בייג'ין לשבוע
-
היי,
אשמח לדעת מס' פרטים לגביי בייג'ין:
1. אנחנו מתכוונים ללון במלון נובוטל פיס, האם מישהו/י מכיר את המלון? האם האזור בו הוא נמצא אטרקטיבי?באזור Wangfujing Street
2. האם יש אזור מסויים ומומלץ לחיי לילה (דאנסברים/פאבים)?
3. אם יש סתם טיפים כלליים אשמח לדעת.
תודה מראש!
-
בייג'ין לשבועאם אני לא טועה זה איזור מדרחוב עם חנויות יוקרה יחסית, קרוב לשם שוק אוכל מקסים ומעניין עם שיפודי עקרבים ונחשים ועוד מיני מטעמים סיניים.
לא יודע לגבי דאנס בארים וכאלה אולי אחרים יוכלו לעזור.
זה איזור יחסית מערבי למיטב זכרוני, יחסית קרוב לעיר האסורה ולאטרקציות נוספות.
בפאבים וכאלו בעיקר היינו בחוטונגים שפזורים בעיר, חלק יותר "איניים" וחלק פחות.
תבלו
-
בייג'ין לשבועתודה על ההתייחסות,
האם ידוע לך מה הכדאיות של לקחת מונית מהאזור הזה לחומה הסינית והאם ישנן חלופות מומלצות אחרות להגיע ממרכז העיר לחומה?
תודה
-
בייג'ין לשבועאני הייתי בחומה במוטיאניו שזה חלק מעט פחות מתוייר ופחות עמוס, ההגעה אליו יחסית מורכבת, אם תרצו אפרט לכם - צריך אוטובוס+מונית, לגבי הגעה ישירות מהמרכז לחומה יש חברות שעושות את זה ביררתי לפני וזה משתלם אם חולקים כמה אנשים את המונית, יכול להגיע ל800 עד 1000 יואן למונית הלוך חזור למוטיאניו , מבירור שערכתי בזמנו מול מישהו.
-
בייג'ין לשבועתודה רבה
-
בייג'ין לשבוע -
בייג'ין לשבוע1. נובוטל זה בדרך כלל הימור די בטוח. לא מפואר, אבל מספיק טוב. Wangfujing היה המדרחוב הראשון של בייג'ינג, והיום הוא אזור שבעיקר תיירים (פנים וחוץ) מסתובבים בו. הוא מזכיר קצת את אזורים דומים בשנגחאי ובהונג קונג - בערב המוקדם מלא אורות ניאון אבל אחרי 9-10 שומם ודומם. חנויות היוקרה כבר מזמן עברו משם לאזורים אחרים בעיר.
2. חיי לילה מרוכזים באזור Sanlitun עם מועדונים שפזורים בעוד כמה מקומות כמו Guomao, Jianguomen ו-Wudaokou. כל האזורים האלה נמצאים מחוץ למרכז ההיסטורי של העיר ויותר באזור המודרני/עסקי.
-
בייג'ין לשבועאם תיכנסו לאתר של בוקינג תוכלו לקרוא הרבה חוות דעת של ישראלים שהיו במלון . בדרך כלל חיוביות. גם בטיפים של למטייל.נימצא במרחק הליכה מהעיר האסורה כיכר תיאנמין וחוטונגים שונים.לגבי החומה ישנן חברות שונות שמציאות טיולים לחומה כולל קברי מינג בקבוצות קטנות של עד 10 איש והדרכה באנגלית כולל צהריים במחירשל עד 35 דולרלאדם ויש חברה בשם sinohotelguide שמציאה טיול זה ב17 דולר לאדם כך שלא כדאי להתחיל ולהגיע לשם עצמאית ..תהנו
-
בייג'ין לשבועסליחה -מציעות ולא מציאות..טעות הקלדה...
-
בייג'ין לשבועאני לא מכיר את המלון אבל אם הוא נמצא בואנגפוג'ינג אז זה בהחלט אחד האזורים המרכזיים ביותר בעיר.
מדובר במדרחוב עם המון חנויות שלכ ל הרשתות,קניון ענקי.
תחנות מטרו ואוטובוסים.
שוק האוכל המפורסם,הוא יקר יחסית כיוון שמלא בתיירים אך עדיין זול בהשוואה למחירי המסעדות בבייג'ין, ויש שם דוכנים מאוד טעימים.
יש עוד שוק קטן פחו מתוייר שמתחבר עם סמטה לואנגפוג'ינג.
לגבי חיי לילה, יש כל מיני אזורים.
יש את אזור סאנליטון היכן שממוקמות שגרירויות זרות והרבה זרים מתגוררים שם,יש שם מסעדות מערביות חנויות וגם כמה פאבים נחמדים.
יש את אזור אצטדיון הפועלים שם יש כמה וכמה מועדונים.
יש הוטונג בשם חו חאי שנמצא על אגם,אזור די תיירותי לא כלכך זול מכיל הרבה בתי קפה מסעדות מערביות ופאבים.
מונית תעלה לך מאות שקלים זה יקר ומיותר.
לבאדלינג ניתן לקחת אוטובוס ישיר מבייג'ין
לקטע מוטניאו שפחות עמוס אפשר להגיע בעזרת 2 אוטובוסים
-
בייג'ין לשבועתודה לכל המגיבים
-
בייג'ין לשבועאנחנו לקחנו נהג לחומה- גם לחלק של Mutianyu -עלה לנו 500 יואן. לחלק יותר רחוק של Jinshanling (שהיה אז על הפרק בהתלבטות) הוא נתן לי הצעת מחיר של 800 יואן. התכתבתי איתו במייל וסגרנו את הטיול עם כל הפרטים במייל מהארץ. לדעתי, אמנם זה יקר יותר מאוטובוס וכו' אבל זה ממש מקל על הטיול, ואנחנו רוצינו לצאת ממש מוקדם בבוקר שעוד אין אוטובוסים. הגענו ראשונים לחומה- היה תענוג

-
בייג'ין לשבועאפשר לארגן טיולים כאל גם דרך המלון שלכם,רוב הסיכויים שההדרכה תהיה בסינית אבל אתם יכולים להשתמש רק בהסעה.
בגדול ל2 החלקים ניתן להגיע יחסית בקלות עם תחבורה ציבורית במיוחד לבדאלינג.
הכל שאלה של זמן מול כסף
-
בייג'ין לשבועיש לכם את כתובת המייל עדיין?
-
בייג'ין לשבועזה המייל של הנהג "דיווד" (כי לא נראה לי שזה השם שלו)
הדבר היחידי שיש לי להגיד נגדו כביכול, זה שהוא מכר את עצמו בתור נהג דובר אנגלית, ובהתכתבויות איתו במייל באמת האנגלית שלו מאווווווד רהוטה בתור סיני, אבל במציאות זה לא היה המצב.
מה שכן, הוא היה מאוד נחמד ובאמת השתדל, ושלא ככ הבנו מה הוא אומר הוא השתמש באפליקצית תרגום. (נגיד להגיד לנו שהוא מחכה לנו ככה וככה ושאל מתי נחזור בערך וכאלה).
בשורה התחתונה, אני ממליצה עליו גם כי המחיר יחסית נמוך לנהגים אחרים וגם כי הוא נחמד והיה לי ניסיון טוב איתו אבל לא לבוא בציפייה שהוא מדבר אנגלית שוטפת.
אני בכללי אני אוהבת נהגים שקטים (במיוחד בבוקר
)