ניו יורק ביוני עם ילדה
-
היי,
מגיעים לניו יורק בסוף יוני ל8 ימים.
הייתי שמחה לקבל ולדעת את כל ההמלצות והטיפים שיש לכם בקשר לטיול עם ילדה בת שנה וחצי.
למשל- איזה דברים לקחת לטיסה (הטיסה לא ישירה, אנחנו עוצרים בלונדון לחמישה ימים), מסלולים לא ארוכים שיכולים לשלב גם מנוחה בצהריים, ובעיקר שלא ישעמם לנו ולה.-חשוב לציין שהיא ילדה מאוד נוחה ואוהבת לטייל.
האם בפרק זמן הזה ניתן לצאת ליום-יומיים מחוץ לניו יורק? אם כן-לאיפה?
תודה מראש!
-
ניו יורק ביוני עם ילדהעבור ילדה בת שנה וחצי לא הייתי טורח לתכנן מסלולים, הם עסוקים בגיל הזה בעיקר בעצמם ולא כ"כ משנה מה תבחרו, כל עוד יתאים לכם, יהיה בסדר עבורה.
אם מתעקשים, שני מקומות ששווה לחשוב על עצירה בהם :
חנות TOYS R US הענקית בטיימס סקוור.
חנות FAO SCHWARTZ בשד' החמישית על רח' 58 (הפינה הדר' מז' של הסנטראל פארק).
בשתיהן תמצאו מספיק פינות עם משחקים עבורה, ובסנטרל פארק אפשר למצוא גם מספיק דשא עלו היא תוכל להוציא אנרגיה ללא חשש.
מה לקחת ?
טיולון מתקפל - מצרך חובה, או לקנות במקום. לטעמי הכי טוב לקנות אחד משומש בגרוש וחצי ולהשאירו שם בסוף הטיול.
טיפות אף המותרות לגיל הזה, רצוי בספריי. מקל על כאבי האוזניים בנחיתה.
טאבלט עם סרטים האהובים עליה לטיסה.
זהו בערך. חיתולים ואוכל יש שם בזול, כך שאפשר לקחת מינימום בשביל לא להיתקע.
טיפ קטן לכאבי האוזניים, אם מופיעים:
מבקשים מהדייל/ת לקחת שני מגבונים לחים ולטבול במים חמים. לפני שיתקררו, להכניסם לשתי כוסות פלסטיק ולשים את הכוסות על האוזניים. נראה מצחיק, אבל מרגיע את הילד/ה תוך חמש שניות בערך.
-
ניו יורק ביוני עם ילדהתודה רבה עזרת לי מאוד!
יש לי טיולון מצוין שאני באה איתו מהארץ, העגלה היחידה שמתקפלת ואפילו מורשית לעלייה למטוס מרוב שהיא מתקפלת לגודל קטן.
לגבי טיטולים- טוב לדעת שזול- לא אביא איתי מהארץ. יש לך מושג לגבי סימילאק? האם יש שם?
לגבי כל השאר- תודה רבה!
-
ניו יורק ביוני עם ילדהלגבו אוכל: לדברים יש טעם אחר בחו"ל. אז דברים כמו סמילק אני ממלית להביא מהארץ.וגם קצת אוכל או חטיפים אם יש משהו מיוחד. למרות שבניו יורק אפשר גם להשיג במבה.
אני לא בטוח שחיתולים וכו' יותר זול בארה"ב. הרי אנחנו לא קונים חיתולים בארץ במחיר מלא (60-80 ש"ח לחבילה) אלא בכל המבצעים לסוגיהם. כשננחת בחו"ל לא יהיה בראש שלנו לחפש מבצעים וחנויות זולות, וגם לא נתחיל לצאת ממנהטן לוולמארט זול מחוץ לעיר.
כך שאני נהגתי תמיד להביא איתי גם חיתולים במזוודה, ותגברתי בקנייה מקומית אם נגמר. זו מזוודה שבחזור תהיה מלאה בקניות.
אני דווקא פחות אוהב טיולות שמתקפל מאד. זה אומר לרוב שיש לו גלגלים קטנים, מושב קטן ומעט מקום לתלות ציוד. אני דווקא אוהב עגלות גדולות שיש בהן מקום. אבל אני משתמש בהם גם לילדים הגדולים יותר.
-
ניו יורק ביוני עם ילדהלגבי האוכל אתה לגמרי צודק וכנ"ל לגבי הטיטולים.
עכשיו שאלה נוספת-לגבי הקניות- כולם אומרים שניו יורק מאוד יקרה, איפה באמת ניתן לקנות כדי שנוכל לחזור עם "מזוודה מלאה"?
הטיולון הוא מאוד קומפקטי וגם יש לו מקום לשקיות למטה, הוא קטן אבל לא מאוד, והגלגלים לא מאוד קטנים, סה"כ- מאוד מרוצה ממנו.
תודה!
-
ניו יורק ביוני עם ילדהסימילאק:
http://similac.com/store-locator
חיתולים, לדוגמא:
http://www.cvs.com/stores/cvs-pharmacy-locations/New-York
או כל PHARMACY אחר...
לא אומר להיתקע על החיתול האחרון, אבל לסחוב חבילות?
לגבי קניות - מה מחפשים? בעיקרון יש אאוטלטים רבים בניו-ג'רסי (חפשי גם את וודברי קומונס). גם בעיר עצמה אפשר למצוא לא מעט דברים במחירים נאים למדי. הופתענו מכמות החנויות (ביגוד והנעלה) הזולות (יחסית) באיזור טרייבקה/דר' שד' ברודוויי. פיצ'יפקעס ומזכרות ניתן למצוא בצ'יינהטאון, למשל. אלקטרוניקה וכיו"ב - בין האמפייר סטייט (רח' 34) לטיימס סקוור (רח' 42). לבדוק היטב את מה שקונים וכמובן למצוא את דובר העברית בחנות (בד"כ הבעלים/שותף). טרם נתקלתי בחנות בה אין ישראלי כלשהו (לחיוב ולשלילה).
-
ניו יורק ביוני עם ילדהמחפשים בעיקר ביגוד והנעלה, גם כל השאר יתקבל בברכה... אולי גם מחשב נייד/אייפון חדש..
תודה!!
-
ניו יורק ביוני עם ילדהביגוד/הנעלה - עדיף לצאת מהעיר לאאוטלטים. חיפוש בפורום ייתן המון תוצאות.
מחשב נייד - לטעמי כדאי, במגבלות הזמן,ב-BEST BUY. יש להם מספר סניפים במנהטן. כפי שציינתי, חנויות האלק' הרבות בתוך העיר עלולות להיות מפוקפקות לעיתים.
אייפון (למרות שבאופן אישי לא הייתי נוגע בו), אפשר להזמין ישירות מהאתר:
http://store.apple.com/us/iphone, כולל משלוח חינם לכתובת שתבחרו, או באחת החנויות: http://www.apple.com/retail/fifthavenue/, או ליד הטיימס סקוור:
https://www.apple.com/retail/grandcentral/.
לשים לב שקונים טלפון לא נעול (סים פרי) וללא חוזה. המחיר הוא בין 650 ל-850 דולר + מיסים, תלוי בנפח הזיכרון.
-
ניו יורק ביוני עם ילדהמה בעצם הטיול המתוכנן?
ביקור משפחתי? טיול? עבודה?
למה דווקא ניו יורק ולונדון ודווקא למשכי הזמן האלה?
אולי שווה להוסיף 3 ימים במקום אחר?
כי למשל לשופינג אפשר לצאת מחו. לעיר. אם זה לאאוטלטים (כמו ג'רסי גרדנס ואחרים) ואם לחנויות הענק כמו וולמארט.
אפשר לשלב פארק שעשועים שמתאים לילדים כמו Sesame Place
אפשר לשלב מקומות נוספים מעניינים
ואפשר לשלב דיחה מחות לעיר ליומיים עד שלושה, כולל יום שופינג, יום בפארק שעשועים ועוד דברים. אם רלוונטי אפשר גם לשלב - אבא וילדה בSesame Place ואמא בשופינג ב oxford-valley-mall הצמוד או ב Philadelphia Mills הטיפה יותר רחוק
-
ניו יורק ביוני עם ילדהממליץ לקחת איתכם את הכסא בטיחות- טסנו עם ילד בן שנה וחצי קשרתי את הכסא בטיחות שלו לכסא במטוס והוא ישן יופי. יוכל גם לשמש אתכם אם תחליטו לנסוע מחוץ לעיר. היות וזה נחשב אביזר בטיחות הוא לא נספר בכבודה ולא משלמים עליו. עופר
-
ניו יורק ביוני עם ילדהלא בכל חברות התעופה כסא הוא בחינם
לא כל הכסאות מותרים לשימוש בתוך המטוס
ובכל מקרה כדי לחבר כסא למטוס צריך שיהיה מושב במטוס מה שמאד לא מחוייב אן לא שילמתם עליו
-
ניו יורק ביוני עם ילדההפארק של רחוב סומסום נראה ממש יפה, הוא רלוונטי לגיל הזה?
לפי גוגל- המרחק ממנהטן לפארק הוא כשעה וחצי נסיעה- האם שווה לשכור רכב ולישון באיזור? אם כן- איפה?
האם יש אאוטלטים קרובים?
הייתי מעדיפה לצאת מניו יורק למשך יומיים ולא יותר בגלל שאני לא רוצה לעשות הרבה נסיעות ארוכות.
תודה רבה
-
לגבי חיתוליםחזרנו לא מזמן ואני יכולה להעיד שהחיתולים בפירוש לא זולים יותר ואפילו יקרים בגלל שכמו שכבר אמרו לך את קונה חבילות בודדות ולא מבצעים. שילמתי על כל חבילה קטנה של פמפרס בין 8-11$ כשכאן המחיר שלה בלי מבצע הוא 30-35 ש"ח ובמבצע אפילו 21 ש"ח.
מטרנה לקחתי איתי. העדפתי אוכל שמוכר לילד. במילא בגיל הזה הם לא אוכלים יותר מבקבוק או שניים ביום. קופסא גדולה (+ כמה שקיות טו גו) הספיקה לנו לכל החודש.
מוצצים דווקא היה מאוד זול לקנות בטוייס אר אס בטיימס סקוור אז קניתי כמה חבילות (בדיעבד היו במבצע והצטערתי שלא לקחתי עוד, אבל לא היה לי זמן לחזור...).
בגדים לגילאים של הילדה שלך יש המון בטי ג'יי מקס. יש שתי חנויות במנהטן. לגילאים גדולים יותר יש פחות מבחר, אבל לתינוקות ופעוטות (בעיקר בנות) המבחר לרוב מצויין.
שימי לב שאת החנות שבאזור של גראונד זירו קצת קשה למצוא, אבל היא שם... היא לא גדולה כמו חנויות אחרות, אבל עדיין שווה לבקר בה אם אתם בסביבה. אנחנו מצאנו בטי ג'י מקס גם הרבה נעליים בשבילנו - סקצ'רס, נייקי ועוד (לא בחנות הזאת, אבל כמו בכל חנות עודפים זה עניין של מזל).
אני ממליצה לקחת לטיסה גם טיפות אוזניים (אוטידין), נורופן ואקמולי. אקסטרא חיתולים (לפעמים שלשולים והקאות מתחילים בעיתוי הכי לא נוח) ולתינוקות לפחות שני סטים של בגדים להחלפה (ואחרי שהבכורה הקיאה עליי בטיסה כשהייתה בת שנה אני לפעמים גם דוחפת חולצה להחלפה בשבילי).
עוד מקום נחמד לילדים במנהטן זה "מוזיאון הילדים של מנהטן". נורא נחמד לבלות שם כמה שעות. כולם משלמים כניסה, אבל אם יש לך כרטיס AAA אז יש הנחה. בכל מקרה נדמה לי שהכניסה היא 10$.
בילינו שם גם בביקור הזה עם שני הילדים וגם בביקור הקודם כשהבכורה הייתה בת שנה. בשני המקרים זה היה ביקור מוצלח. זה מתאים אם אתם רוצים להקדיש בוקר לדברים שמתאימים לה.
אנחנו לרוב מוצאות דברים שמתאימים לכולנו, אבל תמ יד בוחרות גם יום, או יותר תלוי באורך החופשה, למשהו שמותאם ממש בשבילם.
כיסא בטיחות אנחנו לקחנו, אבל תמיד היו לנו גם ימים עם רכב... מצד שני אם מתוכננת לכם נסיעה במונית משדה התעופה אולי באמת כדאי שיהיה לכם כיסא. לנו בחלק מהטיסות היה מושב פנוי ואז הילדים ישנו בנוחות, ובטיסות אחרות שלחנו מהשער את הכיסא לבטן המטוס. בכל מקרה לא תידרשו לשלם עליו, אז זה רק ההיסחבות איתו במעברים.
בהצלחה ותעשו חיים.
יעל
|איזה כייף לכם|
-
ניו יורק ביוני עם ילדהיש עוד כל מיני חוקים לגבי המושב בו ניתן להניח כסא בטיחות.
לא זוכר בדיוק... לא במעבר, אולי רק ליד החלון, אסור באותה שורה 2,
וחוץ מזה, יש כסאות בטיחות שהם כאלה גדולים שאין מצב שיכנסו ברווח בין הכסאות בצורה נוחה. או אולי ברוחב של הכסא בכלל
-
ניו יורק ביוני עם ילדההיינו בניו יורק עם ילדה שהייתה אז בת שנתיים ומאוד נהנינו.
חלק מהדברים שעשינו:
-טיול בסנטרל פארק- היא מאוד נהנתה+ביקור בגן חיות החביב (אך קטן מאוד יש לציין)
-ביקור ב toys are us בטיימס סקוור כולל הגלגל ענק
-צעצועי שוורץ וכמובן הילדה השתוללה שם על הפסנתר המפורסם
-ביקור ב bulid a bear - ליד השדירה החמישית- מאוד מומלץ- מקום מקסים שבוחרים שם איזה בובה שרוצים, ממלאים אותה, קונים לה תלבושות, ריח, לב פועם וכו- מדהים אך יקר (בובת פוני עלתה 100$ על כל התוספות).
לקחנו אותה גם ליומיים מלאים לקניות בג'רזי גרדנס- שם היא הייתה בעגלה רוב הזמן אבל בכל זאת נהנתה מעצם הטיול.
יצאנו איתה גם בערבים לכל מיני מסעדות והיא ממש נהנתה.
לגבי הטיסה, טסנו בטיסת לילה שחלק ממנה היא ישנה, כשהתעוררה היה קצת יותר קשה (וגם לא הייתה טלויזיה) אבל איכשהו הזמן עבר ולא הייתה בעיה.
אם את אומרת שהיא ילדה נוחה שאוהבת לטייל אז אין ספק שתעשו חיים!!!
-
ניו יורק ביוני עם ילדההפוגה נפלאה בגיל הצעיר הם מגרשי המשחקים
מגרשי משחקים בניו יורק
בניו יורק במגרשי המשחקים הרבה מתקנים עם מים, אז לקחת בגד ים ובגדים להחלפה.
מגרש המשחקים על שם דיאנה בלונדון
ועוד מגרשים בלונדון
-
ניו יורק ביוני עם ילדהכמה טיפים כלליים לטיול עירוני עם ילדים קטנים
ילדים (בטח בגיל שנה וחצי) לא אוהבים את מה שאנחנו אוהבים. לא מרשים אותם "ניו יורק" או "לונדון". תצפית מגורד שחקים לא תעשה להם את זה יותר מ-3 דקות, ופסל החירות הוא סתם פסל גדול וירוק.
ילדים כן נהנים. קודם כל מלהיות עם אמא ואבא במשך שבוע-שבועיים רצופים. אבל גם נהנים מהדברים הקטנים - לאכול גלידה ברחוב, לראות הופעות רחוב, חנות צעצועים, לצחוק על הכובע של השומר של המלכה, לרכב על הקרוסלה בפארק, לשוט בסירה לפסל החירות (להבדיל מלהתקרב לפסל החירות) וכו'.
הם לא נהנים לשוטט איתנו בקניון יום ארוך לחפש בגדים (אפילו אם זה בשבילם) אבל מאד נהנים מהמשחקיה בקניון (אם יש כזאת) ומחנות הצעצעועים (אפשר לפרגן להם גם דברים סמליים).
ילדה בת שנה וחצי כבר לא ישנה בעגלה כל היום מבחינת זה שאפשר לגרור אותה איתנו לכל מקום, אבל עדיין מוכנה לשבת בעגלה פרקי זמן ארוכים יחסית.
אז כשמטיילים צריך לחשוב מגובה העיניים שלהם.
אם רוצים מוזיאונים כדי מראש לכוון לשעות שהיא אמורה לישון, או להערך לאפשרות שתאלצו להתפצל.
להשאיר הרבה זמן לשוטטות לא מחייבת ברחוב
להביא בגדי החלפה לכמויות הגלידה שיזרמו כמו מים
להשאיר הרבה זמן לגינות ציבוריות. חלקן מתוכננות וחלקן ספונטניות כי ראינו וזה מסתדר לנו טוב.
לשקול טוב כל מקום שיש בו תורים.
לשקול טוב כל מקום שבו צריך לשבת יפה יותר מחמש דקות