טיול יום מחוץ לבודפשט
-
שלום לכולם!
האם ביום אחד אפשר לטייל בשלושת העיירות סטאנדרה , וישיגראד, אסטרגום? יש מישהו שטייל עצמאית לעיירות האלו ויכול להגיד איך להגיע לשם? איזו רכבת וכו?
תודה רבה!
-
טיול יום מחוץ לבודפשט
בשלושת העיירות בתחבורה ציבורית ממש לא כדאי. אפשר וישיגראד ובחזרה לרדת בסנטאנדרה. וחזרה לבודפשט ברכבת הפרברים או בשייט מרשים בשעות הערב. מתחנה ARPAD HIL יוצא אוטובוס לוישיגראד. בחזרה תרדו בסנטאנדרה.
-
טיול יום מחוץ לבודפשטתאורטית אפשר לבקר בשלשתן אבל זה יהיה ריצה מטורפת. הצעתי היא להגיע עם רכבת פרברים לסנטאנדרה, לבקר במקום ולהמשיך באוטובוס עד ווישגראד. משם אפשר לבחור ב 3 אפשרויות:
1. לחזור באוטובוס לבודפשט.
2. לעבור במעבורת את הדנובה ולהחזור מ-NAGYMAROS ברכבת.
3. לחזור בשייט עם אוניה על הדנובה.
-
טיול יום מחוץ לבודפשטתודה רבה.
-
טיול יום מחוץ לבודפשטטיילתי בעיירה וישגראד והגעתי לשם בתחבורה ציבורית.
נכון לאפריל האחרון, האוטובוס כבר לא יוצא מ ARPAD HIL, אלא מתחנת UJPEST-KOZPONT (על אותו קו מטרו, מס' 3 הכחול). בקופה לא מצאתי דוברי אנגלית אבל קל להסתדר.
הנסיעה עולה 1200-1300 פורינט בערך, הלוך חזור ואורכת כשעה פלוס.
צריך לשאול מישהו מהנוסעים או את הנהג, באיזו תחנה לרדת ע"מ להגיע לגבעה המפורסמת. זאת לא התחנה הראשונה בעיירה וישגראד, אלא השלישית או הרביעית.
התחלתי לטפס ברגל, בהתחלה עולים בשביל אבנים ויש נוף יפה, אח"כ תפסתי טרמפ למעלה.
הכניסה למתחם שבו רואים את הנוף היפה עולה 1400 פורינט (ללא החלק הנוסף, יש שם תצוגת שעווה כלשהי שלא נשמעה לי מעניינת). יש הנחה לסטודנטים.
בחזור לא מצאתי תחבורה ציבורית. אפשר לקחת מונית (אמרו לי סכום של 2500 פורינט) או אולי לנסות לרדת עם אוטובוס או ואן שיורד לעיר - לא ניסיתי.
ירדתי ברגל בשביל בתוך חורשה יפה ומוצלת, לקח לי כרבע שעה או פחות. לדעתי ההליכה לא מתאימה לכל אחד.
חזרתי באוטובוס באותה דרך והיה בסדר גמור.
כל הטיול, מהיציאה ועד לחזרה לקח כחצי יום, באיזי.