טיול מערב ארצות הברית.
-
אנחנו 2-3 חברים בני כ20 שרוצים לנסוע לטיול במערב ארהב לתקופה של כחודש.
רציתי לשמוע את דעתכם על מסלולינו.
1.נחיתה בלוס אנגלס- או לילה שם או ישר לנסוע לסן דיאגו.
2.הגעה לסן דייגו וטיול בעיר(פחות מעניין אותנו אבל כבר על הדרך)
3. טיול בעיר בבוקר + יציאה לכיוון הגרנד קניון
4. הגעה לגרנד קניון+טיול רוב היום..
5.טיול בבוקר בגרנד קניון(אם נרצה עוד) + נסיעה וטיול בantelope park
6.טיול בברייס קניון.
7.יציאה לכיוון דנבר
8.הגעה לדנבר וטיול בעיר
9. יציאה לכיוון פארק הילוסטון דרך הערים של קולורדו
10.הגעה לילוסטון
11.טיול בילוסטון
12.טיול בילוסטון
13.טיול בבוקר/צהריים בילוסטון+יציאה לwest glacier,montana
14.הגעה לגליישר+טיול
15.טיול עד אחר הצהריים ויציאה לכיוון סיאטל.
16.הגעה לסיאטל+טיול
17.טיול בסיאטל
18.יציאה לoregon dunes
19.טיול באורגון דיונס.
20.נסיעה לredwood
21.טיול ברדווד.
22.יציאה לסן פרנסיסקו
23.טיול בסן פרנסיסקו
22.יציאה ליוסמיטי
23.טיול ביוסמיטי
24.טיול ביוסמיטי
25.יציאה ללוס אנגלס
26.לוס אנגלס
27.לוס אנגלס
28.לוס אנגלס
29.טיסה לניו יורק שם נהיה כ3 ימים.
33.חזרה לארץ
יש לציין כמה דברים: 1.כל הטיול מבוצע באוטו שכור או קנוי(ואז למכור אותו לפני שחוזרים..)
2. כל הלינה היא במוטלים על בסיס מקום פנוי(אם יש לכם טיפים לגבי זה נשמח) חוץ מבניו יורק.
3. כתבתי שנהיה כ4 ימים בלוס אנגלס אך זה רק כדי שנוכל להיות טיפה יותר גמישים במהלך הטיול כשהיעד שלנו הוא להגיע לטיסה לניו יורק ולא באמת להיות 4 ימים בלוס אנגלס.
4.יש לציין שאין לנו בעיה עם נסיעות יחסית ארוכות (5-6 שעות ביום ואף טיפה יותר). את הנסיעות הבאמת ארוכות נחלק ליומיים כמובן.
תודה מראש!
-
טיול מערב ארצות הברית.- מתי יהיה הטיול שלכם? בקיץ? סתיו? חורף? יש לזה קשר ישיר לתיכנון המסלול.
- האם שקלתם לישון בקמפינג במקום מוטלים? תוכלו לחסוך ככה כסף רב וגם להיות יותר גמישים. זו חוויה מיוחדת! את הציוד תקנו בארה"ב בתחילת הטיול. אם תרצו מוטלים, תדאגו לקנות סים עם דאטא, זה ממש יעזור לכם.
- סן דייגו ממש לא על הדרך... לעומת זאת פארק הרי הרוקי ממש כן (ולא נכלל בתוכנית).
- מה איבדתם בדנבר? לא נראה לי שכדאי לבזבז שם זמן.
- אם תרצו, יש הרבה אפשרויות לשינוי. נראה לי שהתכנון הזה ישים, אבל גם יכלול נהיגה רבה. אם זה לא מטריד אותכם, מה אתם מחפשים? למשל, האם אתם מעוניינים להוסיף את וגאס? במקום סן דייגו?
- יכול להיות שיהיה לכם יעיל לתכנן יום או יומיים ראשונים בלוס אנגלס. להתאושש מגט לג, קניות לקראת הנסיעה וכו
-
טיול מערב ארצות הברית.אתם מעליבים את ילוסטון.
ממליץ לפחות 3 ימים נטו ילוסטון + יום טיטון.
-
טיול מערב ארצות הברית.יש יום בטייטון, שכחתי לציין.. שוב פעם, אנחנו נורא גמישים והיעד שלנו הוא בסהכ להגיע לטיסה, ככה שאם נראה שאנחנו לא מספיקים את ילוסטון נוכל להשאר עוד יום..
-
טיול מערב ארצות הברית.1.הטיול יהיה בקיץ
2.בהחלט חשבנו לקנות אוהל ולישון שם כשיזדמן לנו.
3. סן דייגו היא מרחק כשעתיים מלוס אנגלס ולכן אמרתי ׳׳על הדרך׳׳.. אבל אולי נשקול אתזה שוב.. אולי שם נוכל לקנות כמה דברים ולהתאושש מהגטלג.
אתה ממליץ על פארק הרי הרוקי?
4.יכול להיות שאתה צודק. יש לך מקום מומלץ לבקר בו בדרך מברייס קניון לילוסטון?
5.וגאס לא מאוד מעניינת אותנו.. זה פשוט לא סוג הטיול שאנחנו מחפשים
6.נשקול זאת.
תודה רבה!!
-
טיול מערב ארצות הברית.לא נעים להיות משבית שמחות אבל בגילכם לא בטוח שתמצאו חברה שתשכיר לכם רכב ואם כן אזי מחיר הביטוח בשמים
יש לכם שתי אפשרויות האחת למצוא מישהו שהוא בן 25 לפחות ואז אין בעיה שישכור רכב. השניה לתכנן טיול בתחבורה ציבורית.
רכישת רכב לחודש בלבד בלי מישהו שיעשה זאת לפנ שתגיעו וימכור אותו אחרי שתסעו חזרה לא מעשית.אולי תהיו בסוף מומחים בקניה ומכירה של רכב משומש אבל זמן לטיול לא ישאר.
רנצי
-
טיול מערב ארצות הברית.לגבי לינה: כמעט בכל שמורה יש חלקות לאוהלים. כדאי מאוד להגיע בבוקר, לתפוס חלקה (זה מאוד מסודר, לכל חלקה יש מספר) ואז לצאת לטייל. בקיץ יהיה לכם נעים גם בשמורות הצפוניות (בממוצע כמובן, מזג אוויר עלול להשתנות).
לגבי וגאס: לדעתי כדאי לכם לתכנן שם לילה אחד (אפשר להגיע לקראת ערב כאשר לא מאוד חם, להתרשם מוגאס בלילה ולהמשיך למחרת בבוקר). לא בשביל הימורים אבל בכל זאת קצת מקום קצת שונה ומעניין.
ליסוע עד סן דייגו בשביל קניות? סן דייגו בהחלט יעד נחמד אבל האלטרנטיבה של עוד זמן בסן פרנסיסקו נראית לי יותר כדאית (סן פרנסיסקו מאוד אהובה עלי ואני חוזר לשם די הרבה). יש מצב שבימים שבהם יהיו לכם נסיעות מאוד ארוכות בלי אטרקציות מיוחדות (למשל בדרך מגליישר מערבה) תרצו אולי קצת להתאוור באיזה אאוטלט בדרך. אגב גליישר מערבה - לא כתבתם הר רנייר. זה זמן מעולה להגיע לשם (שיא העונה של הפרחים).
ברייס עד ילוסטון - אולי תרצו להגיע דרך סולט לייק סיטי? אני לא עברתי שם אבל זו אפשרות. מציע לבדוק. בטיול שאני עשיתי באיזור עברתי גם בארצס, מואב, מסה ורדה ואז קולורדו (גניסון ופארק הרי הרוקי). בדיעבד, טיטון+ילוסטון+גליישר קצת מכסים על הרי הרוקי (מבחינת נוף) אבל באופן אישי אני יכול להגיד שלי אין אף פעם "מספיק" עם נופים כאלה. גם יש אפשרויות אחרות למסלולי הליכה. אני נוסע שוב להרי הרוקי עוד שבועיים
. תסתכלו קצת בתמונות מהפארק ותחליטו לעצמכם.עמיחי
-
טיול מערב ארצות הברית.כמובן כל מה שכתבתי זה בהנחה שפתרתם את בעיית הרכב. טיול בתחבורה ציבורית זה סיפור אחר לגמרי.
-
טיול מערב ארצות הברית.אל דאגה כבר מצאנו חברה.. אמנם יש ביטוח לא זול אבל זאת לא הבעיה אם מתחלקים 3 אנשים..
דבר שני יש לנו משפחה בלוס אנגלס שיעזרו לנו לבצע קנייה ומכירה בלי בעיה אם נלך על האופציה הזאת בסוף.
-
טיול מערב ארצות הברית.כפי שכבר אמרו לכם, SD ממש איננה על הדרך בין LA ל-Grand Canyon. אם בדקתם את מה שיש ל-SD להציע וזה באמת לא מעניין אתכם, חבל להגיע לשם וכדאי שתסעו מ-LA ישר ליד הבא, חיסכון גדול בקילומטראז' ובימי טיול שיכולים להתפנות לריווח יעדים ולשהיה ממושכת יותר בהם. לדוגמא, בחופי אורגון יש המון נקודות תצפית יפות ושבילי הליכה קצרים. לעשות את כל הדרך הזו ביומיים, אפשרי אם רק נוהגים את זה, אך לא אם גם נעצרים לחוות את הנופים הנפלאים של חופים אלה.
לגבי הרכב, ודאו שהביטוח תקף לכל אחד מהנוהגים ברכב. חשוב מאוד ששמות המבוטחים יופיעו בחוזה הרכב השכור, או בפוליסה, במקרה של רכב קנוי.
בכל מקרה, זיכרו: אתם רק בני 20. עשרות רבות של שנים לפניכם ואין סיבה לנסות לבלוע המון בזמן קצר. יהיו לכם עוד המון הזדמנויות לחזור ולהשלים.
-
טיול מערב ארצות הברית.בכמה זמן הייתם ממליצים לעשות את המסלול הזה וכמה ימים לשהות בכל מקום פחות או יותר אנחנו גמישים גם בכמה זמן להישאר בכל מקום וגם באורך הכולל של הטיול
-
טיול מערב ארצות הברית.נעלבתי גם בשם החופים ומרכז אורגון.
אתם נוסעים "דוך" מסיאטל דרומה עד לדיונות ומתעלמים מחופי אורגון הנפלאים, ממרכז אורגון ועוד. (מינימום 4 ימים לטעמי).
-
טיול מערב ארצות הברית.כמו שהבנתם מהתגובות פה, אתם יכולים להוסיף למסלול שלכם גם 10-20 ימים בלי שתתחילו "למצות" את האיזורים (את קולורדו הנהדרת והרי הרוקי שלה אתם תראו בעיקר מהחלון, את פארקי ציון, אולימפיק ורנייר תראו רק במפה ועוד, וצריך לא להעליב את XFWIND
). האם זה ריאלי מבחינתכם? אפשרי תקציבית? זה מה שתרצו לעשות?אם לא, אז אפשר לשאול אם המסלול הזה בכלל אפשרי. והאם תהנו בו. לדעתי כן, עם תיקונים. למשל, מה אתם מתכננים לעשות בטיול בגרנד קניון? לרדת למטה ולעלות? בחום של אוגוסט? כאמור, סן דייגו זה מקום שאתם מאוד רוצים להיות בו? וכו וכו. האם זה מה שתרצו? להישאר עם מסגרת הזמן הזו?
כמו שכתב צביקה, זה כנראה לא טיול אחרון שלכם בארה"ב. אפשרות נוספת בשבילכם זה להבין מהן הנקודות המרכזיות של הטיול מבחינתכם (למשל: ילוסטון) ומהן אפשרויות שאפשר להרחיב (הר רנייר, או חופי אורגון שאני אישית עוד לא הייתי ועדיין צריך להשלים
) ואז להיות גמישים וספונטניים תוך מעקב כללי אחרי הימים (כדי שלא תמצאו את עצמכם נוהגים רצוף 3 ימים אחרונים כדי להספיק לטיסה).עמיחי
-
טיול מערב ארצות הברית.אוקיי אני חושב שנעשה הסתכלות מחדש על המסלול. לדעתי נוסיף לפחות יום אחד באורגון + להוסיף את רנייר ופארק הרי הרוקי.. אולי נוותר על סן דיאגו ועל דנבר באמת..
בכל מקרה תודה רבה ואם יש לכם עוד המלצות או טיפים נשמח!
-
טיול מערב ארצות הברית.אתם באמת מפספסים המון מקומות בדרך. אם הייתי במקומכם, הייתי חותך את אחת הקצוות ומתמקד באיזור יותר מצומצם.
תוכלו למשל לעשות סיבוב מקליפורניה, דרך אריזונה ויוטה עד ילוסטון, וחזרה מהחוף, ולהשאיר את גליישר ואיזור וושינגטון לפעם הבאה.
סתם לשם השוואה, אני מתכנן עכשיו טיול של חודש והסיבוב יהיה מקולורדו דרך ילוסטון וגליישר עד וושינגטון וחזרה לקולורדו.
-
טיול מערב ארצות הברית.אני גם בן גילכם בערך
אני לא יודע מה הסטייל טיול שאתם רוצים לעשות
אם הוא טבע קניות בילוים או שילוב של הכל
בכל מקרה לדעתי
המסלול שלכם ניראה "לגעת בכמה שיותר ערים"
ומחברים שהיו תקופה בדנוור
אין כל כך מה לחפש שם
הייתי ממליץ לכם לפתוח מפה
לסמן מדינות אטרקטיביות
קליפורניה נוודה אריזונה..ולראות עוד מקומות מעניינים לטעמכם
ולתכנן מין מסלול מעגלי
-
טיול מערב ארצות הברית.התכנון שלנו הוא תכנון כללי מאוד.. הכוונה של הפיזור הזה בין המדינות היא כדי שתהיה לנו האפשרות להיות גמישים במהלך הטיול.. אם נראה שממש לא מיצינו את ילוסטון אפשר לוותר על מונטנה או על סיאטל או על כל מקום אחר.. לא נבכה אם לא נגיע לאחד המקומות.. את העצירה בדנבר כבר שינינו לרוקיז..