ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארבעה שבועות בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    11
    3358
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נטע1
      נטע1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

אנחנו זוג ומתכננים טיול בסין בתאריכים 10.9-8.10.

אנחנו מתעניינים בעיקר בטבע ונופים, אך גם רוצים לראות תרבות, לכן חשבנו להתמקד בבייג'ין, סצ'ואן ויונאן.

אנחנו מודעים לחג שמתקיים בתחילת אוקטובר אבל שמענו ממישהו שהיה בזמן הזה שזה לא מאוד מפריע ביונאן. לכן חשבנו להתחיל מסצ'ואן ולסיים ביונאן.

לגבי טיסה, אנחנו רוצים לנחות בבייג'ין, ובגזרת המחירים הסבירים ניתן לחזור מהונג קונג או מצ'נגדו. איזו מהם עדיפה? מצד אחד נראה לי שאין לנו זמן להונג קונג, מצד שני לצ'נגדו גם נצטרך טיסה פנימית מיונאן. אז אולי אין ממש הבדל, ועדיף להשאיר את אופציית הונג-קונג פתוחה למקרה שבסוף ישאר זמן?

מסלול ראשוני וכמה שאלות:

מבייג'ין טיסה לג'וזייגו, לטייל שם ובחואנלונג, משם לצ'נגדו בשביל שמורת הפנדות והבודהה הענק.

ביונאן התכנון העיקרי הוא: טרק דילוג הנמר, טרק יובנג וקרחון מיונינג (ליד דצ'ין).

אנחנו מתלבטים האם יש זמן לבק-דור, או לדלג עליו בעזרת טיסה (מצ'נגדו לליג'יאנג או שנגרילה), האם יש דרך נוספת לעבור מסצ'ואן ליונאן בלי הבק- דור?

ואם מוותרים עליו, מה עוד כדאי לראות בסצ'ואן?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

ה"בקדור" זאת הדרך הטיולית לעבור מצנגדו ליונאן.

אופציה נוספת היא רכבת לנקודת הגבול בין המחוזות, ואז אוטובוס לליג'יאנג.

בדילמה בין בין הונג קונג לצ'נגדו, אין ממש הבדל, זה יהיה בערך אותה השקעת זמן בנסיעה מקונמינג.

• גילי ט
          גילי ט נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

ממליץ לך לקרוא בצד שמאל למטה, תחת "שאלות נפוצות סין" יש 2 כתבות על סצ'ואן ויונאן.

• עדי 2
            עדי 2 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

אין לכם גם לבק-דור וגם ליונאן

אפשר לקחת רכבת מצ'נגדו לקונמינג אבל גם זה עניין של 20 שעות. אפשר לטייל באיזור צ'נגדו: לשאן ואמי-שאן ואז רכבת לקונמינג או טיסה לשנגרילה.

• נטע1
              נטע1 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

אכן קראתי את הכתבות, מאוד מעניין, אבל יש המון שמורות ורציתי לדעת מה הכי מומלץ מבחינת נופים, זמני נסיעה ועוד שיקולים שאולי לא חשבתי עליהם.

האם עדיף לנסוע לאיזור דאנבה? או אולי כן הבק- דור כולל שמורת הקרחונים ליד קנדינג, ויודאנג? או אולי טרק יובאנג באיזור דצ'ין (נראה לי כבר ביונאן)? כולם נשמעים יפים, אבל מה עדיף?

לגבי יונאן אנחנו בעיקר רוצים לראות את הצפון- ערוץ דילוג הנמר והאיזור היותר הררי- טיבטי. לא מעוניינים לראות ערים אחרי בייג'ין.

אשמח להמלצה על מסלול/ חלוקת זמנים כללית.

• meravb11
                meravb11 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

באמת נשמע שעדיף להתמקד רק בסצ'ואן ובייג'ין. אנחנו לדוגמא, רצינו להגיע לבקדור, אך מפאת קוצר זמן עשינו מסלול קצר: צ'נגדו-קנגדינג-טאגונג-דאנבה-צ'נגדו. מאוד נהנינו. אולי ניתן לשלב גם את הר 4 האחיות. במידה ואת כן מחפשת מעבר בין סצ'ואן ויונאן שהוא לא הבקדור, זה כמו שתומר הציע, אך אני אמליץ לעצור בדרך בלוגו חו, גם הנסיעה ארוכה וגם המקום פשוט שווה ביקור! נקודה ממש חשובה - בשום פנים ואופן לא להגיע לליג'יאנג בחג, לא תצליחו לזוז, יקיפו אותכם כל הזמן המוני סינים.

• נטע1
                  נטע1 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

מירב- בכמה זמן עשיתם את המסלול הזה? האם זה כלל טיולים ברגל?

האם היית בליג'יאנג בחג? אם לא, איך את יודעת את זה? והאם את מתכוונת ליום החג הספציפי או לכל השבוע?

• נטע1
                    נטע1 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

עוד שאלה: האם את חושבת שבאחד מהמקומות שציינת כן יהיה אפשרי להעביר את החג?

• meravb11
                      meravb11 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

את המסלול שתיארתי עשינו ב-9 ימים. בטאגונג עשינו יום טיול ברגל בסביבה הקרובה. אפשר גם יותר עם לינה בכפר קרוב או בטח יש עוד אופציות אחרות. בסביבת דאנבה גם טיילנו רגלית. יום אחד הלוך- חזור לאיזה כפר.  ויומיים נוספים - לקחנו מונית לכפר אחר, טיילנו רגלית בכפר ובסביבה, ישנו בלילה בכפר, ולמחרת חזרנו ברגל לדאנבה. כל סביבת דאנבה מאפשרת טיולים רגליים בין כפרים יפים ואנשים טובים ומעניינים (עם קצת שילוב של נסיעות...)

לגבי החגים וליג'יאנג - הכוונה היא לכל השבוע. אני הייתי בליג'יאנג סתם ביום חול, והיו המון אנשים, אז אני לא רוצה לתאר מה קורה שם בחגים. גם זה ידוע שאחד היעדים שאסור להגיע אליהם בחגים זו ליג'יאנג. לפני שנסעתי לסין קיבלתי את ההמלצה, שבזמן החגים או להיות במקומות נידחים או להיות בעיר גדולה שלא דורשת תזוזה. כל האיזור הכפרי של מערב סצ'ואן, מה שתיארתי ואף להרחיב את המסלול מתאים לחג. אגב, ג'וזייגו עוד יותר גרוע מליג'יאנג, כך שכדי לא לפספס את החוויה הנהדרת במקום, גם לא להיכנס בחג.

• עדי 2
                        עדי 2 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

ג'ואיזאיגו אכן נורא בחג. חבר שהיה ראה רק סיניים ולא את הנוף.

אני הייתי בחג בטאגונג והיו עשרות אוטובוסים ביום (וזה כפר קטן ופסטורלי בד"כ)

• נטע1
                          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה שבועות בסין

מירב, תודה רבה! המסלול שהצגת נשמע מתאים בדיוק למה שרציתי. ועוד מתאים לתקופה החג אז זה נהדר.

בגלל זה יש לי עוד כמה שאלות:

האם בגלל החג היתה בעיה למצוא מושבים באוטובוסים?

האם בקנדינג נכנסתם לפארק הקרחונים שבסביבה (Hailougou)?

בנוסף, האם היית גם ביונאן? אני כרגע מתלבטת בין המסלול שהצעת או להגיע ליונאן, הסיבה העיקרית שרציתי להגיע לשם מלכתחילה זה שאמרו לי שעדיף להיות שם בזמן החג.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון