השבוע שלנו במדריד בקיץ
-
אחרי שסיימתי כל מיני התחייבויות ארוכות טווח, (כמו בר מצווה לעומר ועוד...) התפניתי לספר לכם על השבוע שלנו במדריד בקיץ האחרון.
בניגוד לחלק הראשון של הסיפור, פה לא יהיו ריגושים בסגנון אקסטרים. החלק הזה יהיה יותר דומה למה שמיקי הגדיר: כיכר סול פה, אצטדיון הברנבאו שם...
למי שעקב עד הסוף של החלק הקודם, הגענו ביום שלישי אחר הצהריים למדריד. את פנינו קיבל חום של 37 מעלות. שכרנו דירה מ airbnb שנראתה באתר ממש יפה, יש לה המלצות שוות, וגם במרחק הליכה מבית הכנסת.
הדירה שלנו במדריד: https://www.airbnb.com/rooms/678732
שמנו בGPS את הכתובת של הדירה של אלחנדרו והגענו למדריד. ממש קרוב ליד מצאתי חניה פנויה ועצרנו את הטוראן.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץהתחלתי להתקשר לאלחנדרו והשיחה איתו היתה ממש טלפון שבור:
- הוא לא כל כך יודע אנגלית.
- הקליטה של הטלפון שלו ממש גרועה והשיחה התנתקה כל הזמן.
אחרי ארבע שיחות מתנתקות משני טלפונים שונים נהייתי קצת מתוסכל מחוסר ההתקדמות עם אלחנדרו
שיר של ליידי גאגא:
-
השבוע שלנו במדריד בקיץואז יוצאת מבית קפה סמוך לרחוב מוכרת ושואלת אותנו אם אנחנו אלה שמחפשים את המפתחות לדירה של אלחנדרו?
במקביל גם ניסיתי להדפיס כרטיס חניה מהמדחן לטוראן שלנו. אפילו עצרתי רוכב אופניים ברחוב שיעזור לי עם המדחן וגם הוא הרים ידיים אחרי כמה דקות.
- בשלב ראשון או שני צריך להודיע למדחן שאתה רוצה להשתמש בכרטיס אשראי. אחרי זה אי אפשר להתחרט.
- בשלב כלשהו צריך להקליד גם לוחית הרישוי של המכונית החונה.
שאלנו את בעלת הקפה איפה הדירה של אלחנדרו? היא חושבת שאולי בקומה 2. עלינו לקומה שתיים ושם ניחשנו איזו דלת מתוך ארבע הדלתות שלנו. הניחוש הצליח.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץדבר ראשון שרצינו לעשות כשנכנסנו לדירה היה להפעיל את המזגן. במבט ראשון לא מצאנו את השלט שלו. היתה יחידת בקרה על הקיר כשלחצתי על אחד הכפתורים בה, שלושת התריסים של הדירה ניסו להיפתח, רק ניסו כי התריס האמצעי היה שבור (לפי הביקורות הוא עדיין שבור) והוא לא נפתח אלא סתם עושה רעש נוראי.
מצאנו את השלט של המזגן והפעלנו אותו. יש מזגן אחד קטן לכל הדירה הגדולה הזאת. ירדתי להביא את הציוד שלנו מהאוטו. בקומת הכניסה תופס אותי ספרדי זקן שיש לו מחסן בקומת הקרקע ומנסה לשכנע אותי לקחת פלטת חימום עם שתי כירות. תסבירו לו שאני מסודר, הבאתי איתי פלטה לשבת מפתח תקווה. אם הוא היה מודיע מראש אז אולי הוא היה חוסך לי את המטען הזה?
נמשיך בסיפורי הדירה אחר כך.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץאחרי כמה דקות מנוחה יצאנו לרחוב לעשות קניות. מתחת לדירה שלנו יש חנות קומיקס, הבנים מתלהבים.
הרחוב הראשי שצמוד לדירה שלנו נקרא Fuencarral והוא מגיע עד ה Gran Via שזה הרחוב הראשי של מדריד. הלכנו לאורכו וקנינו וקנינו עד שהגענו לגראן ויה. שם עדי נכנסה לBershka ולנו נגמר הדורסל. עומר עוד התלהב קצת מפעולת המשטרה הספרדית, ראינו פשיטה של שוטרים על רכב חשוד עשרה מטרים מאיתנו. כדי לחזור לדירה היינו צריכים לנסוע שתי תחנות במטרו.
אתם מכירים את זה שאתם יורדים בתחנה הנכונה במטרו, יוצאים אל פני האדמה ואין לכם מושג איפה אתם ולאן אתם צריכים להמשיך ללכת? אחרי כמה דקות התלבטות עדי אומרת: הנה החנות של ספרינגפילד, משם אני יודעת איך לחזור לדירה. כמו בסן סבסטיאן, גם כאן היא הפעילה את GPS החנויות שלה.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץובחזרה לדירה שלנו:
צריך לעשות כביסה! מצאנו את מכונת הכביסה במטבח, כיוונו תוכנית שנראתה לנו מתאימה: כביסה קלה עם 30 או 40 מעלות. אחרי כמה ניסיונות הצלחנו להפעיל את המכונה ופנינו לעיסוקינו.
בום!! חושך בדירה! רק בדירה שלנו. מגששים באפילה אנחנו מחפשים את לוח החשמל. במסדרון? במטבח? בחדר המדרגות? בסוף מצאנו תמונה עקומה שמאחריה מתחבא הלוח חשמל והרמנו את הפקק שנפל והאור חזר לדירה. הלכנו לבדוק איזה מכשיר הפיל לנו את החשמל? ומצאנו ליד מכונת הכביסה מודבק נייר עם הסברים בספרדית שאסור לבחור תוכניות כביסה במכונה. רק את התוכנית הבסיסית בלי לחמם מים. אלחנדרו הקמצן יודע שגוף החימום של מכונת הכביסה מקצר והוא לא טורח לתקן אותו. ביום שישי אלונה ביקשה מעומר שיביא לה נייר מהמטבח. היא התכוונה לנייר סופג והוא תלש מהארון והביא לה את ההסברים על מכונת הכביסה.
נכון בתמונות רואים מרפסת מגניבה לדירה? אז במציאות הכל פיגומים. המרפסת מטה ליפול ויש מכתב ממהנדס בדירה בספרדית כמובן שמסביר שהפיגומים תומכים במרפסת ואפשר להשתמש בה בביטחה.
הלכנו לישון.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץבחמש בבוקר מעיר אותנו רעש נוראי מהסלון. התריסים החליטו להיפתח ואתם זוכרים שאחד מהם שבור ורק עושה רעש? קמתי והפסקתי את הרעש וחזרנו לישון.
בבוקר שלחתי לאלחנדרו SMS עם תלונה על התריסים. הקמצן הזה עוד לא חזר אלי.
יום רביעי:
יום של כיכר סול פה, סנטיאגו ברנבאו שם. אבל נתחיל בחלק השני:
נסענו במטרו לאצטדיון סנטיאגו ברנבאו. על האצטדיון מונפות כרזות ענק לכבודו של אלפרדו די סטפנו שהלך לעולמו שבוע לפני הביקור שלנו. הכוכב הגדול של הקבוצה בשנות החמישים.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץבפינה של האצטדיון יש קופה אבל היא לא למכירת כרטיסים לסיור אלא כרטיסי חבר למועדון האוהדים. יש קופות אחרות בצד שמוכרות כרטיסים לסיור באצטדיון. מעל הקופות מתנשא מגדל גבוה של מדרגות ואנחנו רואים את משתתפי הסיור מטיילים בקצהו, חלחלה אוחזת בנו, נצטרך לטפס עד לשם? יש גם שלט מדאיג ליד הקופה שמודיע שבסיור יש מדרגות, אבל כמה?
אחרי שקנינו כרטיסים נרגענו. בתוך המגדל עד לראשו יש מדרגות נעות.
מראש המגדל יוצאים לתצפית על האצטדיון.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץאחרי שתצפתנו והצטלמנו (רובנו, זה המקום להודות שיש אוהד בארסה ביננו שסירב להצטלם פה) ראינו שצריך לרדת קומה ושם יש מעבר להמשך הסיור. עברנו יחד עם עוד קבוצות של מבקרים והתחלנו להקיף את היציע. התעכבנו על השירותים (על כל עשרה תאים לגברים יש תא נשים אחד) ועל המזנונים הסגורים ומצאנו את עצמנו לבד. אנחנו בדרך הנכונה? אנחנו לא בטעות בדרך למרתפים של האינק'? אחרינו באה עוד משפחה בריטית והמשכנו איתם עד שבאו מולנו צוות המנקים עם המפוחים. הם אמרו לנו שאנחנו בכלל לא במסלול של הסיור ושנחזור אחורה. כשחזרנו אחורה, סדרנית מהתצפית צעקה עלינו שאסור לנו להיות פה. איך הגענו לשם בכלל? אנחנו אשמים שהם לא יודעים לסמן את המסלול כמו שצריך ופותחים שערים שצריכים להיות סגורים?
-
השבוע שלנו במדריד בקיץחזרנו למסלול הנכון ועברנו לחדר הגביעים והמולטימדיה. שם מונח בארון הגביע הטרי של ליגת האלופות, העשירי במספר של ריאל. אולי לא בדיוק הוא כי ראינו אותו עוד פעם בחדר אחר.
במולטימדיה מציגים רק את הניצחונות של ריאל, בעיקר את אלה שנגד ברצלונה.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץיחד איתנו הלך צוות צילום של טלוויזיה מקומית. בחדר ההלבשה הכתב נעמד וניסה לצטט משהו למצלמה. הרבה טייקים הוא היה צריך עד שהוא אמר את המשפט שלו כמו שצריך.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץאחרי עוד כמה שיטוטים יצאנו לכר הדשא וישבנו על כורסאות השחקנים. יפנית ביקשה ממני לצלם אותה עם המשפחה שלה. כשחזרתי לכורסאות, אני רואה את המשפחה שלי קוראת "חאמס" לצלם הטלוויזיה.

שאלתי את הצלם מה הוא מצלם? והוא הסביר לי שהם עושים תוכנית לכבוד כוכב נבחרת קולומביה והרכש החדש של ריאל: חאמס רודריגז.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץבאחד המעברים דיילת מציעה לי ולרועי לעשות כרטיס אוהד של מדריד.
- לא!
- למה? אתם לא אוהדים של מדריד?
- לא!
הצחיקה אותנו.
עכשיו היא הסתכלה עלינו מוזר. מה אנחנו עושים פה בכלל?
אחרי שסיימנו את הסיור, לקחנו מטרו לשדרת המוזיאונים. המטרה: מוזיאון טיסן ברונמיסה. בקיץ היתה במוזיאון הזה תערוכת פופ ארט שעניינה את עדי. אני לא אסביר לכם על התמונות מאוסף האמנות, זה התפקיד שלה, אני על המנהלות והשטויות.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץשלום!
באמת הגיע הזמן....!
אני אוהבת את סיפורי הדירות שלכם ברחבי העולם (אגב, הדירה נראית שווה!!)
וכל הכבוד לעדי עם GPS החנויות שלה

עדיין לא הייתי במדריד ואין ספק שאתה, יחד עם אלונה, מיקי ושירליץ מגבירים את הרצון והחשק לבקר בעיר הזאת...
השיר אלחאנדרו של הגברת גאגא הוא בין הפייבורייטס שלי
והנה אתרום גם קטע מוזיקלי משלי, נראה לי שתשמח וגם החבר מקוסטה-ריקה יהיה שבע-רצון
ואולי אפילו אלונה - בזכות הפתיח...שירלי
-
השבוע שלנו במדריד בקיץשירלי
תודה על הסבלנות.
אני שמח שאת מעריכה שיר שלא יצא פעם על ויניל. טוב, התפקיד שלך מחייב.
מלכ הארוויזיון, כמובן שתשמעי לנו להיט מהאירווזיון, ועוד מתור הזהב שלו.
שיר לנילי שאוהבת קלאסיקות:
-
השבוע שלנו במדריד בקיץבכניסה קנינו שני כרטיסים נפרדים, אחד לאוסף האמנות הקבוע של המוזיאון וכרטיס שני לאחר-כך, לתערוכה של הפופ ארט כי היא נסגרת מאוחר.
אי אפשר להיכנס למוזיאון עם תיק לכן עמדתי בתור קטן והפקדתי את התיק בשמירת חפצים.
למוזיאון שלוש קומות. בקומה העליונה ציורים ישנים. בעיקר פורטרטים של נוצרים. עברנו לקומת הבניים, שם יש ציורים מתקופות יותר מודרניות ויותר מעניינות. בכניסה מקבלים דף שמראה את הציורים הנחשבים יותר ובאיזה חדר הם נמצאים.
אחרי שעה וחצי סיימנו את התערוכה הזאת (הבנים סיימו קודם, הם כמובן היו עסוקים באייפודים שלהם).
הלכתי לקחת את התיק משמירת החפצים. הפעם לא היה תור, רק אני והשומר. השומר שאל אותי מאיפה אני? כשעניתי שאני מישראל, הוא רצה לנשק לי את הרגליים. הוא ממש התרגש והצטער שיש לנו עכשיו מלחמה. הוא שאל אם אי אפשר לעשות משהו שיהיה שלום?
-
השבוע שלנו במדריד בקיץרצינו עכשיו להיכנס לתערוכת הפופ-ארט עם הכרטיסים שקנינו מקודם. בכניסה הסבירו לנו שאנחנו לא יכולים להיכנס לתערוכה, הכרטיסים שלנו הם לאחר כך, לעוד שעה מעכשיו.
הלכנו להרוג שעה במזנון. הזמנו שתייה וקפה ועוגיות וסנדוויצ'ים. כשהגיעה ההזמנה שלנו הזמנו עוד קפוצ'ינו ועוד סנדוויץ'. בסוף קיבלנו את החשבון. עברתי עליו לראות שהכל בסדר וראיתי שחסרים הקפה והסנדוויץ' האחרונים. הלכתי למלצר ואמרתי לו שצריך להוסיף אותם לחשבון. הוא אמר שהם עליו, ממנו אלינו. וואו! אוהבים אותנו פה היום! וזה בזמן "צוק איתן".

-
השבוע שלנו במדריד בקיץעשינו כמה צילומים בחצר של המוזיאון ונכנסנו לתערוכה בזמן. באתר של התערוכה יש סיור ווירטואלי בין חדרי התצוגה.
בתערוכה הציגו יצירות של רוי ליכטנשטיין, אנדי וורהול ועוד כמה חברים שלהם.
באמצע התצוגה הבנים חזרו לאייפוד שלהם שני ילדים ספרדיים התיישבו לידם והיו מרותקים למשחק שהם שיחקו. רציתי לצלם לכם את אחוות העמים הזאת אבל השומר ממש לא הרשה לי.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץאחרי הביקור במוזיאון ניסינו לקחת מונית לכיכר סול אבל אף נהג לא הסכים להכניס חמישה נוסעים למונית שלו, זה לא אמריקה פה!
הגענו במטרו לכיכר. הכיכר נראתה לנו סתמית והמונית. עברנו מיד לרחוב Preciados והתפצלנו: הבנות ל El Cotre Ingles והבנים ל Fnac. ב Fnac קניתי לעומר סמארטפון חדש וזול של מוטורולה. הסברנן לו שמכיוון שהטלפון זול, לא נכעס עליו אם יקרה לו משהו למשל ייאבד או ייגנב...
הגענו עד לגראן ויה שוב ומשם לקחנו שוב מטרו לדירה שלנו.
-
השבוע שלנו במדריד בקיץיום חמישי: פארק וורנר.
בחמש בבוקר שוב מעיר אותנו רעש נוראי מהסלון. במדריד זה לא חוקי לקום בשעה כזאת מוקדמת! קמתי והפסקתי את הרעש והבנתי שמשהו לא בסדר. כנראה שביום שלישי, כשלחצתי על כל מיני כפתורים ביחידת בקרה של התריסים עשיתי שהתריסים ייפתחו כל יום בחמש. אם אלחנדרו לא היה קמצן והיה מתקן את הדירה שלו, זה דווקא היה סבבה. ביטלתי את זה.