התלבטות גדולה
-
היי לכם,
אני עושה טיול של אחרי צבא עם חבר שלי ויש לנו התלבטות לגבי פנמה או קוסטה ריקה.
יש לנו סל הכל במרכז משהו כמו חודש ועשרה ימים (סוף יוני + יולי) שמתוכם לפחות שבועיים מקסיקו (ואולי קובה לשבוע). אשמח לשמוע המלצות על פנמה וקוסטה ריקה, מה מציעה כל אחת מבחינת אטרקציות, חופים, מקומות שלא כדאי לפספס?
בנוסף אשמח לשמוע כמה זמן מומלץ לכל אחת ומה עלות המחייה בה לאותה התקופה!
תודה גדולה לכל העוזרים

עדי
-
התלבטות גדולהקוסטה ריקה צריך כ-3 שבועות- הרבה מאוד טבע ואקסטרים, קצת חופים ( יש לה הרבה אבל הם לא עיקר שם). צריך חודש אם גם עושים את טרק הקורקובדו.
לפנמה צריך כשבועיים לאתרי מרכזיים- בעיקר אורינטציה של חופים.
שימו לב שאם אתם הולכים להיות בכ"כ הרבה מדינות בזמן כ"כ קצר- יתבזבזו לכם הרבה ימים רק על המראות ונחיתות.
טיול מוצלח!
-
ומבחינת מזג אוויר?הבנתי שביולי כבר נגמרת העונה היבשה, אבל קראתי שהעונה הרטובה לא צריכה להפריע כי מדובר על גשם מדי פעם ולא באופן קבוע. האם זה נכון? או שבעונה הרטובה בכלל לא מומלץ להגיע למקומות האלה? אנחנו נרצה לטייל ולהיות בחופים.
-
ומבחינת מזג אוויר?העונה היבשה נגמרת בסוף אפריל. בעונה הרטובה עדיין חם. ובגדול היא מאופינת בגשמים חזקים וקצרים בשעות אחה"צ או ערב. כמו שאמרתי ב"גדול" אתה גם יכול להיתקל בשבוע גשום או מעונן וכו'. אני אפילו בעונה היבשה חויתי פעם אחת שבוע מאוד רטוב שהמקומיים אמרו שמרגיש להם אוגוסט.... בנוסף עם שינויי האקלים בכדה"א קשה יותר ויותר לצפות איזו עונה תקבל. אם אתם מטיילים יותר קל לכם לערוך שינויים בשטח או להמשיך לטייל. אם אתם נופשים בחוף ומקבלים שבוע מעונן- זה קצת יותר מבאס.
הטיפ לטיול טוב - תהיו גמישים בתוכניות...
ובנוסף= ביולי-אוגוסט האזור הקריבי בקוסטה ריקה, שבכל השנה רטוב מאוד- יהיה פחות רטוב בעונה הזו מבחינת משקעים...