יורוטריפ
-
היי, אני מתכננת לעשות מן מיני יורוטריפ באוגוסט לחודש. הארצות שבתכנון- גרמניה, הולנד (אמסטרדם בלבד), אנגליה, איטליה וספרד (ואם איכשהו ישאר זמן אולי אני אדחוף את אוסטריה/אירלנד/סקוטלנד) אני יודעת שכל זה בחודש נשמע טירוף אבל מן הסתם שאני אבקר בהרים ספציפיות ולא אמשוך את הזמן יותר מידי. בכל אופן השאלה הגדולה היא כזו- מבחינת זמן וכסף איזה מסלול הכי עדיף לעשות? (מבחינת הארצות שברשימה) חשוב לציין שאין לי אפשרות לשכור רכב/אופנוע ואני מטיילת לבד. ואם בא לכם לכתוב לי המלצות על ערים שחובה לבקר בהם אני אשמח

תודה רבה
-
יורוטריפמבחינת זמן וכסף המסלול שהצעת אינו כלכלי או מנצל זמן.
ככל שתסעי למדינה אחת (נניח איטליה מצפון לדרום) תוכלי למצות יותר את הצד הכלכלי ולהשתמש יעיל יותר בתחבורה הציבורית המקומית.
המסלול שהצעתי---תסעי הרבה (אספלט ופסי רכבת) ותראי מעט.
-
יורוטריפכן אבל אני לא רוצה לטוס רק למדינה אחת... זה כל הקטע. גם המדינות שציינתי פה הן בסך הכל שכנות. אני פשוט רוצה לדעת איפה כדאי להתחיל ואיפה לסיים?
-
יורוטריפתעשי חישוב מחדש:
איך גרמניה-אנגליה-איטליה-ספרד שכנות? אין להן אפילו גבול משותף (לבד מהולנד-גרמניה).
מברלין ללונדון 940 ק"מ בקו אוירי ולרומא 1170.
-
יורוטריפאופציות למדינות שכנות:
א. אוסטריה שוויץ גרמניה
ב. הולנד בלגיה
ג. בלגיה צרפת
ד.מדינות סקנדינביה
ה. אנגליה סקוטלנד אירלנד
אם את מתניידת בתחבורה ציבורית, תבדקי אם משתלם לך משהו מהיורייל פאס.
http://www.eurail.com/eurail-passes
-
יורוטריפאת לא חייבת לטוס למדינה אחת, אבל גם אין צורך לטוס לשבע.
מבחינה כספית, ועל זה שאלת, יוצא יותר זול לבקר יותר זמן בכל מקום ולהתפרש על פחות מרחק (חיסכון בנסיעות/טיסות שהן מרכיב כספי משמעותי). אם כבר, בוחרים מעט ערים קרובות, וממצים יותר מכל מדינה. רק בבריטניה אפשר לטייל שלושה חודשים ולא להספיק הכל.
חבל לדחוס יותר מדי, ועוד יעדים רחוקים זה מזה. זה יחייב אותך לבזבז המון זמן על נסיעות או טיסות, וגם כסף, ובסוף גם לא לראות הרבה מכל מקום. זו הדעה שלי.
-
יורוטריפדווקא אם אני עושה איטליה-אוסטריה-גרמניה-אמסטרדם הן כן מחוברות אחת לשנייה. אנגליה אומנם לא אבל השאר כן ויש אוטובוסים ממש בזול וגם טיסות אז זאת פחות הבעיה שלי. אני כן רוצה לטוס לכל הארצות האלה וכמו שאמרתי אני מתכננת לבקר בעיר-שתיים בכל ארץ ואני חושבת שחודש בשביל זה, זה אחלה
-
יורוטריפחודש זה לא מספיק לכל המדינות הללו
עדיף להתמקד ב 3 לכל היותר