טיבט?
-
אהלן

לפי מה שמצאתי באינטרנט כדי להכנס לטיבט צריך להגיע בקבוצה מאורגנת או משהו בסגנון... מישהו יודע האם זה נכון?
בהנחה שכן , ואני לא אסע מן הסתם בקבוצה מאורגנת, יש המלצה לשבועיים-שלושה לאיזור אחר בסין (בחגים - ספטמבר) ? (פעם ראשונה שלי בסין)
תודה

-
טיבט?אהלן,
לא, אין צורך בקבוצה מאורגנת לטיול בטיבט... אבל קח בחשבון שלמקומות רבים בטיבט אתה צריך להיות מלווה במדריך מקומי וברכב שכור (בכדי להגיע לאתרים), כך שטיול לבד מייקר מאוד את הטיול בטיבט. בלאהסה תוכל לטייל ללא ליווי של מדריך.
טיול מהנה,
-
טיבט?תאי,
כשכתבת שאין צורך בקבוצה מאורגנת כבר התחלתי לשמוח..
חשבתי ששינו את הכללים. טוב נו... נמשיך להמתין בתקווה.
לגבי טיול בסין - המחוזות יונאן, סצ'ואן, גנסו, צ'ינ(ג)חאי היו שייכים לטיבט בעבר.
יש בהם המון טיבטים. המון.
שם אין צורך באישורים מיוחדים. -
טיבט?היי גילי,
אכן, כן. שינו את הכללים מזמן, ואין צורך בקבוצות מאורגנות לטיול בטיבט.
-
טיבט?אבל יקר לבד- או אפילו ב 2. אבל שווה לטיול של אולי פעם בחיים

-
טיבט?תודה תאי,
אתה מתכוון שאפשר לבד אבל בליווי מדריך, נכון?
את זה אני יודע. זה פשוט יותר יקר כמו שצילה אמרה.התכוונתי לטייל ללא מדריך. פשוט לנסוע לשם מתי שרוצים.
-
טיבט!כן, כן.
-
טיבט!וואו, איזה תמונות מדהימות..
אז אין צורך בשום אישור מיוחד, אבל חייבים לקחת מדריך? או שלא חייבים בתכלס אבל אין ברירה כי קשה להגיע ולהסתדר? כלומר זה משהו שמחייבים אותך לקחת מדריך או שפשוט מכורח הנסיבות.. (זה קצת מבאס..)
תודה על התשובות
-
טיבט!צריך פרמיט מיוחד לטיבט, אפשר לסדר בקטמנדו ו/או בסין.
הכללים הם שצריך מדריך מקומי צמוד מחוץ ללהאסה. לא תוכל להתקדם בלעדיו, יש הרבה מאוד צ'ק פוינטים, כך שאתה לא יכול לעקוף את הנושא הזה.
-
טיבט!הבנתי
טוב, זה די פוסל מבחינתי את טיבט..:/ לא מבחינה כספית, אלא נראה לי מבאס להסתובב עם מדריך כל הזמן
הצעה אחרת לשבועיים במזרח? (הייתי כבר בתאילנד וכל השכנות, הודו קצת גם)
חשבתי על פיליפינים אבל זאת לא העונה.. מצד שני, זאת לא העונה בשום מקום במזרח כמעט..
-
טיבט!לאדאק מכונה "טיבט הקטנה" - הכי קרוב ודומה לטיבט. ממליץ בחום.
-
טיבט!שנה שעברה יצרנו קשר עם חברת טיולים שמתמחה בטיולים לטיבט שילמנו כ3000 דולר לזוג המחיר כלל טיסה הלוך חזור ללאסה מצנגדו כל האישורים 8 ימים בטיבט כולל מלונות ארוחת בוקר מדריכה ונהג צמוד היה שווה כל דולר את כל התכנון עשינו מה ארץ דרך הסוכן כך כשהיגענו לצנגדו פגשנו אותו שילמנו לו את יתרת סכום הטיול קיבלנו את כרטיסי הטיסות והפרמיטים בלאסה חיכתה לנו המדריכה והנהג יחד עם עוד 6 מטיילים היה מדהים אני רוצה לציין כי קשה עד בלתי אפשרי לטייל בטיבט ללא הדרכה היות ושרותי התיירות עדיין לא מפותחים
-
טיבט!תודה תאי, תמונות מקסימות!
-
טיבט!בעקרון הייתי כבר בצפון הודו, לא כל כך צפון אמנם ..
טוב אני מניח שזה שונה מהמקומות שהייתי..
והמזג אוויר? אמצע ספטמבר, מתאים ללאדאק?
-
טיבט!כן עדיין מתאים .
-
טיבט!אוקיי , תודה, אשקול את האופציה הזאת

-
טיבט!או כמו שגילי אמר - מחוזות צינגחאי וסצואן בסין.
סתם לדוגמא, לפני כשבועיים הייתי בעיירה yushu שבמחוז qinghai בסין. 95% מהתושבים טיבטים. היה איתי חבר סיני, שהתקשה לתקשר עם המקומיים, כי לא ידעו סינית מעבר לדיבור הכי בסיסי. כמובן שלא ניתן לראות שם את מקדש פוטאלה, אבל לא חסר באזורים האלו מה לעשותל ולראות באם אתה מתעניין בתרבות טיבטית.