ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שלושה ימים בהונג קונג

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    12
    4123
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orenrrr
      orenrrr נערך לאחרונה על ידי

היי,

בתחילת מאי אני והבן שלי נטוס להונג קונג לסופ"ש, ממריאים בטיסת אל על מתל אביב ברביעי בערב (נוחתים בחמישי בצהריים) וממריאים חזרה בשני אחה"צ, מה שמותיר לנו שלושה ימים מלאים בהונג קונג.

קודם כל, מה דעתכם על טיסת אל על להונג קונג (777)? מכיוון שהטיסה לבנגקוק בעבר עם אל על הייתה מאוד לא מוצלחת (747).

לקחנו מלון באיזור Tsim Sha Tsui (קאולון), מיקום טוב?

בנוסף, בגלל שיש לנו רק שלושה ימים חשוב לנצל את הזמן עד תומו. אילו המלצות יש לכם לאתרים שחשוב לבקר, אטרקציות, פארקים או כל דבר שחשוב לראות או לעשות בהונג קונג?

ראיתי באינטרנט שקיים כרטיס חכם לתחבורה ציבורית (בדומה לרב קו), מומלץ?

תודה רבה ושבת שלום!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • xfwind
        xfwind נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים בהונג קונג

יעד נפלא והזמן שלכם קצר. המלון במיקום טוב. אתר למטייל מלא מידע וטיפים וגם ברשת תמצאו הרבה. אם הילד בגיל המתאים אז Ocean Park ימלא לכם 6 -8 שעות. אם אתם פתוחים לאוכל אסייתי יש המון מסעדות לכל ז'אנר. הונג קונג לא זולה ואל תבנו על קניות זולות. תנו לשווקים זמן קצוב אחרת תישאבו לזמן אין רץ. תזמנו מיקום על הטיילת של צים שוו צוי עד 19:30 ותתפסו מקום טוב לתצפית דרומה למופע האורות שמתחיל ב-20:00. תהיו גמישים ביחס למזג האויר. היום למשל קריר וגשם נסבל כבר 20 שעות....

IMG_20150409_184749.jpg
        • isryuval
          isryuval נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים בהונג קונג

1. בהונג קונג יש כרטיס נטען שנקרא אוקטפוס. מטעינים לפחות 100 מתוכם 50 זה פיקדון . אפשרי בכל חנות 7/11 או במכונות בתחנות של התחתית.  הכרטיס טוב גם לחנויות 7/11 ומקדונלדס ולעוד הרבה.  כשתחזירו בסוף הטיולתקבלו את היתרה בהפחתה של דמי שימוש.

2. הכרטיס מאוד שימושי ובכל נסיעה תראו כמה נשאר לכם מוטען

3. ממליץ לא לבזבז במרכאת זמן על דיסניוורלד או אושן פארק. נצלו את הזמן לדברים שיש רק בהונג קונג.

4. ממליץ על יציאה בבוקר ללנטאו ומשם ברכבל לבודהה היושב.  קחו את קרון קריסטל שעולה מעט יותר ותהנו הרבה יותר.  אפשר להמשיך משם באוטובוס לכפר דייגים ולחזור לתחנת המוצא של הרכבל שוב באוטובוס, לבלות קצת בקניון העדופים לפני שחוזרים לעיר. תוודאו שהרכבל פועל ולא מושבת לתחזוקה או עקב מזג האוויר

5. משדה התעופה יש רכבת מהירה לעיר שמגיעה קרוב למלון שלכם.  יש גם אוטובוסים שעולים קצת פחות.

6. באי המרכזי, סנטרל ממליץ להגיע למדרגות הנעות הארוכות בעולם ולעלות...

7. אם מזג האוויר אינו מעונן עלו לתצפית ויקטוריה ברכבת המיוחדת. נסיעה מעניינת ותצפית נהדרת.

8. המופע האור קולי מהטיילת מאוד נחמד, ערב אחד הספיק לנו.

9. יש בטיילת את מלון פנינסולה שבחזית שלו חונות יותר מכוניות רולס-רויס ממה שתראו במקום אחר בעולם.

10. לפחות פעם אחת כדאי לעבור בין האיים בסטאר פרי במקום בתחתית שעוברת מתחת למים.

ממליץ לקרוא עוד בבלוג שלנו על הונג קונג 

• orenrrr

שלושה ימים בהונג קונג

הילד בגיל 15...גיל מתאים לפארק? אגב מה מזג האוויר בתקופה הזאת?

בכל זאת, יש איזור קניות מומלץ שאפשר להעביר בו מספר שעות?

תודה רבה!

• orenrrr

שלושה ימים בהונג קונג

היי, ראשית תודה רבה על התגובה המפורטת! היכן ניתן לרכוש את כרטיס האוקטפוס?

אני בהחלט אקרא את הבלוג, אם יהיו שאלות בהמשך אפנה אותן אלייך או לכותב התגובה השנייה.

• isryuval
                isryuval נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים בהונג קונג

את האוקטופוס קונים בתחנות הרכבת או ב-7/11 שיש כמעט בכל מקום
                כל נוסע צריך כרטיס משלו

• mayank
                  mayank נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים בהונג קונג

לגבי המלון - הוא במיקום טוב ונוח מאוד מבחינת תחבורה ציבורית ובכלל.

שלושה מקומות מומלצים לקניות, בשלושה סגנונות ותקציבים שונים:

1. בסנטרל (באזור של המדרגות הנעות) - יש המון חנויות, רובן יקרות אבל יש גם כאלו "למעמד הביניים" בהן ניתן למצוא דברים יפים שאין בארץ במחירים סבירים.

2. בקאולון עצמה יש את כל השווקים, בדגש על הליידיס מרקט. האיכות מוטלת בספק (צריך מזל וגם לדעת להסתכל ולבדוק היטב) אבל המחירים זולים יחסית.

3. כמו שציינו, באאוטלט בלנטאו.

אם יש לכם שלושה ימים, ההמלצה שלי היא כדלקמן:

1. ביום שאתם נוחתים, אם יש לכם מספיק זמן וכוח, לא להתעצל ולנסוע לויקטוריה פיק ולעלות לתצפית ברכבת (רצוי לתזמן את זה לקראת שעת השקיעה ולקחת בחשבון שיש שם תור של כחצי שעה בממוצע בזמן השקיעה). זה גם "יאפס" אתכם על מה נמצא איפה וזה גם אחד האתרים הכי יפים שיש להונג קונג להציע (ויש לה לא מעט).

2. להקדיש יום לביקור בלנטאו - לקחת רכבת או מעבורת, משם לקחת את הרכבל Ngong Ping לכיוון הבודהה היושב הגדול בעולם, להסתובב בכפר אליו מגיע הרכבל, ולעלות במדרגות לפסל עצמו ולבקר במקדש שיש ליד. כמו-כן, יש את "שביל החוכמה", הליכה נחמדה של כשעה (הלוך-חזור) כדי להגיע לעמודים עם משפטי חוכמה סיניים.

משם, לקחת אוטובוס לכיוון Tai O (נדמה לי שזה השם) - כפר דייגים יפה ואותנטי (יחסית), שממחיש את הניגודיות הרבה שיש בהונג קונג. ניתן לקחת שם שיט לצפייה בדולפינים ורודים (אנחנו ראינו שניים, מכיר אנשים שלא ראו, מכיר אנשים שראו יותר).

מ-Tai O יש אוטובוס בחזרה לקניון ממנו לקחתם את הרכבל (חשוב! בידקו את השעות של האוטובוסים). הקניון הזה הוא הזדמנות טובה לקניות וגם לאכול, לפני החזרה למלון. 

3. להקדיש יום לקאולון - אישית, אני ממליץ על ביקור במוזיאון ההיסטוריה של הונג קונג, הוא המוזיאון הכי מוצלח והכי מעניין, אבל אינני בטוח אם הילד בן ה-15 יהנה. יש מוזיאונים אחרים (מוזיאון החלל/מדע פופולרי בקרב בני נוער).  מהמוזיאון להתחיל לבקר בשווקים השונים - שוק הציפורים, שוק הפרחים, שוק הג'ייד ועוד ועוד, ולהשאיר את הליידיס מרקט לסוף (את רוב הקניות מניח שתעשו שם).

יש גם את שוק הלילה והאזור ממנו צופים על מופע האורות, שכולל את שדרת הכוכבים, השעון המפורסם וטיילת. זה ליד המלון שלכם ולכן אין חובה לעשות את זה באותו היום. 

*בקאולון עצמה יש דברים נוספים, אבל לא הייתי מכביד יותר מדי. כל מה שכתבתי כאן זה יום שלם ומעייף למדי.

4. מעבר לזה, היום הנוסף הוא לשיקולכם - אושן פארק הוא אחלה פארק, אפשר להסתובב בסנטרל במדרגות הנעות, אפשר לעשות מסלול הליכה (גב הדרקון שמוביל לכפר Shek O), אפשר לבקר באי נוסף (נניח היא Lamma). זה באמת לשיקולכם.

5. אל תפספסו את מופע האורות והלייזרים (זה ליד המלון שלכם כך שלא תהייה בעיה), ואכן תפליגו לפחות פעם אחת ב-STAR FERRY מסנטרל לקאולון או להיפך.

• xfwind

הרכבל ובודהה הגדול קצת לא רלוונטיים לימי ערפל

לחילופין אפשר לבלות יום אוטנטי ב- Said Kong. אבל את הטיפ אכתוב רק בעוד כמה ימים. לגבי אזור קניות אפשר להתמקד באזור Causeway Bay עם כמה Malls גדולים וסמטאות עם דוכנים. כנ"ל תחנה אחת מערבה ב- וואן צאי.

לגבי שוק הנשים - הרבה מהמוצרים שם אפשר למצוא בחנויות שונות באותו מחיר....

אני חושב שהאאוטלט ב Thing Chung לא מציע מציאות ואפשר לוותר עליו.

שלח את הילד למתקני האקסטרים באוזן פארק - כיף גדול לאוהבי הפחד והבעתה....

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

הרכבל ובודהה הגדול קצת לא רלוונטיים לימי ערפל

לדעתי חבל לבזבז יום אחד מתוך שלושה על לונה פארק. (הייתי - נחמד, מקסים, נופי - אבל....לונה פארק....בשביל זה לנסוע כל כך רחוק?) עדיף לקפוץ למקאו.

• xfwind

אושן פארק

הבן שלי, בן 16, היה שם בשבוע שעבר (כבר פעם שניה) ומוסר ש"ממש לא לוותר"...

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

אושן פארק

אני מבינה שהבן נמצא בהונג קונג יותר משלושה ימים....גם אני ביליתי שם בכיף יום מתוך שבעה. יום שלם מתוך שלושה - בזבוז.

• xfwind

אושן פארק

בהחלט החלטה אישית. אני בכל אופן ויתרתי על הפארק לטובת פעילות אחרת....

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון