תכנון טיול לאיסלנד
-
שלום לכולם,
שמי שי ואני מתכנן לטוס לאיסלנד ביולי הקרוב (23.7 - 9.
.
כרגע אני מתכנן לטייל לבד. מספר הימים שיש ברשותי הם 15 ימים נטו.
רציתי לשמוע את דעתכם לגבי המסלול שאני מתכנן לעשות - בעיקר לדעת האם יש עומס על יום מסוים, או שיש יותר מדי זמן באותו יום, האם שכחתי את הנסיעה למקום היעד וכו'.. חשוב לציין שאני מתכנן להשכיר רכב קטן, ועל כן גם חיפשתי מקומות שאוכל לגשת אליהם.
במידה וישנם יותר מדי דברים באותו יום, על מה הייתם ממליצים לוותר?
הערה: החלק הראשון של הטיול, כולל הטרק, יתבצע בתחבורה ציבורית. רק לאחריו אני מתכנן לשכור רכב לשאר הטיול.
24/7 (שישי)
* רקוויאק
* הלגונה הכחולה
25/7 (שבת)
* רקוויאק
* Thrihnukagigur volcano - טיול Inside a Volcano
26/7 (ראשון) - 29/7 (רביעי)
* טרק LAUGAVEGUR
30/7 (חמישי)
* Thingvellir National Park
* Strokkur Geyser
* Gullfoss
* Kerio
* Hjálparfoss
* Stöng Farm - האם לא תהיה בעית גישה עם הרכב?
* Gjain - האם לא תהיה בעית גישה עם הרכב?
* Haifoss - האם לא תהיה בעית גישה עם הרכב?
31/7 (שישי)
* Seljalandsfoss
* Seljavallalaug pool
* Skogarfoss
* Dyrholaey
* Reynisfjara
* Mýrdalsjökull - סיור מזלחות כלבים
1/8 (שבת)
* Skaftafell Park
* Jokulsarlon
2/8 (ראשון)
* EGILSSTADIR
* Dyrfjöll
3/8 (שני)
* Lake Mývatn
* Leirhnjúkur
* Hverfjall
4/8 (שלישי)
* אסקיה
* Kverkjokull – מערת קרח
5/8 (רביעי)
* Dettifoss
* Husavik – שיט לוויתנים
* Reykjadalur
* Ásbyrgi Canyon
6/8 (חמישי)
* AKUREYRI \ Husavik
* נסיעה ל – SNÆFELLSNES
7/8 (שישי)
* Kirkjufell
* Snæfellsjökull
* חזרה לרקוויאק
אשמח לעזרתכם ודעתכם,
תודה מראש,
שי -
תכנון טיול לאיסלנדשלום שי,
גם אני בעיצומו של תכנון הטיול שלנו לאיסלנד, כך שלא עונה מניסיון, ומקווה שתיכף יגיעו המנוסים באמת.
ה30/7 נראה לי קצת עמוס, אבל אולי אפשרי-תלוי היכן לנים.
מקריאה הבנתי שהדרך לHaifoss ממש לא מתאימה לרכב קטן, בייחוד לאחר ובעת גשמים. אמנם היא לא מוגדרת דרך F אבל היא קשה לנהיגה וזה בעייתי ברכב שכור.
לגבי gjain- אפשר להגיע בהליכה לא ארוכה מ stong ולשם כן ניתן להגיע ברכב קטן למרות שזו דרך עפר. מי שנוסע ברכב 4X4 יכול להתקדם עוד קצת לעמק עצמו.
אם אתה כבר באזור אולי שווה לנסות למצוא את ה bruarfoss שטוענים שהוא פנינה נסתרת?
עוד תהיה: Seljalandsfoss נמצא בעצם קרוב לסיום הטרק? אולי כדאי לטייל שם בהזדמנות הזו?
ולבסוף-יש לך נסיעה מאד ארוכה מ* AKUREYRI \ Husavik
– SNÆFELLSNES. אישית הייתי מעדיפה לטייל למשל באזור הפיורדים המזרחיים יותר או מקום אחר מאשר לנסוע כל כך הרבה ליום אחד ל-SNÆFELLSNES . אבל אולי יהיו גם תובנות אחרות... -
תכנון טיול לאיסלנדהיי נירית,
תודה על התגובה.
לגבי ה - 30/7, רוב האטרקציות במהלך היום אלה מפלים, ולכן חשבתי שהשות בהם תהיה יחסית קצרה...
לגבי הפיורדים המערביים, חשבתי על זה גם האם שווה ליסוע בשביל יום אחד לפיודים המערביים... במידה ואוותר עליהם, יש לך רעיונות לעוד אטרקציות בצפון \ מזרח?
תודה מראש,
שי
-
תכנון טיול לאיסלנדלגבי היום הראשון - אתה יודע שהלגונה הכחולה קרובה מאוד לשדה התעופה קפלאוויק?
מה הכוונה שלך? אתה נוחת, נוסע לרייקיאויק ומשם ללגונה? וחוזר לישון ברייקלאויק?
הייתי קושר את הלגונה לטיסה חזור. באיזו שעה הטיסה חזרה? אולי תוכל להקדים בכמה שעות ולהיות בלגונה? יש מלון צמוד ללגונה. אומנם יקר אבל תקזז את עלות הכניסה . אולי כדאי. אני הייתי במלון הזה לפני מספר שנים והיה אחלה
-
תכנון טיול לאיסלנדלא חושבת שכדאי להגיע ליום לפיורדים המערביים, כתבתי למזרחיים והאזור הזה, שיש בו לא מעט מה לעשות לפי התרשמותי.