מה מותר לקחת לטיסה?
-
אמרו לי שאין אפשרות להעלות לטיסה אפטר שייב, ומשחת שיניים האם יש אמת בדבר? ביקשו ממני להביא עימי בטיסה לארה``ב - אטלנטה שוקולד השחר,דגנים-כריות ופתיתים האם יש בעיה עם הנושא? -
מה מותר לקחת לטיסה?:Reאכן נכון הדבר,אסור להעלות למטוס נוזלים כולל מים!!! וגם משחות למינהן, יש כאלה שנותנים להעלות משחת שיניים אבל לא הייתי בונה על זה. לגבי שאר המוצרים אין בעיה אבל אולי פשוט כדאי לך לשים אותם בתיק הגדול שבמטען כדי לא לקחת צ`אנס שלא יתנו לך להעלות את שוקולד השחר (אולי הם יחשבו שזאת משחה....) בהצלחה! -
מה עם: MP,לפטופ,מצלמה,מסרטה -
אין בעייה - מותר להעלות אתכל המכשירים האלה לטיסה. -
מה מותר לקחת לטיסה?:Reהחל מהקיץ האחרון, רשויות התעופה האמריקאיות הקשיחו את הכללים לגבי מה ניתן להעלות לטיסה: לגבי משחות ונוזלים - מותר להעלות שפורפרות המכילות עד 3oz (שהם ~ 90מ``ל בעברית). את השפורפרות \ מיכלים יש לשים בשקית נפרדת. שקיות מסופקות בתור לבידוק. לגבי שתיה, צריך לדייק מעט - לא יתנו לך לעבור עם בקבוק מים בבידוק. אבל אם תקנה מים אח``כ באיזור ה-GATE אתה תוכל לקחת אותם איתך למטוס. לגבי שאלתך על ``ייצוא`` שוקולד השחר ושאר ירקות. כאן אין בעיה אם רשויות הביטחון, אבל עם רשויות אחרות. האמריקאים לא מרשים כעיקרון הכנסת דברי מזון לשטחם, מן הסתם מסיבות של בריאות. במהלך הטיסה אתה תידרש למלא טופס ובו אתה מצהיר מה אתה מכניס איתך לארה``ב. אין לי מושג עד כמה הם באמת אוכפים את החוקים האלה. -
מה מותר לקחת לטיסה?:Reאני לא לגמרי זוכרת את התצהיר בכניסה לארצות הברית, אבל זכור לי בבירור שמדובר על בשר, פירות וירקות ולא על שוקולד/ממרח שוקולד. -
מה לגבי קרמים ותמרוקיםמה עם בקבוקי שמפו/מרכך/קרם שיזוף? -
מה לגבי קרמים ותמרוקים:Reלמיטב ידיעתי, אותו הכלל חל על כל מוצר נוזלי - שמפו קרם וכו` - עד 3oz. כמובן שהכוונה לציוד האישי. במזוודה שהולכת לבטן המטוס מותר לקחת כמה שמפו שרוצים. -
עוד שאלה קטנההי, לנו יש קונקשיין מניו יורק של עוד 7 שעות, ומה שעשינו תמיד עד לפני שנה היה שלקחנו בתיק גב הקטן שעולה למטוס מברשות שיניים משחה מגבת קטנה ודיאודורנט ובושם להתרענן לקראת הטיסה הבאה אז זה אומר שעכשיו אני לא יוכל להביא אף אחד מהדברים??? תודה רבה מראש מיכל -
אסור אלכוהול בטיסות פניםלמי שמגיע לארה``ב מחו``ל ויש לו connection עם טיסת פנים בארה``ב שלא יעיז לקנות משקאות אלכוהוליים כי את כל הבקבוקים (פלסטיק וזכוכית) מחרימים ואין אפשרות לקבל אותם. הגעתי מתאילנד ולצערי קניתי גם בקבוק בדיוטי פרי של בנגקוק וגם בקבוק נוסף בדיוטי פרי של טאיפה. לא אמרו לי בשום מקום שמחרימים את האלכוהול וזה גם לא היה כתוב על אף כרטיס טיסה בתנאים. גם בבנגקוק וגם בטאיפה ידעו מה היעד הסופי שלי כשביצעתי את הקניות כי ראו את הכרטיס טיסה ולא הזהירו אותי שיחרימו לי את הבקבוקים. כשבאתי לעלות על הטיסת המשך בלוס אנג`לס החרימו לי את הבקבוקים ו-$40 הלכו לי לפח! אמרו לי שאני יכול לשלוח את זה ב-Fedex ליעד שאליו אני טס אך ה-``טובה`` הזו תעלה לי $35... נו באמת!!! למה לא מזהירים על זה מראש בשום מקום!? ראו הוזהרתם! -
עוד שאלה קטנה:Reא. כפי שציינתי, מותר אם זה בכמות קטנה - עד 3oz. אני ממליץ לא לסמוך ב-100% על המילה שלי ולברר עם גורם מוסמך (אני לא רוצה שבגללי תאלצו להפרד מבושם ששברת תכנית חסכון בשבילו...) ב. למיטב זכרוני, גם אם נכנסים לארה``ב בקונקשיין, צריך לקחת את המזוודות, לעבור במכס ואז להפקיד אותם לטיסה הבאה. תבררו אם הסוכנות \ חברת התעופה מה בדיוק הפרוצדורה. ייתכן שפשוט תוכלו לאכסן את המשחות והבשמים במזוודה ועדיין הם יהיו זמינים לפחות בחלק מזמן ההמתנה. -
עוד שאלה קטנה:Reאתה טועה ומטעה לפחות לגבי בקבוקי השתייה, כי כשעושים צ`ק אין אז שואלים אותך אם יש לך בקבוקי שתייה במזוודה שהולכת לתא המטען במטוס ולזו שהולכת כ-handcarry. שאלתי מספר פעמים (כי היה קשה לי להאמין שזה הולך לקרות לי) אם אפשר להכניס את זה למזוודה שלא הולכת איתי ב-handcarry ואמרו לי שבסריקה הבטחונית יימצאו את זה ויוציאו לי את הבקבוקים מהמזוודה ויכול להיות שזה יכניס אותי לצרות אם הצהרתי שאין לי כלום במזוודה ואז מוצאים את זה... -
עוד שאלה קטנה:Reלא דיברתי על בקבוקי שתיה אלא על משחות ותמרוקים. אישתי טסה כבר 6 טיסות פנימיות מאז הקיץ האחרון, בכולן הנוהל היה זהה. מותר רק במיכלים קטנים - עד 3oz. במזוודה מותר גם מיכלים גדולים.