ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לבטים היכן ללמוד בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    11
    4051
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • marisha1034
      marisha1034 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל המבינים בסין,

אני נוסעת שנה הבאה לשנת לימודים בסין. אני מאוד מתלבטת לגבי עיר לגור בה. אשמח להמלצות/ביקורות לגבי סיאמן וצ'ינגדאו ובכללי המלצות לעיר מתאימה לסטודנטית בת 25 (מזג אויר, מערביים, מקומות בילוי, טיולים באיזור, עלות מחייה פחות או יותר נגיד לעומת שנחאי וביג'ינג היקרות...). זקוקה לכל פיסת מידע. תודה גדולה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גילי ט
        גילי ט נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

לא יודע אם יש כאן כאלו שגרים בסין.
        כאן יש - קישור

• xfwind
          xfwind נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

באוניברסיטת שיאמן יש בית ספר של OVERSEAS.

אם הכוונה ללמוד סינית - דווקא הניתוק ממערביים זו הדרך הנכונה...

תבדקי את מזג האויר במשך השנה - בשיאמן חם ולח בקיץ. ישראלים לומדים/למדו שם.

תבדקי גם את צ'נגדו (סצ'ואן). יש פה גולש אחד Roi eco שהיה שם.

• shaoya
            shaoya נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

גם צ'ינגדאו וגם שיאמן הן אחלה ערים לגור בהן ויש הרבה מה לטייל בסביבה, אבל הן לאו דווקא בתחתית המדרגה מבחינת עלות מחייה. האוניברסיטאות בהן לא עומדות בשורה הראשונה של אוניבריסטאות סין (אונ' שיאמן קצת יותר טובה) 

אם את מחפשת היטמעות אמיתית בסביבה סינית לטובת הלימודים, אוניברסיטאות טובות וגם ערים זולות יחסית, תרשי לי להמליץ לך על ג'ינאן (אונ' שאנדונג), קאיפנג (אונ' חנאן) או חרבין (שלל מקומות).

אופציית ביניים מצוינת היא נאנג'ינג אגב, יש בה אוניברסיטאות מעולות, היא עיר מודרנית מאוד ויש בה אוכלוסיה גדולה מאוד של זרים, למקרה שזה שיקול, אבל גם היא לא זולה.   

הזכרת אותה לשלילה מבחינת יוקר מחיה, ואכן אם יש מקום שאסור ללמוד בו סינית זה שנגחאי, אבל לא רק מהטעם הזה. כמי שלמד בבייג'ינג יש לי אליה מקום חם בלב, אבל היא אכן יותר יקרה, אם כי פחות יקרה מהרבה ערים בסביבת שנגחאי (שלא לדבר על שנגחאי עצמה כמובן). 

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

אני מרשה לעצמי להעריך, שהשנת לימודים הזאת, היא חלק מלימודי רפואה סינית, שלחלק מבתי הספר לרפואה סינית בארץ יש הסכמים עם האוניברסיטות הנ"ל, אז הבחירה היא לא חופשית לכל אוניברסיטה סינית.

• marisha1034
                marisha1034 נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

זו לא רפואה סינית. אלו לימודי שפה בסין לשנה (בהמשך ללימודי מזרח אסיה וסינית באוניברסיטה העברית שעשיתי בתואר הראשון). עם זאת, התכנית השנתית אכן מוגבלת לאוניברסיטאות..כ-130 אוניברסיטאות : )

• Roi eco
                  Roi eco נערך לאחרונה על ידי

לבטים היכן ללמוד בסין

היי מרישה - 

נתנו לך כאן כמה עצות טובות - וכדאי לך לשמוע דעות בקבוצת הפייסבוק שגילי שיתף.

אני למדתי בצ'נגדו והיה מצויין (South Western University of Finance and Economics). יש עוד הרבה אוניברסיטאות שם, וכך בכל עיר.

כמו ש-xfwind כתב - אם את רוצה ללמוד סינית באמת - יהיה לך קל ללכת לערים פחות בינ"ל כמו בייג'ינג (סליחה שאויה) ושנגחאי.

אני עכשיו גר בטאיפיי, ואני חושב שזה מקום לא טוב ללמוד סינית, כי אפשר בקלות להסתדר עם אנגלית. בצ'נגדו למדתי מהר מאוד -לא ממש הייתי יכול להשתמש באנגלית אם אני ברחוב, וזה מה שעושה את ההבדל.

אם הייתי בוחר עכשיו מקום ללמוד בו - זה היה בקונמינג. זו גם העיר הגדולה הכי "נקייה" מבחינת זיהום אוויר, ויונאן זה מחוז שכולם אוהבים - יש לכך סיבה.

עצה נוספת - תבדקי מה המלגות שמציעות אוניברסיטאות.

לפעמים תוכלי להשיג מלגה לסמסטר או סכום כסף אם תסיימי סמסטר בהצלחה (רבה) ותמשיכי לסמסטר נוסף.

לגבי רמת המורים - זה בעיקר מזל - אם שיש מורה טוב או שלא, לאו דווקא לפי יוקרת האוניברסיטה.

• חתול-רובוט
                    חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

שני המאו שלי

אנחנו היינו בווחאן, בירת מחוז חוביי. [בת הזוג שלי למדה שם, אני סתם תפסתי טרמפ]. זאת עיר ענקית, סינית לגמרי, כמעט ללא מערביים. רוב הסטודנטים הזרים הם מאסיה, אפריקה או ארצות ערב. אנחנו - הסטודנטים ממערב ומרכז אירופה, מארצות הברית והישראלית היחידה ובן זוגה האומלל - היינו קהילה קטנה מאוד אבל גם די מגובשת. אוניברסיטה גדולה מאוד ויפה מאוד שנחשבת לאחת הטובות בסין. עיר זולה בטירוף, והאוכל הכי טוב שטעמתי אי פעם. סינית תלמדי שם מצויין, אבל אם את מחפשת בילויים ומערביים אז זה כנראה לא המקום בשבילך.

• Papkin3267264
                      Papkin3267264 נערך לאחרונה על ידי

שני המאו שלי

יצא לי להיות בשיאמן זו עיר מאוד יפה כיפית עם חוף ים מצויין מקומות בילוי לא רעים בכלל,יש הרבה זרים שלומדים שם כך שלא תהיה האדם הלבן היחיד ברחובות 🙂

המחיה שם לא בין הזולים ביותר (המחוז עובר תהליכים של פיתוח כלכלי ) אך גם לא יקרה בהשוואה לשאנגחאי או בייג'ינג.

החסרון בקיץ יכולים להיות טייפונים.

מנגד אופציה אחרת היא צ'ינגדאו בירת מחוז סיצ'ואן גם עיר עם קהילה זרה גדולה,מאוד מודרנית אוניברסטאות רמה טובה ויש המון איפה לטייל במחוז

• תומר
                        תומר נערך לאחרונה על ידי

תיקון-

צ'נגדו ולא צ'ינגדאו היא בירת סצ'ואן.

התבלבלת גיאוגרפית.

• papkin
                          papkin נערך לאחרונה על ידי

תיקון-

כמובן צ'ינגדאו זו עיר במחוז שאנדונג עם הבירה המפורסמת 🙂

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון