27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?
-
אנחנו בהתלבטות קשה:
מדובר בטיול זוגי, בני 26, בתאריכים 10.9 עד 7/8.10.
שתי המדינות מאוד מושכות אותנו, ויש תקציב לכל אחת מהן.
מה שמעניין אותנו זה שילוב של נופים, טבע ותרבות.
לגבי סין, מצד אחד, הייתי רוצה להשקיע בה יותר זמן. מצד שני, לא בטוח שבעתיד יהיה לי יותר זמן בשבילה.
לגבי יפן, אולי בכלל אפשר להסתפק בחופשה קצרה יותר, שתהיה לנו בזמן אחר, ואולי בכלל עדיף לנסוע בפריחת הדובדבן?
נשמח לשמוע דעות על שתי המדינות.
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?לא פשוט . אלו צרות טובות כמו שאומרים.
הייתי בשתי המדינות (בסין חודשיים, ביפן 3 שבועות) ושתיהן מדהימות וכל כך שונות אחת מהשניה מבחינת תרבות, תשתיות , אופי טיול וכו'.
הזמן שיש לכם מתאים יותר ליפן. בכמעט חודש תוכלו לעשות יופי של טיול. גם בסין חודש יכול להיות טוב אבל זו מדינה הרבה יותר גדולה, תצטרכו לבלות יותר זמן בתחבורה ציבורית או לקחת טיסות פנימיות.
מבחינת תקציב , יפן הרבה יותר יקרה אבל מנגד מקבלים תמורה ברמה יותר גבוהה (לינה, תחבורה וכו') .
לגבי העונה: נסענו בדיוק בתקופה שאת מדברת עליה. היה מקסים, מתחילה גם שלכת בחלק מהמקומות ויש פחות עומס מאשר בתקופת פריחת הדובדבן ובהתאם גם המחירים קצת פחות יקרים כך שאני לא מצטער בכלל שנסעתי בעונה הזו. רק עכשיו ראיתי פריחת דובדבן בגולן והיה מספיק יפה.
לסיכום , זו החלטה קשה אבל הייתי הולך על יפן . זו חוויה שלא תשכחו לא משנה כמה טיולים עשיתם ותעשו .
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?תומך באפשרות של יפן,
אישית אני חושב שהתרבות יותר מעניינת וייחודיתהאנשים יותר מסבירי פנים, והתקשורת יותר קלה (תרתי משמע)
בנוסף לא תצטרכו להתפזר כמו בסין ותוכלו למצות את רוב המקומות העיקריים.
ההפרש במחירים לדעתי זניח, עניין של כמה מאות דולרים אולי -
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?תטיל מטבע. הבחירה בלתי אפשרית.
מה שלא תבחר - תפסיד. מה שלא תבחר - תרוויח.
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?האם אפשר להספיק בזמן כזה את יונאן, סצ'ואן ובייגין, בלי לרוץ? עם נניח שתי טיסות פנימיות?
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?שימי לב לשרשור שלידך לעניין החופש עקב החג הלאומי בסין - לקראת סופ ספטמבר ועד סוף השבוע הראשון של אוקטובר - הסינים בחופש והדרכים כמו גם אתרי התיירות מלאים מאוד מאוד ויקרים.
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?האם יש מקומות פחות מתויירים שכדאי להיות בהם בזמן החג? כמו למשל כפרים ביונאן או סצ'ואן, או מה לגבי בייג'ין?
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?אני לא חושב שיש דבר כזה לא מתוייר בסין,
גם בבוקר יום שלישי יש פוטנציאל למיליון תיירים,
אישית עליי זה קצת מעיק
איך בייג'ין תהיה פחות מתוירת? -
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?לא התכוונתי שבייג'ין תהיה פחות מתויירת אלא אם העומס שם פחות מורגש כי עיר זה בכל מקרה עמוס.
-
שתי מדינות שונות.....יפן מערבית, נקיה ומתוקתקת, וסין היא חלק מהמזרח..
תלוי מה מתאים לכם ומה אתם מחפשים.
באופן אישי אנחנו אהבנו את יפן הרבה יותר מאשר את סין.
לשם השוואה, אם כבר דובר על עומס, אז עומס בסין מתבטא בכך ש-200 סינים נדחפים לאוטובוס של פחות מ-50 מקומות...
ביפן, לפעמים יש גם הרבה אנשים, אבל אף אחד לא ייגע בך, לא ידחוף, כולם יעמדו בשקט בתור מסודר וייכנסו רק אם יש מקום...
-
27/8 יום בספטמבר- סין או יפן?למרות שטיילתי בסין ולא ביפן, לדעתי מסגרת הזמן מתאימה יותר ליפן.
עדיף לטייל ולהרגיש שטיילת ו"למצות", ללא צורך לחזור להשלמות כי מיהרת/פספסת/לא היה זמן. בסין תצטרכו לשלול יחסית יותר יעדים ולהיות יותר מדויקים בתכנון כדי להתכנס למסגרת הזמן.
ביג'ינג עמוסה גם מתיירות נכנסת ולא רק תיירות פנים, ותמיד יהיו מלא תיירים באתרי התיירות של העיר.