ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נאפולי והסביבה

פורום אירופה
    4
    20
    4573
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

אנחנו חושבים לשהות מספר ימים באיזור נאפולי ולבקר בה ובאתרים בסביבה ויש לי מספר שאלות. 1. מחפש המלצה למקום לשהות כמה ימים. אפשר הפניה למקום ספציפי. שמעתי שיש רכבת שעוברת בין נאפולי,סורנטו,פומפיי ועוד אתרים והיינו מעוניינים שהמקום הנ``ל יהיה נגיש אליה. לא מחפשים משהוא יקר אלא מקום נקי,נעים וממוקם טוב ללינת לילה. 2. האם אפשר לבקר באיים קאפרי ואיסכיה כל אחד ביציאה לשם בבוקר וחזרה בערב או שמי מהם מחייב לינת לילה שם? 3. בכוונתנו לטייל גם לאורך דרך אמלפי היפה עד סלרנו. היות ואין לנו רכב האם למישהוא יש הצעה לטייל בה בתחבורה ציבורית או משהוא כזה ואם לא האם יש אפשרות לשכור במקום רכב ליום או יומיים וכמה זמן לדעתכם נידרש לסיור הנ``ל (ללא סורנטו עצמה? 4. האם יש בעיה של עומס תיירים אם אנחנו שם בזמן הפסחא הנוצרית? תודה מראש לכל המשיבים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

נאפולי והסביבה:Re
        אכן יש רכבת פרברים בשם ווזוביאנה שאליה יורדים בצד הימני של תחנת הרכבת המרכזית בכיכר גריבאלדי,ההומה וסואנת בנוסח התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב ב``זמנים הטובים``. רכבת הפרברים נוחה ויעילה ומביאה לחלק גדול מאתרי האזור:פומפיי,ארקולאנו,סורנטו,האוטובוס שמעלה לפיסגת הר-ווזוב(חובה).בעניין האוטובוס הזה,מומלץ לשאול במודיעין הווזוביאנה:פעם הוא יצא מתחנת ארקולאנו,ופעם אחרת סמוך לתחנת פומפיי. את האוטובוס שנוסע לאורך הכביש האמלפי המרהיב והעיירות אמלפי,פוזיטאנו ועוד,לוקחים ככל הזכור לי ליד תחנת סורנטו של הווזוביאנה. את האוטובוס שעולה לראוולו,לקחים מהעיירה אמלפי. לקפרי אפשר לשוט מנפולי וגם מסורנטו. לא לוותר על העלייה ברכבל עד לפסגות. לא נחוץ שם יותר מכמה שעות שהייה. באזור כיכר גאריבלדי יש מלונות עממיים.תוכל להעזר באתר המצורף. נפולי העתיקה משכרת ומיוחדת,וראוי להקדיש לה לפחות יום. עוד משהו?
        אלאדין
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

נזכרתי כי לנתי במלון סנט ג`ורג`ו ליד כיכר גאריבלדי. חדש יחסית וסביר. ופעם אחרת במלון אידאל בכיכר עצמה, מיושן ופשוט יותר שחלונותיו ממש על הכיכר הרועשת והתאטרלית. ראה באתר אלדין.
          • שולה
            שולה נערך לאחרונה על ידי

תוספת קטנה, כי קיבלתם את כל האינפורמציה הרלבנטית. אם תחליטו לא ללון בנאפולי, מאד נוח ללון בסורנטו בפנסיון מרכזי. (לצערי לא זוכרת את שם המלון בו הייתי). גישה קלה לרכבת, לאוטובוס לאמלפי ופוזיטאנו וכמובן לשייט לקאפרי (מספיק טיול יום אין צורך ללון). לא יודעת לגבי איסכיה (יתכן שרק מנאפולי). לגבי ראבלו. יעצו לי בזמנו בגלל הסדירות שלהאוטובוס והתיאום עם החזרה מאמלפי לא לנסות לנסוע לבד לראבלו ביום אחד. זה המסלול היחיד שלקחתי סיור יום מסורנטו שכלל גם שייט בחוף אמלפי ביקור בוילה רופלו בראבלו, ומספיק זמן חופשי לבקר בוילה סימבריונה שבה הנוף מרשים במיוחד.
            • עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

תודה לשי ו-Skaf והמשך שאלות
              שי : האם איזור התחנה בגריבאלדי נעים ומעניין לבילויים ליליים? איך נעים בקאפרי בלי מכונית? אני מניח שיש תחבורה ציבורית לאתרים המרכזיים אבל מה אם רוצים לנסוע לאורך החוף ולעצור במפרצים יפים וכולי? האם זה רלוונטי שם או שחבל על הזמן? לשניכם : האוטובוס שדיברתם עליו שנוסע לאורך דרך אמאלפי האם אפשר לקנות כרטיס לכל האורך ולרדת בתחנות מסוימות ואח``כ לעלות לאוטובוס הבא? האם התחנות מספיק צפופות שיש צ`אנס לצפות למשל ממצפורים מעניינים לאורך הדרך או שהתחנות רק בכפרים ועיירות לאורך הדרך?
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה לשי ו-Skaf והמשך שאלות:Re
                אני לא הייתי שם ורק מסתמך על מידע מיד שניה... נאפולי היא לא מקום סימפטי במיוחד ללינה ושהיה. אם אתה לא מתכוון לבקר בעיר יותר מיום אל תישאר ללון שם. אני מסכים עם קודמי (קודמתי?) שסורנטו היא מקום אופטימלי בתור בסיס לטיולים באזור - נסיעה לאורך חוף אמאלפי, שייט לקאפרי, נסיעה לפומפיי וכל יתר האטרקציות באיזור. פרטים על התחבורה הציבורית אפשר למצוא ברשת... פעם ביקרתי באתר של החברה האזורית וזה היה שם, אבל אני לא חושב ששמרתי את הלינק...
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה לשי ו-Skaf והמשך שאלות:Re
                  נעים בגריבלדי בערב כמו בתחנה המרכזית הישנה בתל-אביב. כלומר, מאד לא(לרוב אפלולי ומטונף).
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

מספר פרטים שמצאתי בלונלי
                    פלאנט... הספר לא חדש אז קח את זה בע``מ... לינה באזור תחנת הרכבת בנאפולי מומלצת בערך כמו לינה ליד התחנה המרכזית בתל אביב, והבילויים הליליים שניתן למצוא שם הם כנראה לא אלה שאתה מתכוון אליהם... קאפרי: לא נראה לי שתהיה לך בעיה להתנייד. מהנמל יש אוטובוסים לקאפרי ולאנאקאפרי (2 העיירות העיקריות באי), ולקאפרי אפשר וכנראה גם רצוי לעלות ברכבל. לאטרקציה הידועה ביותר בקאפרי, המערה הכחולה, שטים בסירה מהנמל. אפשר גם להגיע באוטובוס מאנאקאפרי, אבל כמעט ולא חוסכים כסף כי הכניסה למערה בסירות קטנות מיוחדות עולה כמעט כמו הדיל של השייט עם הכניסה למערה. אולי כדאי לברר אם יש אפשרות לשוט בכוון אחד ואח``כ לקחת את האוטובוס לאנאקאפרי, או להפך. לפני שנוסעים למערה חובה לברר מה מצב הים. כשיש גלים גבוהים לא ניתן לבקר במערה, וחבל לנסוע לשווא. מאנאקאפרי יש רכבל להר מונטה סולארי, הפסגה הגבוהה באי. מכל האתרים שמוזכרים בספר, היחיד שכנראה אין אליו תחבורה ציבורית הוא וילה ג`וביס. לפי לונלי, מדובר בהליכה של שעה מהעיירה קאפרי. במפה זה נראה מרחק של לא יותר מ-3 ק``מ, אז אם אתה הולך בקצב מזורז זה צריך לקחת פחות זמן להערכתי. אני בטוח שיש סיורים מאורגנים שמגיעים לכל האתרים, וסביר להניח שגם אפשר להזמין אותם בסורנטו בשילוב עם השייט לאי ובחזרה.
                    • עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

ניצן ושי שוב תודה...
                      שכנעתם אותי שתחנת גריבאלדי זה לא בשבילי. אני נוטה לבחור בסורנטו אבל נישאל האם יש בכל זאת בנאפולי איזור בו כן נחמד ללון גם אם עולה יותר? תודה לכולם על המידע. אנחנו נשב על זה ובטח נחזור עם עוד שאלות יותר מאוחר.
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

ניצן ושי שוב תודה...:Re
                        כמו בתל-אביב: יש תחנה מרכזית, ויש גם טיילת ורמת-אביב.
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

ניצן ושי שוב תודה...:Re

נפולי

גם נפולי
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שיש מקומות יותר
                            סימפטיים בנאפולי... אזורים של מסופי תחבורה הם לרוב מקום טוב למצוא מקומות לינה זולים, אבל המינוס הוא שהם גם נוטים לכוון המפוקפק... זה ``כלל אצבע`` שקיים ברוב הערים... אם עוד לא השתכנעת, אני אצטט את לונלי פלאנט... ``הפיאצה (גריבלדי) והרחובות הקטנים סביבה מהווים מסוף תחבורה ענק ולא כל-כך נעים, כמו גם שוק פתוח. האיזור כולו מפוקפק מאוד. מלונות זולים רבים, המשמשים בחלקם גם כבתי זונות, ממוקמים כאן.`` אפשר למצוא באזור הזה כמה מלונות טובים יחסית. אבל גם אם המלון בסדר, הסביבה היא עדיין לא סימפטית. מוניטין מפוקפק יצא לנאפולי בתחום הכייסים וחוטפי התיקים. על הנהגים בנאפולי נאמר בלונלי שהם לא מתייחסים לאורות ברמזורים, במקרה שהם בכלל קיימים ובמצב תקין. להבדיל... ``רמת אביב ג``` של נאפולי היא שכונת וומרו, שנמצאת על גבעה בחלק המערבי של העיר. כפי שכתבתי, הספר הזה הוא די ישן (המחירים הם בלירטות...), אז אין טעם להתייחס לנתונים על מקומות לינה... אין לי גם מושג איזה רמה של מלון אתה מחפש...
                            • שולה
                              שולה נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שיש מקומות יותר:Re
                              בזמנו אמרו לי אנשים שהיו איתי באותו מלון שמלבד לחובבי ארכיאולוגיה שעבורם המוזיאון בנאפולי חובה , היא עיר לא ממש נעימה (אם כי יש לה בטח את הקסם של סוג זה של ערים). בקאפרי הכל נגיש בתחבורה ציבורית. אני גם הגעתי באוטובוס לחוף הציבורי הקטן ליד שן הפיל. שוב, קבוצה שפגשתי שהיו חמישה שכרו עם ההגעה מונית לכמה שעות ובהחלט השתלם להם, אבל זה רק למספר סביר של אנשים. איך שיורדים מהסירה (הייתי פעמיים בקאפרי ופעם ליד מערת הברקן בדרך לאמלפי ובכל הפעמים תנאי הים לא אפשרו כניסה) יש ממול את הרכבל שמעלה למעלה. שם יש מיניבוסים, רכבל להר סולרו וכו`. אי קטן וקל להתמצא. מסורנטו הרכבת מורידה ממש בפומפיי. לאמלפי וראבלו הגעתי כאמור מאורגן. לפוזיטאנו עם האוטובוס המקומי שהמשיך אח``כ לאמלפי וכו`. אחד הדברים הנחמדים באיטליה שבחדר או מקסימום בקבלה יש את כל לוחות הזמנים של אמצעי התחבורה השונים כך שתוכל לבדוק את ענין התחנות. די בטוחה שזה הכל מאספים עם הרבה תחנות בסופו של דבר הם משרתים את האנשים באיזור. בסורנטו בכל אופן בעונה יש מדרחוב מאד חמוד והמון מסעדות להעביר ערבים. (לא בדקתי אבל יש מן הסתם גם מועדון או שניים - זו עיירת תיירות מובהקת). שולה
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

אולי לא נעימה לרגישים
                                אבל מהממת
                                צבעונית ומעניינת

תוססת ומיוחדת
                                • שולה
                                  שולה נערך לאחרונה על ידי

בדיוק. יש לה את הקסם שלה
                                  וכל מטייל צריך לבדוק אם זה מתאים לו. תודה על התמונות.
                                  • ?
                                    אורח נערך לאחרונה על ידי

בדיוק. יש לה את הקסם שלה:Re

יש עוד בשפע
                                    • yasas
                                      yasas נערך לאחרונה על ידי

הי עודד, אנחנו טיילנו באזור בספטמבר, גרנו בחווה דרומית לנפולי ונסענו אליה ברכבת ליום טיול. היינו עם שתי ילדות ותינוקת,הרגשנו בטוח ולדעתי יש לה את הקסם שלה. לישון לא הייתי בוחרת שם.יש מקומות יותר נעימים. בעל החוה שלנו הוריד אותנו לרכבת ובא לאסוף אותנו בסוף היום כי הרכב היה גדול לסיבובים. אם מעוניין אחפש את הכתובת/קישור.
                                      • עודד
                                        עודד נערך לאחרונה על ידי

סליחה שנטשתי אתכם במשך היום
                                        אבל צריך גם לעבוד ולבלות:) הוספתם לי הרבה מידע. כניראה שניבחר ללון מחוץ לנאפולי עם עדיפות לסורנטו כי פעם מזמן הייתי שם קצרות ויודע שזה מקום יפפה. אנחנו מתכוונים להקדיש לנאפולי עצמה יומיים או שלושה. אנחנו יודעים שהיא עיר קצת מלוכלכת ואולי עם כמה מקומות לא נעימים אבל זה לא מפחיד אותנו כי בין היתר מטרתנו כמטיילים זה לחוות את העולם כפי שהוא. רציתי רק לשאול לגבי המערה הכחולה. איפה שואלים האם מצב הים מאפשר ביקור וכמה זמן מראש אפשר לדעת את זה? כמו כן אם למישהוא יש מידע על האי איסקיה נשמח לשמוע. תודה בינתיים.
                                        • עודד
                                          עודד נערך לאחרונה על ידי

איפה היתה החווה ממוקמת? האם נגישה ברגל למקום ישוב בו אפשר לבלות בערב? בכל מקרה אשמח לשמוע כתובת או קישור. תודה עדי.
                                          • ?
                                            אורח נערך לאחרונה על ידי

סליחה שנטשתי אתכם במשך היום:Re
                                            לדעתי, אם אתם מתכננים להקדיש יומיים לעיר נאפולי, ובטח אם שלושה, אז כדאי שתלונו בימים האלה בנאפולי ולא תסעו כל יום הלוך-חזור מסורנטו. חבל על הזמן של הנסיעה.
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון