ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לנוסעים לניו יורק

פורום צפון אמריקה
    3
    14
    1303
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

חזרתי לפני מספר ימים, אשמח לענות על שאלות אם יש ולעזור.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

לנוסעים לניו יורק:Re
        היי עדי אני נוסעת עוד כמה ימים אשמח אם תוכלי להמליץ על חניות שוות ומקומות בילוי ובכלל מה אסור לפספס תודה
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה להצעה , עדי. בשבת הבאה אנו טסים ל-3 שבועות לארה''ב. חניית ביניים בניו יורק והמשך לסאן פרנסיסקו (שם נטייל עם קראון - ביקשתי הצעה למסלול בדרום מזרח ארה''ב). מגיעים לשדה התעופה ב- ניו-ארק ומשם צריכים להגיע (זוג עם מזוודות) למרכז מנהטן - ברודוואי - פ
          • ofri_123
            ofri_123 נערך לאחרונה על ידי

הי עדי, את מכירה מקומות זולים שאפשר לישון בהם בניו-יורק, הוסטלים ואכסניות?
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

לעופרי
              תכנס לאתר www.lmt.co.il הם הכי זולים
              • liatush1
                liatush1 נערך לאחרונה על ידי

לאיתן
                אז ככה הנה תשובה: מניו ארק קחו את ה-NJT לפן סטיישן בניו יורק סיטי-אל תתבלבלו יש גם פן סטיישן בניו ג`רזי והוא עובר גם שם (הרכבת),לכן רדו בתחנה האחרונה של הרכבת-פן סטיישן ניו יורק.(14 דולר לאדם.) בפן סטיישן ניו יורק קחו סאבויי מספר 1 (צבע אדום)UPTOWN לא ל
                TKTS
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

ל- ליאת הגדולה מכולן !!!
                  ליאת את מה זה חמודה ! 10 !!! לא ראיתי אף תגובה תורמת ומכל הלב כמו זו ששלחת לי. באמת - לקחת את התשובה שלך - להדפיס וללכת איתה בטיול בניו - יורק - כמו מדריך מישלן. כנראה אנסה ליישם את כל המלצותייך. אספר לך אחר כך מה הצליח לי. במקור חשבתי שיש לי 3 ימים ב
                  • liatush1

,תודה תודה
                    אני בהחלט שמחה שתשובותיי עזרו לך... זה חשוב בשביל לנצל את הזמן כמו שצריך.בראש הפורום כתבתי לך עוד שתי הודעות והתבלבלתי-במקום לשייכם לאשכול תשובות זה, אני כתבתי תגובה כהודעה חדשה בפורום.אז עלה לראש הפורום איפה שרשום לאיתן וקרא אותם. אתם מגיעים ביום ראשון
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

ל- ליאת - לצערי הלינק לא עו
                      היי ליאת, לצערי אני לא מצליח לפתוח את הבלינק שצירפת. אשמח אם תשלחי אותו פעם נוספת. ביי וים טוב, איתן .
                      • liatush1

ל- ליאת - לצערי הלינק לא עו:Re
                        פירסמתי (מתחת לשמי פה למעלה) את המייל שלי.תכתוב לי מייל (עדיף כך כי אנחנו כל פעם עוברים לדף אחורי יותר),ושם נתכתב ביתר קלות ואוכל לשלוח לך את הלינק. ביי ליאת
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

בקשה למסלול בני-יורק
                          היי ליאת תודה לתגובה ולנכונות לסייע. אנו טסים מבן גוריון בשעה 11:00 ונוחתים באותו היום - שבת בשעה 16:30. אני מניח כי יקח לפחות שעתיים עד שנגיע מניו-ארק עד למנהטן ברודוואי פינת 79 שם נהיה בשני הלילות הקרובים. בלילה השלישי הזמנתי מקום במלון ליד ניו-אר
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

ל- לל----ליאת:Re
                            אשמח לקבל את הטיול שעשית בניו יורק הבנתי שהוא מדהים תודה על עזרת. ישראלה
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

אשמח לקבל את הטיול שעשית בניו יורק הבנתי שהוא מדהים תודה על עזרת. ישראלה
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

היי ישראלה,

לצערי המחשב התקלקל לי, עשיתי ``פורמט`` וחלק ניכר והמידע לגבי הטיול - נמחק.

באופן כללי - מצאתי אתר של משרד התיירות של ניו-יורק או דבר דומה, עם מפות של השכונות ודברים מעניינים לראות ולעשות - וזה היה המסגרת הכללית.

את המלצות של החברה באתר שלנו רשמתי ליד הרובעים המתאימים כך שכשהינו בסביבה חיפשנו את המסעדה המומלצת או הפאב המיוחד.
                                המלצתי - להשקיע זמן סביר בלבד לחפש את ההמלצות של האחרים - אחרת ``לא יוצאים מהעניין`` !
                                יש באתר הארועים והתערוכות וההופעות בתאריך שאנו שם - ללכת לפי זה.

במקרה שלי הייתה תערוכה של רישומים (כן!) של ואן גוך. משהוא חידוש בקנה מידה עולמי - אז הלכנו לראות אבל רק 2 שעות ! אל תגלי לאף אחד, אבל לחובב אומנות ממוצע זה זמן הקליטה המקסימלי ...

ההופעות בברודוואי - מאד מומלץ ! כמובן לרכוש כרטיסים בחצי מחיר בטיים סקוור. לקנות הכרטיסים עד 15:00 כדי שישארו מה שאנו רוצים. יש אפשרות לקנות כרטיסים להצגה המתחילה ב- 17:00 או דומה וזה ``חוסך`` לחזור למלון ולצאת שוב - השיקול - בהמשך אזכיר והוא מתייחס לכושר שלכם לטייל שעות ארוכות ...

היינו בין השאר גם ב``כנר על הגג`` - המלצתי המפתיעה - לא ללכת.
                                הביצוע של השחקן הראשי, בהשוואה לחיים טופול האגדתי, הוא כל כך ירוד שזה ממש הפריע. והרי הרבה מאד מהמיוזיקל הזה מבוסס על שירים עם הקול המוכר והעמוק של טופול.
                                איזור הברודווי וה-טיים סקוואר בלילה מרשים ביותר - ולפחות בגלל זה מאד מומלץ לללכת להצגה ולטייל ברחוב.

המלצה - בהתאם לכושר שלכם - בערב בו מתכננים ללכת להצגה - לחזור תחילה למלון, להתקלח ולנוח. או ללכת להצגה של אחה``צ כהמשך של הטיול ולחזור למלון לא מאוחר מידי. גם מחר יש טיול נהדר ורצוי להיות רעננים בעבורו !

מגדלי התאומים - אכזבה. אבל חייבים ללכת כדי לראות ולכן ההמלצה להקדיש לכך זמן קצר ורק בדרך אל או בחזרה ממקום מעניין אחר. בלילה מאד קר !

פסל החירות - נחמד לעלות אבל זה בעיקר כדי לספר לחברה שעלינו ! באמת שאפשר לוותר במיוחד על שעות ההמתנה הרבות! אם הביקור בניו יורק מוגבל - אז לוותר !

בקרבת הנמ``ל יש קניון חמוד ומיוחד הנקרא פייר 17 - מזח 17 אחד היתרונות שלו הוא שהמבנה מאורך הנכנס מהיבשה לים, ולכן יש תצפית נהדרת על בנייני ניו יורק הגבוהים מהים, ובצד השני מראה נהדר של אחד מהגשרים המיוחדים ממנהטן החוצה. המרפסת במסעדה בקומה האחרונה היא ל- 3 כיוונים, והתצפית נהדרת. אפשר להשאר מוגנים במבנה המוקף זכוכית, או לצאת לאויר הפתוח במרפסת, כמעט לגעת בשחפים העומדים מרחק 2 מטר על המעקה, ולנשום מלא הריאות אויר ים צונן. אגב - אין חובה לאכול, אבל במקום מספר סוגי מסעדות לברירה בדומה לאזור המזון בקניונים שלנו.

נעלים נוחות להליכה ! - אני מניח שהכל כבר הזהירו אותך - לנעול נעליים נוחות להליכה ולישון טוב בלילה. זה מסע מפרך עם המון הליכה, וכדי להינות ממנו כדאי להגיע מוכנים.

לא להסס לקחת רכבת תחתית אפילו 2-3 תחנות אם אין מה לראות בדרך. חוסך הרבה זמן - וכאב רגליים.תמיד שלכל אחד תהייה מפה של הרכבת התחתית. רצוי שיהיה בכיס כרטיסים מוכנים. אפשר לרכוש 10 בהוזלה, או אופציה שבועית. זה נח וחשוב שייהיה בכיס.

משדה התעופה ניו-ארק יש רכבת נוחה למנהטן. בהחלט האפשרות המומלצת. אם הטיסה יוצאת מיו-ארק בשעות הבוקר - המלצתי לקחת מלון - מוטל זול באזור ניו-ארק. גם זול בהשוואה למנהטן ובמיוחד יש להם מהמלון הסעה בחינם לשדה התעופה כל הזמן ואין חשש לאחר. הנסיעה 5-10 דקות.
                                נרשמנו לאחד מהאתרים הגדולים והמפורסמים בארה``ב להזמנת בתי מלון וטיסות, וכך מצאנו את המלון הנוכחי ועוד. השרות באתר מצויין. לחברים אחרים שלנו יש נסיון של שנים והרבה הזמנות ונראה כי האתר אמין ובו משלמים עם כרטיס האשראי, ומקבלים אישור במקום.האתר כה גדול עד שלבתי המלון לא כדאי כנראה לתת שרות לא מושלם...
                                ניתן לבטל הזמנה , אם אני זוכר נכון - עד 24 שעות מראש. המחירים יותר זולים !!!! מהזמנה ישירה בבית המלון.
                                האתר =
                                http://www.expedia.com/

צילום - כחובב צילום אני ממליץ לצלם המון, גם תמונות בהם אתם לא מופיעים וגם תמונות בהם אתם מופיעים בהרכבים שונים. מנסיוני אחר כך תמיד יש משהוא שתמונה מסויימת לא מוצאת חן בעיניו כי הוא לא חייך מספיק, והשני / שניה טוען כי הוא ``יצא`` שמן בתמונה. הפתרון המון צילומים מזויות שונות - כך הסיכוןי שיהיו תמונות שימצאו חן בעיני הכל - גדול יותר.
                                לכן לקנות כרטיס זכרון גדול ובנוסף כרטיס אחר שאפשר שיהיה קטן. כדי שכאשר מתמלא הגדול, יש את הכרטיס הקטן להשתמש עד נוריד התמונות מהכרטיס הגדול ל- CD. בכל הזדמנות לצרוב את התמונות על CD
                                המהדרים צורבים תמיד 2 עותקים, אחד משאירים במזוודה והשני בתיק היד. כך שאם תהייה תקלה/אבדן/גניבה לפחות נגיע לארץ עם התמונות ....
                                טיפ לסוג הצילומים הרצוי - כל הסוגים !
                                תזכרו - לפעמים צריך לשלוח לחבר / חברה דודה /סבתא /הורים צילומים מהטיול וצריך להתאים התמונה לאופי היחסים שלנו איתם. נראה כי יש שנשלח להם רק נוף ולאחרים נשלח דווקה כשאנו מחובקים על רק השקיעה ... חשוב שיהיה מכל הסוגים והמינים.
                                לזכור - את עצמנו אנו מצלמים מקרוב, אחרת בתמונה נראה כמו איזה צללית מרוחקת וקשה לזיהוי ...
                                טיפ צילום - כשאנו מצלמים את עצמנו, להוסיף פלש יזום ולא אוטומטי. ברוב המצלמות יש אופציה בה יהיה פלש בכל צילום אפילו יש אור בחוץ. זה מבטיח כי לא יהיה צללים על הפנים שלנו.

בוקר מאוחר - תזכורת - היום מתחיל במנהטן מאוחר - בסביבות 9-10. אין טעם להיות ``גזעיים`` ולהשקים קום לפנות בוקר ולהיות מוכנים עם עלות השחר ללכת ולכבוש את ניו-יורק !
                                להמנע מלסוע בשעות העומס - לזכור את שעות העומס - בבוקר בסביבות 8-9, ןאחר הצהרים בסביבות 5-6. בשעות אלו לא רצוי לסוע ממקום למקום. לתכנן כך שבשעות הללו אנו נהיה במקום הרצוי לנ
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון