אמסטרדם פריז
-
אשמח לקבל המלצות של אתרים מעננים באמסטרדם אני אהיה רק יום אחד כך שאיאפשר להספיק הרבה אבל המלצות התקבלו בברכה אני נוסע ברכבת מפריז לאמסטרדם אם למישהו יש טיפים וחויות איך הנסיעה עוברת אשמח לדעת תודה רבה לעוזרים
-
אמסטרדם פריזגיל ערב טוב וחג שמח.
אנסה לבנות לך מסלול באמסטרדם,המבוסס על הליכה רגלית,משולבת בנסיעה בטריינים,הקרוניות של אמסטרדם.איני יודע כמה שעות פנויות,נותרות לך עד הטיסה חזרה,אך המסלול הבנוי בבסיסו,מצפון לדרום עם פזילות קטנות,מזרחה ומערבה.
המסלול מגוון מאוד,וכולל אתרים עיקריים,מבנים מיוחדים,מרכזי קניות ושווקים,וכמובן מוזיאונים.לדעתי ! .בפרק זמן כשלך,ומפאת קוצר הזמן,הייתי דוחה למועד אחר,ולטיול ממושך יותר באמסטרדם,את שני אתרי החובה,בית אנה פרנק,ומוזיאון הבירה היינקן.
נתון לשיקולך !!!!.
המסלול המומלץ מבחינתי.
1) התחנה המרכזית,אליה תגיע ברכבת.שוכנת במבנה מרשים כארמון,ומרכזת את כל התנועה אל ובתוך אמסטרדם.ביצאה לרחוב Damark לכוון דרום,חניון אופניים של 4 קומות,ולך תמצא איפה האופניים שלך.כ - 200 מטר משם,באם רעבת והתגעגעת,
תמצא דוכן פלאפל.נמשיך ברחוב הנ"ל.
2) כנסיית אמסטרדם המיוחדת.מערבית לה ממוקם בית אנה פרנק.
3) רובע החלונות האדומים,בסמוך לו השוק החדש,כך הוא נקרא,למרות היותו אחד משלוש הוותיקים בעיר.מכאן מערבה לכיכר דאם.
4) כיכר דאם עם האנדרטה,ומולה ארמון המלוכה המרשיo.בדרום הארמון,מוזיאון מדאם טיסו,ובגב הארמון,קניון מגנה פלז'ה.
5) קניון מגנה פלז'ה.מבנה מרשים למרות צבעו האפרורי.מערבית לו שלושה שווקים,
שוק הפרחים הצף,שוק האיכרים,ושוק המציאות.מכאן נמשיך דרומה לביגינהוף.
6) ביגינהוף הינו מתחם מרשים וציורי,המשלב מבנים וגנים,וכולל חנות כלבו ענקית..
מכאן נמשיך דרומה,לכיכר רמברנדט.
7) כיכר רמברנדט כוללת את האנדרטה,לזכר הצייר המפורסם,והיא מרכז איזורי,של בתי עסק חנויות ומסעדות.קרוב לכיכר שוק ווטרפלין.בכוון דרום מזרח מהכיכר,בית הכנסת הפורטוגזי הייחודי בעיצובו.ומכאן נמשיך דרומה לגשר הסירות.
גשר הסירות הייחודי, מעל נהר האמסטל,המכונה סאקוני,יפה יותר כאשר הוא מואר בלילה.מכאן דרומה למוזיאון היינקן.9) מוזיאון הבירה היינקן,כולל סיור בתשלום,עם מצגות תהליכים,וטעימות בירה בכל קומה,וכולל את הציוד הראשי,להכנת בירה לא כמפעל.אם איני טועה,ביציאה מקבלים כוס למזכרת.מכאן דרומה לשוק אלברט קוייפ.
10) שוק אלברט קוייפ,מגוון תוצרת וסחורה,ייחודי וצבעוני,והחשוב מכל - לשכוח לרגע מכמות הקלוריות,ולאכול במקום את הצ'יפס ההולנדי הפוטטוס,בליווי מיונז,אולי משמין קמעה,אבל טעים טעים טע........מכאן חזרה לתחנה המרכזית,וברכבת לשדה התעופה סכיפהול,כ - 20 דקות לשדה,ומכאן לטיסה חזרה.
ניתן לאחסן את כבודת היד,בלוקרים שבשדה,בתשלום לפי שעה.
מצורפים קישורים פעילים,לתיכנון או שינויים במסלול,בהתאם לנקודות העניין האישיות.
בהצלחה וטיול מהנה חיים.
http://www.amsterdam.info/map/
http://www.amsterdam.info/il/shopping/
http://www.aviewoncities.com/amsterdam/amsterdamattractions. htm
-
אמסטרדם פריזבקישור זה תוכל לראות, את קווי התחבורה לאתרים השונים.
בהצלחה וטיול מהנה חיים.
-
אמסטרדם פריזאפשרות לאיפסון כבודה בתשלום,בתחנה המרכזית באמסטרדם.
-
אמסטרדם פריזהמון תודה!! חיים בטוח שבחלק הגדול מהמלצות אני אשתמש
האם נסעת פעם ברכבת מפריז? או משהו אחר אשמח לשמוע איך הנסיעה עוברת תודה רבה
-
אמסטרדם פריזגיל בוקר טוב.
לגבי הנסיעה ברכבת,באופן אישי זה רחוק יחסית,וכמובן מאז חלו שינויי טכניקה רבים, תדירות גבוהה יותר,זמן קצר יותר,וזאת עקב פיתוח המהירות,והדגמים השונים.ולכן גם לוחות הזמנים,נשתנו מאוד.בטוחני שתקבל מענה,ממישהו שחזר זה לא מכבר,מנסיעה כזו.בהצלחה וטיול מהנה חיים.