דלהי וה-Main Bazar
-
שלום רב,
אני מתכנן לטוס להודו בסוף השנה לטיול מאורגן שיוצא מניו דלהי ורציתי לדעת אם שווה לבלות בניו דלהי זמן מה לפני הטיול... יש שם מספיק מה לעשות אם אתה תייר?
ומה זה בדיוק ה-Main Bazar ומה יש שם? -
דלהי וה-Main Bazarדלהי מדהימה ושבוע לא יספיק לטייל בה.
אבל אם אתה יוצא בטיול מאורגן אין לכם טיסה משותפת?
ואם אתה בטיול מאורגן - מה לך עם טיול לבד? אתה בטוח שאתה רוצה להתמודד עם "שוק הודו" לבד לפני הקבוצה?
המיין בזאר (בתרגום חופשי - "השוק העיקרי") הוא רובע קטן יחסית בדלהי שבו מתרכזים התרמילאים כי יש בו הרבה אפשרויות לינה זולות (פחות מ 15$ לחדר ללילה) ואפשרויות התארגנות להמשך הטיול. זה לאו דוקא החלק המעניין של העיר שיש בה אינסוף אתרי ביקור.
-
דלהי וה-Main Bazarאני טס להודו לבד בגלל שאני מצטרף לטיול של חברה הודית.
-
דלהי וה-Main Bazarאז אולי תשאר אחרי ולא לפני. עדיף.
-
דלהי וה-Main Bazarלמה אתה חושב?
-
דלהי וה-Main Bazarיהיה לך יותר קל מנטלית. דלהי קשה בימים הראשונים והשוק גדול.
-
דלהי וה-Main Bazarחח יכול להיות שאחרי שהטיול יגמר (זה טיול של חודשיים) כבר לא ישאר לי כוח
. -
דלהי וה-Main Bazarגם אני חושבת שהמיין באזר מתאים לסוף הטיול. ולפי דעתי גם תהנה ממנו יותר
-
דלהי וה-Main Bazarמה רמת הפשיעה בדלהי ובמיין בזאר?
צריך להיזהר שם מכייסים וגנבים? -
דלהי וה-Main Bazarלא יותר ולא פחות מכל מקום אחר בעולם. תייר תמיד צריך להזהר, לא?
-
דלהי וה-Main Bazarאני יכול לספר לך מבחינת החוויה האישית שלי - לפחות בהתחלה דלהי נראתה מאיימת ומפחידה ו"ברחתי" משם בפעם הראשונה לצפון - אבל מאז עברו הרבה מים בגנגס..עכשיו אני חושב שזאת עיר מופלאה עם הכל - חדש, ישן, עם נוחות הגעה (מטרו)לכל מקום ואפשר לעשות שם הכל.
לגבי פשיעה וכו' אני מניח שבעיר של 11 מליון אנשים קיימת פשיעה - מבחינתי תמיד הרגשתי שם בטוח, גם כאשר נחתתי ב3 בלילה או כשהלכתי לאיבוד ב23 בלילה בסמטאות חשוכות...
לגבי החלק של פאהר גאנג' מיין באזאר - הייתי אומר להזהר יותר מרמאויות יותר מפשיעה. יש שם הרבה נוכלים שמנצלים את תמימותם של התיירים (גם אותי בפעם הראשונה על חדר שעולה 800 רופי לקחו 1600). כן, יש שם אנשים מפוקפקים כמו הסיקי הגדול שעוצר אותך ברחוב ואומר שהוטלה עליך קללה ואתה צריך לשלם לו כדי שיסירה או האשה הזקנה שמחתימה אנשים על משהו(?) ורודפת אחריך, כמו האדם שזוחל על ידיו ומחכה לך ביציאה מהחנות, כמו המבוגר מ"בהוטאן" שעוצר אותך ואומר שיש לך פרצוף מאוד נחמד כמו של רופא או מורה ומזמין אותך ל"כוס תה" -
הכוונה שלי בכל הדוגמאות היא שיש שם אנשים מפוקפקים, רמאים ונוכלים אבל לרוב הם לא מסוכנים, פשוט תתעלם מהם...
לגבי כייסות, שמור על הציוד שלך ואל תתן פרצות לגנבים, אמנם זה לא דרום אמריקה ואף אחד לא יאיים עליך בשוד, אבל אי השגחה על ציוד עלולה להסתיים ב"אובדן".
-
דלהי וה-Main Bazarבמלונות והוסטלים יש כספות? עדיף לשים שם דברים יקרים?
-
דלהי וה-Main Bazarעדיף לא להביא מראש חפצים יקרי ערך. ואם כן- לדאוג לבטח אותם.
טרם שמעתי על פריצה לחדרים וגניבות ולא נראה לי שצריך לאבטח דברים בשלשלאות ברזל במלון כמו בדרום אמריקה (מסיפורים של חבר). במלונות יוקרה אני מניח שיהיו כספות וכו'
-
דלהי וה-Main Bazarאני חושב שאתה מפספס את הנקודה הסיבה שאומרים לך להשאיר את דלהי לסוף וגם בהנחה שאתה מתכונן להגיע גם למיין בזאר זה לא בגלל שמסוכן שם אלא בגלל שזה מקום דיי ג'יפה ומאפיין היבט אחד ומסויים בהודו ובטח לא את הודו כולה. כדי לא לגרום לך לחשוב ש"זוהי הודו" ולא לגרום לך מפח נפש אומרים לך פה שתשאיר אותה לסוף. קבל דוגמית מהמיין בזאר
-
גולניגולני תהרוג אותי אם אצליח להבין למה חזרתי כבר 3 פעמים (בשנים שונות) ללון במיין באזאר ! התמונות יותר ורודות מהמציאות וצועקות אל תתקרבו לפה ........
-
דלהי וה-Main Bazarהרגע הוצאת לי את כל החשק.
-
מזכיר קצת שכונות בירושליםאני ירושלמי. לא נעים להגיד אבל קצת מהמראה במיין בזאר מזכיר שכונות
מסוימות בירושלים.
-
מזכיר קצת שכונות בירושליםחח רוני סופר נתת לי כזה חשק לבקר בדלהי ועכשיו גולני בא והרס אותו.
-
מזכיר קצת שכונות בירושליםזה למה אמרתי אחרי ולא לפני. כי זה רק פן אחד של דלהי או אם תרצה - הודו כולה. גולני הסביר את זה הכי טוב.
-
אני מה זה מתנצל...אלפי סליחות אור

אבל היי, רק רגע, שמע... התמונות האלה הן מ 2009. ב 2011 המיין באזאר עבר שיפוץ ומתיחת פנים . אפילו נבנו מקטעים של אבנים משתלבות סטייל רחובות הולנדים, אז אולי בכל זאת יש תקווה...
קבל תמונות אחרי השיפוץ...