ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסלול

פורום צפון אמריקה
    10
    29
    11705
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Livia
      Livia נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

רוצים לקחת את הבן שלנו באפריל 2016 לטיול בר מצווה בארה"ב למשך חודש ימים.

אחרי הרבה ישיבות משפחתיות ביחד עם הבן וקריאה מרובה באתר הנפלא הזה הצטמצמו האפשרויות למקומות הבאים:

- מתחילים בשייט לקאריבים מנמל פורט לאודרדייל בתאריך 9.4-16.4 זהו הדבר הקבוע היחידי שכן נרכשו כבר הכרטיסים.

- כ 6 ימים באורלנדו.  חשבנו לשלב לפני, בין הפארקים או אחרי יום בקיי ווסט או במרכז קנדי. האם כדאי?

- 5 ימים בניו יורק

- כיומיים במפלי הנייאגרה

- שלושה ימים בסן פרנסיסקו

- שלושה ימים בלאס וגאס

מאוד נשמח לקבל עצות מעשיות בעיקר לגבי הגעה ממקום למקום (טיסות,רכב) לדוג

אך גם בכל נושא אחר.

תודה מראש 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

אני הייתי מוותרת על סאן פרנסיסקו ולאס ווגאס, ומרווחת את הטיול בחוף המזרחי.

לא הייתי טסה 6 שעות בשביל 3 ימים ב SF. מגיע לאיזור הזה יותר זמן והשקעה. זה בעיני מבחינת תפסת מרובה לא תפסת. 

את המסלול מניו יורק לניאגרה וחזרה הייתי פורשת על איזה 5-6 ימים לפחות, הייתי מוסיפה את וושינגטון ל-3 ימים ומטיילת עוד בפלורידה - ביצות האברגליידז, מיאמי, קי ווסט, קנדי ועוד. 

אבל אנחנו טיילנים איטיים שאוהבים לקחת את הזמן בכל מקום.  

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

כמובן שאני מסכים עם שירלי בעניין החוף המערבי

אבל בואו נתחיל מההתחלה

שום דבר לא חקוק בסלע, ואפילו אם אזמנתם כבר קרוז תמיד אפשר לשנות או לבטל (כן, זה עשוי להיות כרוך בדמי ביטול לא זניחים, אבל זה עדיין אפשרי אם באמת רוצים).

הקרוז מתחיל ומסתיים בדרום פלורידה. תביאו בחשבון כמה שעות נסיעה טובות משם לאורלדנו. אפשר בהחלט לעשות את זה ביום הירידה מהקרוז, אבל אי אפשר להספיק לבקר בפארק באותו יום.

קי ווסט זה עניין ליומיים - יום הלוך, ערב בקי ווסט וחזור בבוקר. לא חושב שהייתי נוסע מקי ווסט ישר לאורלדנו. זו נסיעה די מתישה. לטעמי כדאי לעצור באיזור מיאמי.

כלומר אם רוצים קי ווסט ככל הנראה זה אומר שנוסעים הלוך ביום הירידה מהקרוז, חזור למחרת, ואז יום אחרי נוסעים לאורלדנו. אפשר בין קי ווסט לאורלדנו לשלב את הביצות, או למחרת אם יוצאים מוקדם  את מרכז החלל.

אגב - אפשר אם מאד רוצים לקחת טיסה מקי ווסט לאורלדנו. אבל זה די דיקר.

כלל האצבע באורלדנו אומר יומיים פארק ואז יום מנוחה. 6 ימים זה סדר גודל של 4 פארקים. אולי 5. זה מספר לא רע לטיול בר מצווה. באופן כללי הייתי מציע למשוך את אורלדנו לשבוע ויותר ואולי לשלב אטרקציות קטנות יותר באיזור ו/או פארק מים. אבל אם אתם אחרי קרוז זה כנראה מיותר

יומיים בניאגרה זה בעייתי. כלומר לניאגרה מספיק גם יום (24 שעות מלאות, לרוב מצהריים עד צהריים), אבל המעבר מהניאגרה לניו יורק (או ההגעה לניאגרה משם) גוזל זמן רב

מה שמביא אותי לסוגיית המעברים שכבר הזכרתי קודם.

יש לכם הרבה מעברים בטיול: פורט לודרדייל->אולדנו, אורלנדו->ניו יורק, ניו יורק->ניאגרה, ניאגרה->סן פרנסיסקו, סן פרנסיסקו->לאס וגאס.

כך מעבר כזה אומר בזבזוז גדול של זמן וכסף.

נסיעות של 3 שעות זה סבבה. נסיעות של 8 שעות הן מאד מתישות, ובכלל לא בטוח שכדאי לעשות אותן ביום אחד.

וחשוב לזכור שנסיעה גם עולה לא מעט כסף. בעלויות ישירות (רכב, דלק), עקיפות (עלות יום שהיה, אוכל, מלון וכו'), ובתקורה (חלק יחסי מעלות הטיול כולו כולל טיסות, עלות הויזה, ימי חופש וכו'). את החישובים הללו אנחנו פחות עושים לנסיעה של שעתיים, אבל ליום שלם של נסיעה שווה לחשב את זה.

גם לטיסה יש עלויות. כמובן העלות של הטיסה עצמה, אבל גם המונית לשדה התעופה (אם רלוונטי), עלות פיצול השכרת רכב (אם רלוונטי) וכמובן הזמן ברוטו (כולל הגעה לשדה, המתנה בשדה, איסוף המזוודות, החזרת/שכירת רכב, נסיעה לעיר וכו').

אז חלק מהמעברים כדאי מאד/חייבים

חלק מהמעברים - אפשר למתוך ליום טיול מהנה. למשל את הנסיעה מניו יורק לניאגרה אפשר למרול על פני יומיים / שלושה ולהפוך לטיול. בין סן פרנסיסקו ללאס וגאס אפשר לטייל ביוסמיטי (שימו לב - מעבר טיוגה סגור). אבל זה אומר הוספה של ימים

חלק מהמעברים אפשר להמיר לטיסה (עדיין מבזבז זמן, אבל פחות. בעיקר מבזבז כסף)

ובחלק מהמקרים - שווה לשקול צמצום יעדים.

למשל הנסיעה לניאגרה היא השקעה של יום נסיעה מתיש בשביל להיות שם יום. שווה או לא זו החלטה אישית, אבל זה מקרה יחסית גבולי

באופן דומה השרעה בטיסה למערב + אולי טיסת פנים בין סן פרנסיסקו ולאס וגאס בשביל להיות 3 ימים בכל עיר שה קצת חבל.

אז בקטע הזה כדאי אולי שתעשו קצת מחשבה מחודשת.

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

תודה רבה לאנשים טובים על ההשקעה מזמנך ומידיעותיך הרבות.

אני מבינה שיש די הרבה מעברים בין מקום למקום אבל חשבנו באמת יותר בכיוון של טיסות פנימיות מלבד כנראה מסן פרנסיסקו ללאס וגאס ומפורט לאודרדייל לאורלנדו אליהן ניסע ברכב שכור.לפי הבנתי מהאתר אלה נסיעות בנות כ4 שעות כל אחת, שזה לא נורא. האם אני טועה? מה העלות הממוצעת של הטיסות הפנימיות? הבנתי שלא נורא יקר.  שאלה נוספת-איך הכי מומלץ להגיע מהארץ לפורט לאודרדייל?

אודה מאוד לכל מידע נוסף. יעל

• ayb
              ayb נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

זמן הנסיעה בין סן פרנסיסקו ללאס וגאס הוא 8.5 שעות נסיעה נטו. כלומר יותר מ-10 שעות בפועל.

כדאי מאוד להציב את נקודות הטיול על מפות גוגל.

כך ניתן להבחין במרחקי הנסיעה בין האתרים ולקבל סדר גודל של זמני הנסיעה.

ס"פ הינה מקום נפלא ל-3 ימים אך הזמן במעברים ממנה ואליה הוא גדול. יתכן ובהרכב הנוכחי עדיף לותר וללכת על לאס וגאס בלבד בשביל החוויה.

• אנשיםטובים

עזרה בתכנון מסלול

טיסת פנים ניו יורק->באפולו יכולה לעלות 100-150 דולר לאדם

טיסת פנים אורלדנו->באפולו יכולה לעלות 250-150 דולר לאדם

טיסת פנים סן פרנסיסקו->לאס וגאסיכולה לעלות 80-150 דולר לאדם

טיסה מזרח למערב הלוך ושוב כחלק מהכרטיס הבינלאומי תייקר את הטיסה ב-400-600 דולר (הלוך ושוב). אם הכרטיסים ירכשו בנפרד אז כל כרטיס זה 250-450 לכיוון.

כל המחירים לאדם, והם מקורבים ותלויים כמובן בהמון פרמרטים

לא לשכוח להוסיף עלות מוניות במקומות שלא שוכרים רכב - סדר גודל של 30-50 דולר למונית כולל טיפ (תלוי בעיר, מיקום המלון וכו')

הזמן שטיה עולה הוא בקירוב זמן הטיסה + 5 שעות (כולל נסיעה לשדה, הגעה מוקדמת, ואחרי הטיסה איסוף מזוודות/רכב ונסיעה לעיר)

בטיסות על קו מזרח מערב - שימו לב להפרשי השעות

לפורט לודרדייל אפשר לטוס למיאמי. משם זה נסיעה קצרה (למעשה הערים מחוברות למטרופולין אחד ענק).

למיאמי יש טיסות דרך אירופה, או כמובן דרך ניו יורק/פילדלפיה/בוסטון/טורונטו. אם טסים דרך נקודה אחרת בארה"ב אז אפשר גם לבדוק טיסות לפורט לודרדייל במקום למיאמי.

שימו לב שמומלץ בחום לכוון להגיע לאיזור מיאמי לפחות יום לפני הקרוז ולא ביום הקרוז עצמו.

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

מודה לכם מאוד.....

הצלחתי לקבל תמונה יותר ברורה.

• ohadifrach
                    ohadifrach נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

היי, קודם כל מזל טוב. אני ומשפחתי טסים בחודש הבא לארה"ב וכשרציתי להשכיר רכב מראש לתקופת הטיול הופתענו לגלות שישנו מבצע ושידרגו לנו את הרכב לרכב גדול יותר ללא תוספת תשלום. המלצתי אליך לקראת אפריל 2016 היא לבדוק ולחפש אחר מבצעים בתחום השכרת הרכב, למיטב הבנתי מדובר במבצעים חוזרים. יכול לחסוך כסף בהתחשב שעובדה שמדובר בטיול משפחתי ואף לשדרג את חווית הנסיעה. 

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

תודה על הברכה ועל העיצה.  אכן נעשה זאת.

יש לנו עכשיו מסלול יותר ברור:

29.3 -טיסה מהארץ לניו יורק
                      4.4-7.4- השכרת רכב ונסיעה למפלי הניאגרה
                      7.4- טיסה מבאפלו לפורט לאודרדייל (משם יוצא קרוז  ב9.4) 
                      8.4- קרוז לשבוע ימים.
                      17.4-נשכור רכב מפורט לאודרדייל  ונהיה כשבוע עם רכב באורלדו והסביבה
                      24.4 טיסה מאורלנדו (או מיאמי אם אין ברירה) לסן פרנסיסקו
                      28.4 טיסה מסן פרנסיסקו ללאס וגאס
                      1.5 חזרה לארץ מלאס וגאס

לא רוצים לוותר על אף מקום,
                      יש למישהו עוד עיצות מעשיות?
                      אף אחד לא חושב שזה מסלול מוצלח?wink 
                      • roshaked
                        roshaked נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

גם אני אישית הייתי מתרכז בצד המזרחי אבל ההחלטה היא שלכם, מה שכן הייתי בכל זאת שוקל לוותר על ס.פ (קחו בחשבון שיש מצב שיהיה עדיין קר שם)  ולבלות את כל הימים במערב בוגאס.

אפשר גם לשלב אולי יומיים שלושה  של יציאה מהעיר לפארקים באזור (גראנד קניון וכ"ו).

לגבי טיסות פנים - הייתי ממתין עוד כמה חודשים שתהיו בטוחים שאתם סגורים על המסלול והימים.

עופר

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

תודה

אבל שמענו שסן פרנסיסקו מדהימה. לא כל כך מובן לי למה לוותר עליה, האם 4 ימים אינם מספיקים? נראה לי הרבה מדי לשהות שבוע שלם בוגאס.

מי יודע עד כמה ס.פ קרה בסוף אפריל? האם יותר מניו יורק במרץ?

הייתי גם רוצה לדעת איפה לעצור בדרך מניו יורק לניאגרה ואיפה מומלץ ללון מבלי להאריך את הדרך ליותר מיומיים נסיעה ובלי מוזאון הזכוכית(ראינו באירופה).

אציין גם שאני הנהגת היחידה ולא רוצה להתעייף מדי בדרך.

אשמח מאוד לתגובות והצעות נוספות במסגרת הטיול שקבענו.

יעלwink

• SJM
                            SJM נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

סן פרנסיסקו לא מי יודע מה קרה גם בשיא החורף בינואר-פברואר. די דומה לחורף טיפוסי בישראל הקטנה. מה שכן, יש שם רוח כל הזמן. כדאי להצטייד במעיל רוח.

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

חשבתי כך, תודה לך

אז למה לוותר על ס.פ בטיול שלנו ? לא כ"כ מובן לי. היא לא באמת יפהיפיה כמו שסיפרו לי?

אגב כמה זמן טיסה משם ללאס וגאס?

• vovka
                                vovka נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

יש המון מקומות יפים ונפלאים שחבל לפספס, אבל הטיול צריך להיות בנוי בצורה יעילה הן מבחינת תכנון המסלול והן מבחינה כלכלית. להגיע למערב רק לשבוע, כאשר בתוך השבוע הזה יש גם טיסת פנים אחת זה תכנון לא יעיל, בעיניי.

אגב, וגאס+סיבוב הקניונים ימלא לכם נפלא שבוע שלם. מינון מצוין של טבע +עיר.

דווקא הנסיעה לניאגרה בתחילת אפריל עלולה להיות מאכזבת. מזג האויר עדיין לא יציב, הטבע עוד לא מתאושש מהחורף הקשה (בד"כ). חלק מהאטרקציות לא פועלות. כבר היו כאן דיווחים על תחושות פספוס בנוגע למפלים והדרך אליהם בתקופה הזו. אני הייתי מוותרת על המפלים ומעבירה את שלושת הימים למערב.

בהצלחה

• mormor65
                                  mormor65 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

סן פרנסיסקו מקסימה, אבל לא זה העניין.

ארה"ב ענקית ואתם מתפזרים מדי וקופצים ממקום למקום.

קודם כל לטעמי יש לכם מעט זמן בניו יורק מתוך נסיעה של חודש, מה עוד שאינכם יודעים מה שעת הנחיתה בעיר (אתם מתכננים 5 ימים שבסופו של דבר יכולים להשאר לכם במקרה הטוב 3 ימים נטו, ומה עם קניות בג'רזי גרדנס blush  זה יום בפני עצמו)

אתם עלולים לנחות עם ג'ט לג כך שהיום-יומיים הראשונים קשים ואז מפספסים את ניו יורק. מה עוד שיש המון מה לעשות בניו יורק

לא יודעת אם הנסיעה לניאגרה שווה את הזמן, רק בשביל זה. אם כבר אז גם לראות קצת את טורונטו והאזור, אבל עדין לא בטוח ששוה את הזמן

ככלל, טיסות הפנים לוקחות זמן, להגיע לשדה, להמתין לפני טיסה לחכות למזוודות, זה לוקח זמן, נכון שלא כמו טיסות בינ"ל, אבל עדיין, צריך לקחת את זה בחשבון, כמו גם את העלות הכספית של הטיסות.

אם מתעקשים על סן פקנסיסקו, אז לטעמי הייתי מוותרת על מפי הניאגרה ומבלה קצת יותר זמן במערב, כי לסן פרנסיסקו צריך לתת את המקום שלה ומשם כדאי לרדת בכביש מס' 1 המקסים לכיוון לוס אנג'לס  (כלבי ים, מפרצים  (ומשם לוגאס

אם אתם מתעקשים גם על המזרח וגם על המערב אז הייתי מבלה במזרח בניו יורק, קרוז ממיאמי ומשאירה את השבועיים הנותרים למערב כולל נסיעה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, (אפשר לשלב ביקור ביוסמיטי) לבלות שם בפארקים שדי דומים לפארקים של אורלנדו (דיסני, סיקס לאגס, יוניברסל סטודיוס, וורנר ברוס עולם הים בסן דייגו וכד) ומשם לנסוע לוגאס ל- 3 ימים אחרונים (ואולי לשלב גיחה לפארקים באזור הגרנד קניון, אם לא נוסעים ליוסמיטי)

אגב, מנדיון בילוי בפארקים באורלנדו ובלוס אנגלס, אישית אני מעדיפה את הפארקים בלוס אנגלס כי ניתן לשלב יום פארק ויום סיור בעיר ושוב יום  פארק ויום סיור בעיר וחוזר חלילה.  באורלנדו לא היה כ"כ מה לעשות למעט הפארקים ויום יום פארק זו התשה, אפילו לילדים.

בהצלחה

• roshaked
                                    roshaked נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

אנחנו לא כל כך התלהבנו מס.פ וזאת הסיבה שהמלצתי לוותר. אם כבר מגיעים לשם אז מומלץ לשלב ביקור ביוסמיטי או נסיעה עלכביש 1 כמו שהומלץ לפני מה שלא רלוונטי לגביכם בגלל הזמן המצומצם שיש לכם בצד המערבי. עופר

• אנשיםטובים

עזרה בתכנון מסלול

רק כדי לסבר את האוזן על מרחקים - הטיול שאתם מציעים בהקבלה אירופית:

טיסה ללונדון

נסיעה לאדינבורו בסקוטלנד

טיסה לברצלונה וקרוז של שבוע

נסיעה מברצלונה למדריד לבילוי שם

טיסה להלסינקי

טיסה לשטוקהולם

חזרה הביתה

• shemer_t
                                        shemer_t נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

תוספת קטנה על זה - במעבר מחוף לחוף גם משנים את השעון בצורה דרסטית (4 שעות הבדל), עוד תוספת לעייפות המצטברת מהלו"ז שתכננתם.

זה מזכיר מעט את התוכנית של טיולים מאורגנים, עם קפיצות לכל מקום, רק שצריך לזכור שכאן אין לכם מישהו שדואג עבורכם לכל המינהלות, דבר שגוזל זמן, בוודאי בפעם הראשונה בארה"ב (לא נכנס לכם לכיס, רק מביא לתשומת לבכם גם את "ניפוח" התקציב).

אם מתעקשים ללכת על החוף המערבי (מסכים שעדיף לוותר, אבל נזרום), הײַתי מבטל את הקרוז העומד בניגוד מוחלט לאופי החופשה שלכם ו"מרוויח" שבוע במקומות אחרים.

מניח שטיולים רגליים ו/או טבע וכיו"ב לא מעניין אתכם בכלל, לאור התכנית.

• Livia

עזרה בתכנון מסלול

מודה מאוד  לכל מי שמקדיש לנו מזמנו, זה אינו דבר של מה בכך....

לענייננו- כל אחד וטעמו האישי ואין טעם לנסות לשנות לגמרי את המסלול שלנו לדוגמת "תוותרו על הקרוז" או "תחליפו את ס.פ  ב ל.א "

מה שכן מדאיג אותי הוא בעיקר מה שאנשים טובים וכמה אחרים כותבים, כלומר שיש הרבה "קפיצות" ממקום למקום...

שאלות:

1. הוצע במערב לוותר על ס.פ ובאותם 3 ימים לנסוע בכביש 1 ליוסמיטי ול.א.

מה אני מפספסת? בכל מקרה זה שבוע במערב. האם בגלל הנסיעה ברכב במקום טיסה? הרי גם נהיגה מעייפת ודורשת זמן. האם הדרך עד יוסמיטי וחזרה ללאס וגאס כל כך שווה? לא ענו לי כמה זמן טיסה מלאס וגאס לס.פ? אני מבולבלת smiley

2. אנשים טובים, אני ספרתי רק 3 טיסות בחודש ולא 4. 

בפאלו > פורט לאודרדייל

אורלנדו > ס.פ

ס.פ > ל.ו   משם הביתה... האם זה לא סביר לתקופה של חודש?

3. חשבתי גם על הדברים שכתבה לי vovka בקשר למזג האויר בניאגרה וחשבתי אולי לשנות את הסדר ולהתחיל 9 ימים באורלנדו > קרוז > ניו יורק >מפלים(20.4). 

האם זהו תאריך יותר מתאים או שזה לא קריטי? הבן שלי רוצה מאוד להתחיל בניו יורק.    ישנה עוד אפשרות והיא להתחיל דווקא במערב ולסיים בניאגרה ממש בסוף אפריל.

מצטערת על כל ההטרחה.....אני רוצה להעניק לבני טיול מושלם, אך גם יעיל מבחינתי.

תודה מראש על הסבלנות wink

• shemer_t
                                            shemer_t נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

תכל'ס, במשך כל השרשור את משכנעת את עצמך למה המסלול שלך טוב והעצות של האחרים לא תואמות את הטעם וההעדפות שלך.

אז מה הטעם בשאלות ו התשובות? נראה לך שזה מסלול מתאים? לכי על זה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון