שאלה על דלהי
-
אני ואישתי בני 23 טסים לדלהי ביולי ומתכננים לטייל באזור צפון הודו כמה חברים אמרו לנו לצאת מדלהי לכיוון הצפון כמה שיותר מהר שהאנשים ולא כדי לשהות כמה ימים בדלהי על ההתחלה אמרו שהאנשים שם לא הכי נחמדים והעיר לא משו בכללי מה דעתכם?
ועוד שאלה מה עדיף לטוס קודם ללה ואז להתחיל להדרים חזרה או לאט לאט להתקדם צפונה ואז לקחת טיסה חזור מלה?
-
שאלה על דלהיהיי מתן,
דלהי מדהימה!
מציע לכם להיות לפחות יום אחד בדלהי, לאחר מכן לטוס ללה (כן, עדיף מאשר להגיע בדרך קרקעית) ולאחר מכן להתחיל להדרים ולסיים בדלהי ולהקדיש לה עוד זמן.
טיול מהנה,
-
שאלה על דלהיהייתי בדלהי רק פעמיים, כך שאני לא מתיימר להיות מומחה, אבל אני לא סובל את העיר ולא אחזור אליה אלא בחוסר ברירה. ראוי לציין שכן עשיתי כמה סיורים יומיים כדי לבקר באתרים ההיסטוריים המוכרים ביותר - והם לא עשו עלי רושם בכלל. העיר הזאת עמוסה, מלוכלכת, מזוהמת, ענקית, פקוקה וכיוצ״ב רעות חולות.
אבל, ראוי גם לציין שאני לא אוהב את הודו כולה (ושוב, תחת היכרות מוגבלת מאוד).
-
שאלה על דלהידלהי עיר מעניינת אבל כמו כל עיר גדולה היא עמוסה וצפופה, וכמובן כל דבר כמעט בהודו - לא קלה לעיכול. מכיוון שבד"כ בטיולים תמיד חוזרים לדלהי (בדרך מצפון לדרום או להיפך, בדרך לרג'סטאן ועוד), אתם יכולים לוותר על דלהי בהתחלה ולהגיע אליה כשתתאקלמו להודו.
-
שאלה על דלהיראשית יש שרשור שלם ולא רחוק לגבי השהיה בדלהי. שנית חייב להגן על עיר מהפנטת זו ועל הודו בכלל. מי שלא הסתובב בשוק התבלינים של דלהי ולא סוחרר מהריחות והצבעים - לא יודע עונג מהו. ולבסוף, אבל לא פחות חשוב - בניגוד לדעת תאי, מורי ורבי, הייתי מדלג על דלהי וטס בטיסת המשך ישירות ללה גם אם צריך לחכות שעות בטרמינל. וחוזר לעיר רק אחרי התנסות ושפשוף בהודו. רק אז אפשר באמת להנות מדלהי.