מיינץ
-
שלום רב,
אנו רוצים לבקר גם בקהילות שו"ם.
שאלתי בלשכת התיירות במיינץ, גרמניה, ואמרו לי שאין אפשרות להיכנס לבית הקברות ו/או לבית הכנסת היהודי אלא רק לראותם מבחוץ.
האם כדאי בכלל להיכנס לעיר כדי לצלם או שעדיף להתמקד בוורמס ובשפייר?
תודה
-
מיינץאם אתם באזור בוודאי ששוה לבקר בעיר. במיוחד בעיר העתיקה.
ואם אתם במיינץ אל תפסחו על וויסבאדן,
תהנו
-
מיינץתלוי בזמן שעומד לרשותכם. בהקשר של ההיסטוריה היהודית אני ממליצה בחום קודם כל על וורמס (וורמיזא). שם אפשר לבקר בבית הכנסת "של רש"י", כולל המקווה העתיק שלידו (שימו לב לשעות הפתיחה - נדמה לי שסגור בצהרים), ובית הקברות היהודי שם מעניין ביותר. יש גם איזה מוזיאון יהודי אבל לא ביקרנו בו. חוץ מזה וורמס גם עיר נעימה לשיטוט ברחובות הליכה בשילוב קניות, והיא גם מיוחדת לנצרות הפרוטסטנטית (שם התייצב מרטין לותר מול הקיסר עם טיעוניו).
במיינץ הייתי מבקרת דווקא בשביל מוזיאון הדפוס.
-
מיינץבוא נאמר שיש לנו בערך חצי יום מלא לעיירות שו"ם. מהתרשמות באינטרנט זה נראה שאין הרבה צורך במעבר לכך. את וורמס ושפייר בוודאי נראה. השאלה היא אם גם את מגנצא. האם המוזיאון מתאים לילדים גם כן (גילאי 9 ו-11)?
השאלה הייתה אם לטרוח לבזבז כשעתיים על מגנצא או נניח להקדיש להיידלברג קצת יותר או לשטרסבורג (שם נהיה ממילא, השאלה אם להקדיש יותר זמן). מתגובת yo533 אני מבין שהתשובה חיובית.
תודה רבה.
-
מיינץחצי יום עם שני ילדים זה כלום. הדרך היחידה לעשות שלוש ערים בחצי יום זה אם אתם נוסעים מאחת לשניה ולא יוצאים מהרכב, וגם אז לא בטוח שתספיקו. זה חסר משמעות. בחצי יום הייתי עושה רק את וורמס, כי שם יש שרידים משמעותיים, גם אם חלקם הוא שחזור בלבד (בית הכנסת).
לגבי המוזיאון במיינץ, הוא מציג את ההיסטוריה של הדפוס, כולל שחזור איך עבדה מכונת הדפוס הראשונה של גוטנברג. אנחנו לא הספקנו אותו כי נתקענו כל היום בוורמס. המוזיאון אמור להתאים מאוד לילדים, אבל תלוי בילדים. גם האתרים ההיסטוריים בוורמס לא ממש מלהיבים את הילדים. גם ספורט חיפוש המצבה הכי עתיקה בבית הקברות של וורמס וקריאת הכתובות המעניינות בעברית לא הצליחו להשכיח מהם שמדובר בבית קברות. לפחות הם נהנו בחנות הצעצועים הענקית בעיר...