פארק לאומי ברייס או ציון?
-
שלום לכם, אלוצי זמן אינם מאפשרים לנו להיות בשני הפארקים הנ``ל. מבקש המלצתכם הכנה לגבי העדיף משניהם. אנו זוג+3 ילדים.(הקטנה בת 7). בתודה מראש. -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Rebryce is so much more magestic than zion but its a lot harder to hike ( the big loop hiking trail isnt hard but it takes around 5 hours) if you are travelling with little kids then it might be too hard for them. zion is also very pretty and touristy there are no hard walks and theres a lot of water and greenery. you can do it all in one day. i would like to recomend another park which is less known. it is south of the grand canyon its called sedonna national park-slide rock. its absolutely gorgeous over there. have fun -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reהיינו,אמנם די מזמן -בפארקים. לטעמי-ברייס יותר יפה מציון. אגב-הבן שלי די השתעמם . -
תודה רבה לכם -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reלדעתי ציון יותר מרשים מברייס (אם כי שניהם מרשימים) אבל במקרה הזה דעתי הפוכה לדעת רוב חברי הפורום. -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reא. אני מסכים איתך ב-100%. ב. כנראה שבאופן כללי ``מסכימים`` איתך. לפי נתוני המבקרים של ה-nps בציון מבקרים כל שנה בערך פי 3 מבברייס (משהו כמו 2.5 מליון לעומת 0.9). ג. אם אתם באים מוגאס - עדיף ציון גם כי אתם חוסכים שעות נסיעה. ד. בציון יש המון מסלולי טיול קצרים, חלקם עם מים. ברייס הוא אכן מהמם, אבל אחרי שאומרים ``וואו!`` לא נשאר הרבה מה לעשות, למי שמחפש טיולים קצרים. תהנו -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reכמו שנאמר כבר - הברייס מרשים יותר אבל גם מצריך זמן ביקור ארוך יותר. את ה-zion אפשר לכסות בשעתיים-שלוש של הליכה קלילה בשבילים המוסדרים ואל התצפית אל העמק. הברייס דורש שעות ארוכות יותר - שלא לדבר שעל מנת להנות מיופיו של הברייס צריך לראות אותו בשקיעה מחד ובאור יום מלא מאידך. חשוב גם לדעת - להיכן אתם ממשיכים אחרי הפארק ? -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reהמשפחה שלי העדיפה בהרבה את הברייס. הוא מאד מרשים - ובעיקר - שונה מכל פארק אחר בו תהיו. אנחנו עשינו את ה``נאבחו לופ`` - שהוא לא קשה ( הבן הקטן שלי היה בן 6), ומאד יפה. והתצפיות מהנקודות השונות מדהימות. הציון גם מאד יפה - אך לא מאד שונה ממקומות בהם וודאי טיילתם (בארץ ובחו``ל). יש בו המון מסלולים המתאימים לטיולים עם ילדים צעירים (אפשר לשלב כמה מהם), אך בסיכום - הוא לא מאד מרשים כמו הברייס. מה שכן, כמו שקודמי הזכיר - אם אתם מתכוונים לצאת מוגאס ליום אחד ולחזור באותו היום - אז עדיף הציון, שהוא מרוחק כ-3 שעות נסיעה (הברייס - 5 ש`). -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reבלי צל של ספק - ברייס -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reאיזה פארק יותר יפה או יותר מרשים - זה עניין של טעם, ואין מה להתווכח. אבל להגיד לאפשר לכסות את ציון בשעתיים שלוש!! הייתי בציון כ-3 ימים בשני ביקורים שונים, ועדיין לא ``כיסתי`` את הפארק. עוד לא טיילתי ב-hidden canyon, עוד לא נכנסתי ל-narrows, עוד לא טיילתי לבריכות האיזמרגד העליונות. ב-kolob עשיתי רק טיול רגלי אחד ועוד לא נסעתי בכביש שחוצה את הפארק מ-virgin ל-lava point. לעומת זאת טיפסתי ל-angels landing שזה אחד ממסלולי הטיול הטובים שעשיתי מעודי (בתמונה - אני ב``מנחת``) וזה לקח 5 שעות - נטו. וכשאתה אומר 2-3 שעות, זה נטו או ברוטו? כי רק להנסוע ממרכז המבקרים לקצה הצפוני של הקניון זה עניין של 45 דקות (למיטב זכרוני) כוון אחד. אגב, בציון כבר כמה שנים שהתחבורה ברכב פרטי בתוך הקניון אסורה. אוטובוסים המופעלים ע``י המקום מסיעים את המטיילים בחינם לאורך הקניון. זה עושה את חווית הביקור הרבה יותר נעימה. אבל זה אומר שצריך מדי פעם לחכות 10 דקות לאוטובוס. בקיצור, שעתיים שלוש מספיקות אולי לראות את המקום, ``לגעת בקיר`` ולחזור. כדי ``לטעום`` מומלץ לבלות יום. כדי ``לכסות`` - זה כבר יותר סובייקטיבי, וכך זה לגבי כל מקום, לא רק שמורת ציון. את המדינה הקטנה שלנו כבר כיסית? -
מסכים עם אורי...אני התרשמתי שלציון רק לסיבוב הבסיסי צריך יום. לעומת זאת ברייס מצריך כחצי יום. -
פארק לאומי ברייס או ציון?:Reאני במחנה של הציון..מאחלת לכם את השטפון שחווינו במפלי הפארק - הזרימה בדרג`ה הייתה אפסית לעומת נחשול המים שזרם מכל עבר. היינו בפארק יום שלם ובכאב לב נאלצנו לעזוב בלי שהספקנו את כל הסמלולים שתכננו - בגלל השטפונות. אבל, גם הברייס יפה - בחירה קשה!!