת שלא שמעתי עליו קודם,לא אומר כמובן כלום,אך מעניין...
בכל מקרה עם מעבר טרויאן זאת דרך ארוכה מאוד.
-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?הי אמה, כמעט פספסתי את תגובתך.
הכוונה לנסוע במעבר טרויאן ביום למחרת, לא ביום ההגעה. ביום ההגעה ניסע לקלופר או בדרך הכי מהירה או בהכי קצרה, אחת משתי אלו שנתת במפות. אני לא מאמינה שיהיה זמן לקופריבישטיצה כי אני מתכננת דקטלון כבר על היום הראשון...
לחלופין נדחה את דקטלון ליום האחרון אבל זה יבוא על חשבון היום שמוקדש לסופיה, שגם ככה הוא לא יום שלם (הכוונה לצאת בבוקר מספרבה בניה, להתמקם במלון בסופיה, להחזיר רכב, ואז לטייל בעיר. אם דקטלון יידחה ליום זה יישארו שעות בודדות בסופיה. בקראקוב בילינו איזה 3 שעות בדקטלון..)
-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?אני חייבת לבקר בסניף דקלטון.מצאתי אחד בוורשה.
עדיין לא יודעת על מה מדובר.אני לא בדיוק ספורטיבית אולי בגלל זה...

-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?את לא יודעת מה עשיתי עכשיו?
הלכתי לטיול של רובי,לקרוא מהיכן הקלופר שלכם,טוב...צריכה טיול חוזר!

גם המלון שלהם בשיפקה נראה הרבה יותר טוב משלנו,למרות שהלביבות בבוקר היו חלום!
בכלל מה שאני הכי זוכרת מבולגריה..זה ארוחת בוקר.קטנה פשוטה וטעימה..
כל מיני לביבות חמות,שמנת של פעם,יוגורט טרי,ריבות ביתיות והרבה גבינה בולגרית

-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?נו את רואה, תעברי בדקטלון, קני ציוד טיולים וסעי לקלופר

(וגם אני לא ספורטיבית במיוחד.. אבל אוהבת טיולים ונוח להיות מצויידת היטב).
-
אפשר רגע לחזור לשאלה הראשונה?ענתנת, נקראתי לדגל ובאתי, ומראש אני מזהירה, אני ממש לא מתקרבת לקרסוליים של מומחי בולגריה.
חייבת לציין (וסליחה אם אני טורפת את הקלפים...) שאהבתי יותר את המסלול הראשון, לפני השינוי, והסיבה היא שמטיול שמכיל המון טבע, זה הפך לטיול שמכיל פחות טבע ויותר עיר.
השאלה המובילה הינה מה את מעדיפה? יותר עיר? או יותר טבע? ובהתאם, את צריכה לבנות את המסלול (תחת מגבלות הזמן כמובן).
אני באופן אישי,בשום אופן לא הייתי מוותרת על אגם פופובו ואגמי בנדריצה - עבורנו הם היו אחד משיאי הטיול.
אין בעיה לדעתי לוותר על קופרשטיצה ולהתחיל ישר בקלופר, אבל אל תתעכבי יותר מדי זמן בדקטלון

ד.א. מתישהו שאלת אפוא אפשר לאכול בדרך?
והתשובה היא -כל הדרך!אחד מהתענוגות של בולגריה הוא אוכל רחוב בכל פינה ועל כל דרך. בכל מקום יש מסעדות ביתיות חמודות וטעימות. שאוכל לא ידאיג אותך!
לגבי שיפקה - אני הייתי מוותרת אם אין לך זמן, ואם יש לך אז כמובן להגיע למעבר בעידפות על פני העיר שלדעתי אין בה כמעט ולא כלום.
לגבי לינה בבנסקו, אנחנו ישנו מחוץ לעיירה, מרחק 5 דקות נסיעה במלון מדהים! היה בזמנו חדש דנדש עם בריכה מקורה נהדרת, סאונה וארוחת בוקר טעימה. אם אני זוכרת נכון שילמנו 35 יורו לדירת 3 חדרים! (ואם אני טועה אז זה בטח היה עוד 5 יורו... לא יותר)
מיכל