ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה לאיזור איסטנבול

פורום אירופה
    4
    16
    2610
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tanyach
      tanyach נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נוסעים לתורכיה לזמן קצר בפסח.לקראת הסוף נשארו לנו יומיים ואנחנו מחפשים מקום לגיחה (לצאת ולחזור לאיסטנבול). האם פמוקלה היא במרחק הגיוני? האם יש המלצה לטיול אחר (בטבע) באיזור? עדיף הצעה שלא תצריך לשכור רכב...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

המלצה לאיזור איסטנבול:Re
        יש אפשרות לשוט+נסיעה לבורסה היפה ושם גם לעלות ברכבל לפיסגת הר אולודאג.יש גם טיול יום מאורגן לשם של חברות-מקומיות. אפשרויות טבע נוספות: שייט בספינה הציבורית לאורך הבוספורוס,ובתחנה הסופית לעלות לגבעת המבצר (ההרוס)ולהשקיף על המפגש עם הים השחור. לחלופין שייט לאי ביוקאדה וטיול בכירכרה בגבעות הירוקות. פאמוקלה:רחוק מידי.
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

פאמוקלה זה רחוק מדי. אני נסעתי רצוף מפאמוקלה לבורסה ולקח לי 8 שעות אז לא כל שכן לאיסטנבול. המלצתי היא שתיסע לבורסה. עיר מדליקה ומודרנית ואתה יכול גם לעלות ברכבל לאולו דאג. אנחנו שהינו שם קצת יותר מיום.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

לפמוקלה יש אפשרות לנסוע ברכבת לילה (אולי בשילוב עם מעבורת), ולחזור בלילה הבא. לא נראה לי ששווה נסיעה כזו ארוכה. עדיף להגיע לשם ממרמריס או בודרום.
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

בורסה לא משהו.. ואין ממש מה לחפש שם.. (אני גר באיסטנבול כבר 6 שנים אז מנסיון אישי) חוצמזה שהר ULUDAG (אולודא) הוא הר שיש בו אתרי סקי הכי טובים בטורקיה.. תעלו ברכבל, תעלו באוטו, באוטובוס, או כל מה שתרצו, כל עוד אתם לא עושים סקי זה לא שווה.. חוצמזה שהשנה בקושי שירד שלג בטורקיה... אז רדו מהקטע של בורסה ואולודא.. זה גם סתם רחוק מאיסטנבול.. באוטו זה משהו כמו 6-7 שעות וזו סתם נסיעה מעייפת..(היית שם שנה שעברה) אם אתם רוצים ללכת על משהו שקרוב לאיסטנבול אז באמת שהאיים הם די סבבה לדעתי.. BUYUKADA (בויוקאדה) הוא האי המתאים לדעתי.. עולים על VAPUR (אונייה ישנה לאללה משנות ה 20 נראה לי 🙂 מנמל שנמצא ב- BOSTANCI .. בדרך כלל יש כל שעה וחצי הפלגה.. וזה עולה גרושים .. משהו כמו 6-7 שקל לבנאדם.. וישר יורדים לאי.. הנמל של האי הוא ממש במרכז.. אתם תראו את השעון המפורסם שם.. וממש בצד שמאל כזה יש את התחנת כרכרות.. עולים על אחת מהם ויאללה יוצאים לטיול של שעה ורבע בערך לא כולל הפסקה של איזה 10 דקות בחור מסכן מעל ההר של האי 😃 אני חייב לציין שפסח זה עוד לא העונה של האי.. ככה שיש מצב שדי תשתעממו שם.. אבל בקיץ באמת שיש הרבה מה לעשות שם..
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

בתור אחד שגר שם 6 שנים, הגיע הזמן שתדע ש-BUYUKADA הוגים ביאיקאדה...
                • sf_aviv930
                  sf_aviv930 נערך לאחרונה על ידי

אני מציע לך לעיין בלינק הבא:
                  http://www.efratnakash.com/diaries/istanbul_tours.pdf ואח``כ להתרשם מהתמונות
                  • עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

אתה יודע ליאור, עד שקראתי את הערכת הזמן שלך לנסיעה לבורסה אמרתי לעצמי שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח אבל אז שיניתי את דעתי. איך בתור אחד שגר באיסטנבול אתה יכול להגיד שנסיעה לבורסה לוקחת 6-7 שעות? אני נסעתי לפני שנה וחצי כשעתיים וחצי מבורסה לאיסטנבול ועוד עד הצד של העיר העתיקה וגם זה בגלל הצורך לעבור במעבורת מליד ילובה. מרחק הנסיעה הכולל לא עולה על 200 ק``מ אז איך 6-7 שעות? ניראה שרמת האחריות של תשובותיך האחרות זהה לזו. בתור אחד שגר בטורקיה היית צריך לדעת שאומנם אין הרבה מה לראות בפיסגת האולודאג פרט לשלג ולא מתחנת הביניים אבל כל עניין העליה לשם ברכבל הוא התצפיות הנהדרות מהרכבל עצמו על בורסה והאיזור במהלך העליה הארוכה ומצורפת תמונה שצולמה בתחילת העליה. לגבי העיר עצמה אנחנו מאוד נהיננו מהיום פלוס שהיינו שם אבל פה באמת על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. אפשר לצפות ליתר אחריות בתשובות ממישהוא שמציג את עצמו כגר באיסטנבול.
                    • עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

והנה התמונה מבורסה

forum_getfile/id-4947/private-0
                      Bursa.jpg
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

טוב אז ככה אני יענה לכם אחד אחד.. ניצן קודם כל אני גם גר בביוק אדה בקיץ כבר שנה שישית שיש לנו שם בית קיץ.. אז בוא לא ניתווכח על זה.. ביאיק אדה ביוק אדה זה ממה לא רוולנטי איך רושמים את זה .. בטורקית קוראים לזה ``בויוק אדה`` BUYUKADA.. אם אתה יודע לקרוא ולכתוב בטורקית אז אני משאר שתבין אותי.. כל מי רוצה מידע על האי יכול לפנות אליי במייל אני ישתדל לעזור לו.. אני ממש מכיר את האי כמו את כף ידי. בקשר לבורסה אז אני רוצה לתקן.. 4 שעות לבורסה.. 6-7 שעות להר. טעות שלי.. פשוט חישבתי כמה זמן לקח לנו להגיע מאיסטנבול למלון..
                        • עודד
                          עודד נערך לאחרונה על ידי

גם לא 4 שעות ליאור. אולי בזמן עומס תנועה.
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

ממרכז איסטנבול לנמל ההוא שאתה עולה על האונייה זה בערך שעה.. כל הקטע הזה עם האונייה והתור לעלות אלייה זה גם משהו כמו שעה וחצי ... זה כבר שעתיים וחצי .. להגיע לבורסה מהנמל זה עוד שעה וחצי ..כבר 4 שעות נהיה לנו .. לעלות את ההר עד למלונות זה גם משהו כמו שעה וחצי.. אז זהו 5-6 שעות בערך.. להגיע להר אולודא.. אנחנו הינו באוטובוס מאורגן וזה יכול להיות שברכב פרטי לוקח פחות זמן .. אבל שוב מתעקבים די הרבה בקטע של האונייה.. כי זה פשוט אוניות שעד שהם לא מתמלאות אז הם לא יוצאות לדרך.. ועוד דבר.. זה תלוי גם באיזו עונה נסעתם... בדרך כלל דצמבר - מרץ מפוצץ שם ..
                            • עודד
                              עודד נערך לאחרונה על ידי

לא דיברנו על אולו דאג אלא על בורסה. אם נוסעים דרך ילובה יש מעבורת כל 20 דקות והיא לא תלויה במילויה.להגיע ממנה לעיר העתיקה לקח פחות משעה.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

טוב לא משנה.. לפחות אכלתם איסקנדר שהייתם בבורסה? (המאכל המפורסם של העיר)
                                • עודד
                                  עודד נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שבטח.
                                  • ?
                                    אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום לתניה,
                                    קיבלת כל מיני עצות על אזור איסטנבול ובטח כבר חזרת משם.
                                    נשמח לדעת איפה וביקרת, אנא שתפי אותנו.
                                    דני
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון