שבת ביוני בניו יורק
-
שלום לכולם,
זוג עם ילדה בת שנה וחצי.
מתלבטים איפה כדאי והכי נוח לעשות שבת בניו יורק?
רצוי מקום שיהיה לאן לטייל ברגל בשבת- אפילו קרוב לסנטרל פארק..
וכמובן רצוי קרוב לבית כנסת.
בנוסף- איפה יש בית חב"ד? אשמח שמישהו יגיד לי מנסיון אישי איך היה לו שם.
תודה רבה!
-
שבת ביוני בניו יורק120 W 76th St New York, NY 10023 זה כתובת של בית כנסת ברח76 עם מניין קבוע.
הבניין מחולק לבית כנסת אשכנזי ולבית כנסת תימני. אני הייתי בתימני שהוא למעשה תימני ספרדי, בשבת יש ארוחות במקום פתוחות לקהילה ולאורחים.
המלון שלנו היה בסמוך (לא זוכר את שמו אם חשוב אנסה לשחזר, במלון היתה ארוחת בוקר מוצרים כשרים)
החזן של בית הכנסת יהודי בשם משה יש מסעדה ב72 אם אינני טועה , ביום ששי בערב התעקש לארח אותנו עם אורחים נוספים היה מצויין.
-
שבת ביוני בניו יורקאנחנו היינו ב Upper East Side. גם בשכונה הזאת יש בית חב"ד וגם כמה בית כנסת, חנויות ומסעדות כשרות. בית חב"ד בליל שבת הוא מקום כינוס של כל הצעירים והרווקים באזור. אתה מרגיש כאילו הלכת להפלל בסניף בני עקיבא בשכונה.
הם מאוד נחמדים אבל חדר האוכל שלהם צפוף מאוד בארוחת ערב. בבוקר זה סיפור אחר, לגמרי. יש פחות אנשים בבית הכנסת והקידוש אחרי התפילה הוא מאוד משפחתי ונחמד.
שכרנו דירה ליד מוזיאון המת' ברחוב שמונים ושתיים. בשבת ביקרנו גם במוזיאון (כניסה חינם ליהודים דתיים) וגם בסנטרל פארק.
החיסרון של הצד המזרחי הוא שאין קו סאבווי לטיימס סקוור. כדי להגיע לאזור של הטיימס סקוור וברודווי צריך להחליף פעמיים רכבת או לקחת מונית.