מזג אוויר.. ותכנון טיול..
-
היי,
אני שוקלת טיול החל מסוף אוגוסט לכמה חודשים (אני מניחה שסביבות ה- 3-4 חודשים).
ככל ומזג האוויר נוח בתקופה הזו במרכז אמריקה, הייתי שמחה לשלב טיול בקובה, ג'מאייקה, גואטמלה ומקסיקו (הגיוני?).. אבל אני פתוחה להצעות אחרות.. מזג האוויר חשוב לי.. אם הוא לא נוח לטיול - אחפש יעד אחר..
אשמח אם תוכלו לעזור לי - האם ניתן לתכנן טיול בתקופה הזו ביעדים האלו? בנוסף אשמח לדעת מהי הערכתם הגסה לעלות טיול של תרמילאית (לא מפונקת אבל גם לא מעוניינת ללון במקומות מעופשים..). באמת שניסיתי להעזר במידע הקיים אבל ללא הצלחה רבה..
המון המון תודה.
fellow
-
מזג אוויר.. ותכנון טיול..זו העונה הרטובה,
בד"כ זה אומר גשם חזק וקצר בשעות אחה"צ או ערב, בשאר היום יכול להיות יפה. בכדור הארץ שהולך ומתחמם, החוקים האלו לא תמיד קורים, ואפשר גם לקבל שבוע גשום ( מה שאפפשר באזור הזה לקבל גם בעונה היבשה יותר...). יש לך תגובות גולשים לטיול בעונה הרטובה תחת שאלות נפוצות את יכולה לקרוא ולהחליט בעצמך מה הגישה שלך. אם הטיול שלך מתוכנן יותר לחופים- מזג אויר גרוע ישפיע עלייך יותר. אם זה טיול עם הליכות וביקורים באתרים וכו'- מניסיון אני יכול להעיד- שעדיין חם ודי אפשרי לבצע כמעט הכל.
לגבי מספר המדינות לתקופה- נראה לי מאוד הגיוני. לגבי תקציב- שימי לב שיהיו לך מספר טיסות לא קטן- כשאת בוחרת להגיע מישראל ויש לך 2 מדינות איים. ככה שהתקציב שלך מראש מתנפח. נהוג לומר מדינה זולה במרכז כ-1600$ לחודש ( גווטמאלה למשל) ויקרה 2400$ ( מכסיקו למשל)... אבל גם כאן זה לא מספר "ברזל" אם מישהו מתנהל כל יום במקום אחר ודוחס אטרקציות- התקציב שלו יעלה.... אני מעדיף חישוב כללי ליום ע"פ שיטת תקציב ואז לעשות הערכה...
נראה לי שבקרוב אצטרך שוב לעשות את התרגיל הזה עבור הגולשים....