חודש וחצי בצפון תאילנד
-
הי, אשמח לעזרה: אנחנו משפחה בת חמש נפשות (ילדים בני 7, 10, 12), ומתכננים להתחיל מסע בן כשנה במזרח הרחוק בחודש וחצי בתאילנד.
אנחנו לא לחוצים להספיק, לא ממהרים לאיים, יש לנו את כל הזמן שבעולם. או לפחות חודש וחצי.
אשמח לשמוע המלצות על מקומות ופעילויות שאפשר לעשות באופן עצמאי (בלי לקנות טיול מאורגן או מדריך פרטי, כי אז לא יהיה לנו כסף לשאר הטיול).
וגם, האם מלריה או דלקת קרום המוח היפנית אמורה להדאיג אותנו אם נסטה מהמסלול המתויר המקובל?
-
חודש וחצי בצפון תאילנדעיצה שלי, פשוט לשכור רכב ולהתחיל לטייל. אפשרי להתחיל מצ'אנג מאי ולהמשיך לצ'אנג ראי, פאי, נונג קאי, אודון תאני, ולרדת דרומה לבורירם, קורט, שמורת קאו יאיי ובסוף להגיע לבנגקוק.
משם תוכלו להמשיך להואה הין , פוקט שמורת קאו סוק. ואם יש עוד זמן אפשר להמשיך לקרבי ולקוסמוי.
-
חודש וחצי בצפון תאילנדלגבי השאלה הרפואית עדיף לשאול רופא או בעל מקצוע, או לבדוק בפורום פה באתר.
לגבי הויזה אני לא יודע עם איזה סוג ויזה אתם מגיעים או שכבר חשיבתם את זמני הויזה שלכם למסע ארוך כזה. שימו לב שאתם מקבלים חודש בנחיתה בתאילנד, אך בתום החודש עליך להגיע לאחד ממשרדים ההגירה ולחדש את הויזה בעלות של 1900 בהאט לאדם , מקבלים חודש נוסף (יש להגיע עם 2 תמונות פספורט).
טיולים עצמאיים בצ'יאנג מאי לא חסר והם לא "יקרים" כלל יחסית, ניתן להתחבר עם נהג ולעשות איתו טיולי יום פרטיים בהתאמה אישית או ניתן להזמין טיולים מאורגנים ליום אחד מסוכנויות הטיולים שם.
-
המלצה למקום לכמה ימיםתני לי להמליץ לך להגיע לchai la orchid - זה חווה על גדות נהר, שנפתחה כמרכז תיירות לאפשר לצוות ארוכות הצוואר להתפרנס
https://www.airbnb.com/rooms/860460
אנחנו ישנו בחדר הנ"ל ומאוד נהנו. מרווח ונעים
היינו 3 לילות.
שימי לב שהאטרקציות במקום יקרות מאוד מהממוצע והייתי הולכת על הטיול עם המדריך משבט ארוכות הצוואר לכפר שלו ואולי לפי התקציב בעוד כבר דברים מסביב כמו אומגות (שלא קשורות למקום ובמחיר זול יחסית)
-
חודש וחצי בצפון תאילנדתודה! האמת היא שנדמה לי שרכב שכור עלול להיות יקר מדי לתקציב שלנו, אנחנו מתכננים להמשיך לטייל עוד 10 חודשים אחר כך...
אבל אבדוק עלויות. תודה!
-
חודש וחצי בצפון תאילנדאנחנו מתכננים לדאוג פה לוויזה ארוכה יותר . תודה.
-
המלצה למקום לכמה ימיםתודה אודליה, נציץ בזה.
-
חודש וחצי בצפון תאילנד...דניאלה...
....התקופה המקסימלית לוויזת תייר חודשיים כפול 3 פעמים:(ויזה לפעם ראשונה חודשיים
....בשדה בבנקוק...ועוד 2 יציאות וכניסות שנקראות:"VISA RUN"-צריך לצאת
.....מגבולות תאילנד ולהכנס בחזרה על מנת לממש את את את 2 הכניסות האחרונות
....סה"כ חצי שנה..
-
חודש וחצי בצפון תאילנדדניאלה תיקון טעות
התקופה המקסימלית לוויזת תייר היא 9 חודשיים.
3 כניסות בשגרירות תאילנד בישראל, שכל כניסה(60 יום) ניתן להאריך בעוד 30 יום נוספים במשרדי ההגירה השונים ברחבי תאילנד.
לאחר ה 90 יום יש צורך לצאת מהמדינה ולהכנס שוב (כמו שציינת נקרא "ויזה ראן") ולהשתמש בכניסה השנייה וכך חוזר חלילה. סך כל התקופה הוא 9 חודשיים.
-
חודש וחצי בצפון תאילנדהאפשרות הטובה ביותר עבור מסע מסוג כזה (אגב, הוא נשמע נהדר) היא נסיעה ברכב שכור מיעד ליעד.
אם אתם מעוניינים לחסוך, אז ההתניידות באוטובוסים והתחבורה הציבורית הייעודית לתיירים נוחה ולא יקרה.
לגבי הייעדים בצפון תאילנד - ראשית, הגיעו לשער הראשי לצפון תאילנד היא העיר צ'יאנג מאי. מהאחרונה, בררו מעט לגבי היעד הבא שלכם והמגוון עצום - פאי, מה הונג סון, או אולי דווקא צ'יאנג ראי והעיירה Thaton.