טיפים לנותני השירות
-
שלום לכולם
כמה נהוג לתת טיפ לנותני השירות בתאילנד
מסאג'? מלצר במסעדה? מדריך טיול?ועוד......?
תודה לעונים.
-
טיפים לנותני השירותתלוי ... במסעדות אני נוהג לתת 10%
אם זה משהו כמו מסאג'ים אני לעיתים נותן 50- 100 בהאט.
מדריך לטיול גם כן 50 - 100 בהאט.. אבל זה רק אני... יש כאלה שנותנים יותר או פחות.
*** בבאסטות של אוכל וכדומה לא נהוג להביא טיפים, אך אם בא לכם ניתן להשאיר סכום קטן.
-
טיפים לנותני השירותאין צורך להגזים בנושא הטיפים לתת בכיף לפי ההרגשה
יש לקחת בחשבון שארוחה בסיסית לתאילנדי בדלפק רחוב עולה כ40-50 באט זה מכניס לפרופורציות
-
טיפים לנותני השירותלפני כשנה יצא לי לראות סרט דוקומנטרי על נותני השירות במלונות בתאילנד.
נחשפתי לראות איזו עבודה קשה יש למנקות החדרים בתאילנד, ממש משטר צבאי...
הן צריכות להספיק כמות גדולה של חדרים בזמן מועט ונוסף על כך בסוף היום רובן לא חוזרות לבית שלהן אלא למגורי עובדים באיזור מרוחק מהמלון ובתנאים של כמה עובדות בחדר והכל רק כדי לפרנס את המשפחה הענייה שלהם / הילדים שיש להן.
לא יזיק להשאיר להן טיפ לפני שיוצאים מהחדר כל בוקר של 20-50 באט רק כאות הערכה על העבודה הקשה שהן עושות...לנו זה 3-7 שקל טיפ, להן זה הרבה הרבה יותר !
לגבי שאר נותני השירות, יש מסעדות שכבר הטיפ מחושב בחשבון ויש כאלו שמשאירות לנו את האפשרות להשאיר כמה שנראה לנו, בדר"כ מומלץ להשאיר מינימום של 10% (תלוי כמה טעים היה לכם).
במסאזים אני בדר"כ משאיר עוד 50-100 באט (שוב, תלוי כמה נהנתי).
-
טיפים לנותני השירות טעות חמורהלהשאיר מסאג שעולה 250 בהט טיפ של 100 בהט זה מהלך שיוצר מצב תרבותי ומסחרי לא נכון , המסאזיסטית מחכה רק לסיים את הטיפול כי היא מקבלת טייפ גדול יותר מכל השכר שלה
זו טעות חמורה צריך לבחון כל מדינה לפי כוח הקניה של הכסף לעשות חישוב של שקלים בארץ ולפי זה לתת טיפ זה בעתי ומביא למצב של זלזול בלקוח ואי רצון לתת שירות
-
טיפים לנותני השירות- תודה אייל כך אעשה -
טיפים לנותני השירותאני תמיד משאירה בדיוק כמו בארץ בהתאם לרמת השירות....
במסעדות אני משאירה 10%....
ובעיסויים אם העיסוי היה מדהים אני משאירה 100 באט (למרות שאני מסכימה עם קודמי ובקרוב אוריד זאת ל50). אך אם מדובר במעסה קבועה שאני מגיעה אליה יום יום לספא, אני לרוב משאירה 200...
בנוגע למה שאמר קודמי על העוזרות משק בית, אתה כל כך צודק, אבל אני משאירה להן טיפים על השולחן, והן מעולם לא לקחו, איך עושים זאת ? (אולי אבקש מהפקיד בקבלה לכתוב לי בתאילנדית פתק על השולחן, זה בשבילך, תודה רבה או משהו...
-
טיפים לנותני השירותתניחי כוס או בקבוק על השטר הן יבינו שזה טיפ (בדר"כ).
-
טיפים לנותני השירותלי לרוב יוצא לפגוש אותן אז נותן להן באופן אישי
ואם לא אז אין צורך בפתק בתאית
מספיק פתק שרשום עליו TIP ( או TIP FOR YOU למדקדקים )
מתחתיו מונח הכסף ועליו כוס או בקבוק כפי שסמי ציין
ולא לדאוג גם אם הן לא דוברות מילה באנגלית הן יודעות לקרוא שזה טיפ