סלובקיה
-
היי,
ובכן, החלטנו להגיע לסלובקיה, ויש לי כמה תהיות:
1. מכירים בתי חווה שניתן ללון בהם (אזור Poprad, ה-טטרלנד או שמורות פניניי)? אזורים אחרים, צפוניים/מערביים/דרומיים/מזרחיים יותר לא מתאימים למסלול.
2. מהי רמת הכבישים והמהירות הממוצעת המותרת? זכור לנו מפולין שאין הרבה נתיבים ושהמהירות המקסימאלית המותרת הייתה נמוכה רוב הזמן, ולא היו הרבה אוטוסטרדות.
3. שמורת גן העדן הסלובקי- יש מסלולים יפים שמתאימים לילדים, ואינם מסוכנים עבורם?
4. מהי רמת המחירים- חנויות, סופרמרקטים, מסעדות וכד'? הלינה זולה מאוד, אך מה עם השאר?
אלה כל השאלות נכון לעת עתה. תודה רבה לכל העוזרים!
-
סלובקיההכבישים בסלובקיה (באזורים התיירותיים -הטטרה הגבוהים, הנמוכים, באזור בראטיסלבה) מעולים. הרבה הרבה יותר טובים משל פולין וצ'כיה למשל. יש כמה וכמה אוטוסטרדות מעולות - הלוואי עלינו בארץ.
יותר דרומה, אזורים פחות תיירותיים -כבישים פחות טובים, ולפעמים נתקעים אחרי איזו עגלה לכמה דקות, אבל שוב -רק באזורים כפריים ולא תיירותיים ואולי קצת בכניסה לגן העדן הסלובקי.
לשאלה 3 קשה לי לענות. אין דין ילד בן 4 לילד בן 10 ואין דין ילד שמורגל מאוד בהליכה, ואין לו פחד גבהים לבין ילד שהמקסימום שלו זה 3-4 קילומטר במישור.
אנחנו למשל הלכנו את ה- מסלול המפורסם שנקרא "סוחה בלה" עם ילד שהיה אז בן כמעט שש, עם בן כמעט עשר ועם בת כמעט 11. המסלול ארך 10 ק"מ שבשבילם זה באמת בקטנה. הסולמות והגשרים היו בשבילם אטרקציה קלילה. אבל מה- ילד שלא מורגל בהליכה, עם פחד גבהים, יתקשה מאוד (וגם ההורים שלו - זה עניין של כושר הליכה ופחד ופחות של גיל). שוב, הילדים שלנו מאוד מורגלים בהליכה.
לטעמי ילד מעל גיל 5 מסוגל ללכת את המסלול. הרבה אחרים יגידו שזו סכנת נפשות ושאנחנו הורים משוגעים לגמרי

יש מסלולים יותר קצרים ופחות מאתגרים - בטיפים ובסיכומי טיול בפורום משפחות, אבל הכיף הכי גדול של גן העדן הסלובקי זה מסלולי הסולמות. חפש ביוטיוב סרטון, ולפי ההתרשמות מהגבהים והקושי ולפי אופיו של הילד - ניתן להחליט.
המחירים - זולים למדי. גם במסעדות וגם באופן כללי.
אני מצרפת קישור לחוברות שלי על סלובקיה, בהן, ובבלוגים באתר בכללי - יש תשובות לכל מה ששאלת.
-
סלובקיהאת נהדרת! תודה רבה