טוסקנה
-
אשמח לקבל המלצה למסלול שלך 6 ימים בטוסקנה. נקודת המוצא היא Montepulciano . אמא שלי מתניידת בכסא גלגלים ולכן אני רוצה מסלול שיתאים לה.
תודה
-
טוסקנהשלום רב לכם! תודה על פנייתכם לפורום באתר למטייל. אני מקווה כי ביכולתי להיות לכם לעזר, מאחר ואני אישית טרם הייתי בטוסקנה. אשמח אם לאחר שתשובו תעלו לפורום רשמים ותובנות שלכם מן הטיול.
אני מצרף שתי כתובות של אתרי אינטרנט שאני מקווה כי היו לכם לעזר. הכתובת הראשונה היא של אתר שעיסוקו במידע על נגישות בכל רחבי איטליה מהיבטים שונים כגון לינה, תחבורה אטרקציות נגישות וכדומה. כתובתו היא זו:
http://www.accessibleitaly.com/service.htm
האתר השני הוא אתר של לשכת התיירות המקומית בטוסקנה ובו מרוכזות כל המלצות הטיול והביקור בחבל ארץ זה: http://www.venere.com/things-to-do/italy/tuscany.html?ref=30 512. אני מקווה כי מידע זה יהיה לכם לעזר. בברכה וטיול נעים. גבי - הנהלת הפורום.
-
טוסקנהתודה רבה
-
טוסקנהמבקשת להסב לתשומת ליבך
כי העיירות בטוסקנה רובן הרריות.
בחלקן הגדול אין כניסת מכוניות לתוך העיירה אלא החניה בחוץ והעליה לתוך העיירה ברחובות מרוצפים או מדרגות (וחלק במדרכה מסודרת)
מאד כדאי לבדוק נקודתית בכל עיירה ועיר שאתם מתכננים לבקר את מידת הנגישות והתנועה.
בערים הגדולות יש יותר מודעות לנושא מטבע הדברים.
למשל בסיינה
-
טוסקנהיונית תודה רבה על התגובה והתוספת החשובה. האם ישנה דרך לברר האם רשמים שנכתבו לפני כשמונה שנים עדין רלוונטיים??
בברכה
גבי
-
טוסקנהחזרתי לפני כחודש מטיול בטוסקנה. הנני מוגבל בהליכה ובפעם הראשונה לקחתי עמי כסא גלגלים ואני יכול לסכם את השבוע בטוסקנה שללא הכסא לא היה לי מה לחפש שם מלבד התבוננות דרך חלון הרכב. הריצוף בעיירות בכלל וברובעים העתיקים בפרט, גרוע! מלווה בשיפועים קשים. אין לי בעיה להניע את הכסא בכוחות עצמי אך במקומות רבים הייתי זקוק לעזרה בדחיפת הכסא ולמזלי יצאנו 2 זוגות כך שעזרו לי מאד.
בנוסף בילינו כמעט יום שלם בפירנצה ובעיקר במוזיאון אופיצ'י ולאחר מעשה אינני יכול לדמיין עצמי מסתובב רגלית במוזיאון ובמקומות נוספים בפירנצה. לדוגמא... רחבת הכניסה לאופיצ'י מרוצפת באריחים גדולים ומרביתם שבורים ועקומים. מרחק הליכה (גלגול) הגון ממגרש החניה ועד למוזיאון כך שהכסא עזר לי מאד.
בכל המקומות היו מגרשי חניה בתשלום הקרובים לאטרקציות. טוסקנה נפלאה ומקומות רבים לטייל ו"לשוטט" כך שבסיכומו של דבר ברכתי על רכישת הכסא.