ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום טוסקנה-כמה שאלות

פורום אירופה
    2
    4
    783
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

אודה למי שמכיר,היה או יכול לסייע Vie Cave- יציאה מPitigliano או מSorano? עד כמה שהבנתי היציאה היא מפיטילאנו? מהו אורך המסלול ? האם הוא מעגלי? ואם לא-היכן היציאה (ואיך חוזרים אל המכונית)? שאלה שנייה-Sovana Necropolis (Parco Archeologico Città del Tufo) -האם אפשר לסייר עצמאי או רק ב``טיול מודרך``על ידי מוזיאון הארכיאולוגי שם? מהו פרק הזמן לסיור בנקרופוליס (מעניין? או מאד ארכיאולוגי?) שאלה שלישית-מרחצאות חמים בטבע בSaturnia? האם הם באמת חמים לרחצה (תחילת מאי?) תודה מראש לכל מי שיסייע לי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

דרום טוסקנה-כמה שאלות:Re
        היי יונית נראה לי שאלו אתרים ל``טוסקנה למתקדמים`` ובעקבות (החיוך) האטרוסקי(ם...) לא הייתי שם, אבל נתקלתי וירטואלית במקומות בתכנון טיול שיעדיו השתנו בסופו של דבר. בכל אופן, מרפרוף חוזר באתרים שאני גם מצרפת את קישוריהם, כמה תשובות בקיצור- חלק מהאתרים באיטלקית ולא מבטיחה שהבנתי הכל 100%, חלק באופן כללי או מהתרגום הגוגלי של האתרים.. אתחיל דווקא מהשאלה האחרונה: האם הכוונה למרחצאות באזור טחנה ישנה cascata del Molino לפי מה שקראתי אפשר להתרחץ שם בחינם כל השנה, המים המינרליים בטמפ` קבועה של 37.5oC , יש תמונות של אנשים שנמצאים שם בפברואר. הכניסה חינם, ומומלץ גם בלילות ירח..
        http://www.ilcomuneinforma.it/viaggi/28/saturnia-vacanza-in-agriturismo-a-saturnia-e-alle-terme-di-saturnia/ כמובן יש גם ספא בתשלום באותו כפר, שנראה ציורי ויפה. השאלה הראשונה- מהאיטלקית ניתן להבין שהמסלול אכן מתחיל בPitigliano ומגיע לSovana, והוא לא נראה מעגלי. לפי הניסיון שלנו במסלולים מסוג זה, תמיד יש דרך לחזור באוטובוס , רק צריך להתעדכן בלוז כדי לא לחכות הרבה מדי. בטח יש פרטים בלשכת המודיעין המקומית...
        http://www.kaosmos.it/cdt/en/itinerari.html- באתר יש מפה קטנה של המסלולים השונים באזור. כתוב שם שהמסלול 7 ק``מ.. עכשיו, לגבי השאלה השניה, לא ברור לי כל כך שלמה הכוונה, כל האזור מלא באתרים ארכיאולוגיים מהתקופה האטרוסקית.... יש בעיקר קברים וכאלה (necropolis), שחלק מהממצאים משם היום שמורים במוזיאונים שונים, וכמובן שניתן לטייל בחלק מהמקומות עצמם. הכל בסביבה שעושה רושם שהיא יפה וציורית... כתוב שם על איזה מסלול (מספר 2) שבאמת מצריך מדריך, כי בחלקו עובר בשטחים פרטיים, והוא מתחיל בפארק הארכיאולוגי ב Sovana ל Sorano, ועושה רושם שאפשר למצוא שם דברים מעניינים. הפרטים בלינק הקודם.. עוד מאותו אתר על הפארק sovana-
        http://www.kaosmos.it/cdt/en/sovanaArcheo.html ועל האתר ליד orvieto-
        http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Gazetteer/Places/Europe/Italy/Umbria/Terni/Orvieto/Orvieto/environs/Crocifisso_di_Tufo/home.html כמובן שלא פחות חשוב שם- היינות לקינוח הטיולים.. אני מניחה שלארז מטוסקנה יש מידע נוסף ומדויק יותר, אבל בינתיים תוכלי להתרשם, ואם את נוסעת לשם, ספרי גם לנו... חג שמח!
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

תודה ועוד שאלות רטובות
          תודה נירית. אני בהחלט מתכוונת לנסוע לשם בראשית מאי.(ואספר כשאחזור כמובן). הפארק של הקברים האטרוסקים זה בהחלט הפארק המדובר- אנירק מחפשת את הטיפים של מי שהיה (ותודה על הקישורים...כבר ביקרתי ברובם:)) איך מקצרים את המסלול של 7 ק``מ? האם אפשר לחתוך ולחזור או שהוא חד כווני ?(לא נראה לי שיש לנו סבלנות למסלול ארוך בלו``ז צפוף יחסית). בנתיים יש לי עוד שאלה על המעיינות החמים של Bagni San Filippo? האם הם עדיפים על אלו בSaturnia? האם שניהם פתוחים לקהל הרחב (השני-ברור לי שפתוח ואני גם מבינה שללא תשלום,הידד)? שאלה טכנית מטופשת של נשים-איפה מתפשטים שם?
          • נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

חחה חייבת להתייחס לשאלה
            הטכנית... אחרי שנתת לי סיבה לחייך.. קודם טוב לדעת שאני לא היחידה המוטרדת (או הייתי מוטרדת ) מכך.. (�האמת, אחרי דרום אמריקה כבר הדברים האלה נראים הרבה יותר פשוטים- ראי את ה``צ`ולות`` יורדות מהאוטובוס ומשתינות בבובילביה עם החצאיות הארוכות והשימושיות שלהן...�) באירופה, למדתי שתמיד מוצאים מקום עם קצת פרטיות (בכל זאת זה בטבע) או משתמשים בשיטת ``מגבת המסתור`` כמו שהבן שלי מכנה אותה... עברתי לבגד ים 2 חלקים בגלל זה. השיא היה ליד איזה אגם בשוויץ, אני מתאמצת לעלות על בגד ים בצניעות, ואז הגיעה שוויצרית, התפשטה ולבשה בגד ים בלי להתבלבל ובאופן טבעי על החוף... לא יודעת מה מקובל בטוסקנה, אבל בטח יש כל מיני אפשרויות...הלוואי שזו תהיה הדאגה היחידה שלך.. ושוב- חג ממש שמח לכולם!
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון